chladiaca kvapalina ?
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
michalku
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Dec 2012, 00:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Mne sa síce kontrolka nerozsvecuje, ale ak mám olej blízko spodnej rysky a pri jazde na diaľnici, mi občas počítač vypisuje, že mám skontrolovať olej. V mestskej prevádzke mi to nevypisuje.
Vtedy mi stačí doliať 2 dcl oleja a na min. 1000 km to už nevypisuje.
Môže to byť tým, že pri vyšších otázkach čerpadlo vytiahne viac oleja z vane a ten nestačí tak rýchlo dotekať späť do vane? Používam olej 5W-40.
Vtedy mi stačí doliať 2 dcl oleja a na min. 1000 km to už nevypisuje.
Môže to byť tým, že pri vyšších otázkach čerpadlo vytiahne viac oleja z vane a ten nestačí tak rýchlo dotekať späť do vane? Používam olej 5W-40.
Opel Vectra B, 2.0 D, 16V, 74 kW, typ J96/BJ11, motor X20DTH, r.v. 2000
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Keby len vyšších otázkach, ale aj vyšších otáčkach
Áno, je to tým
Áno, je to tým
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
michalku
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Dec 2012, 00:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Vďaka buci za odpoveď, som rád, že to nie je nejaká iná závada. Je fajn, že má Vectra také citlivé čidlo. Človek má hneď lepší pocit, že motor je chránený proti nedostatku oleja. Teda ak vodič nie je totálny ignorant
Lebo ak zasvieti už červená kontrolka za jazdy, tak to môže byť dosť neskoro, ak nie celkom neskoro... :roll:
A to jedno písmenko dajako v tom slove "ušlo" a humorne zmenilo zmysel slova. Stáva sa, ale našťastie sú ľudia chápaví...
Si veľmi pozorný čitateľ, na rozdiel odo mňa :oops:
A to jedno písmenko dajako v tom slove "ušlo" a humorne zmenilo zmysel slova. Stáva sa, ale našťastie sú ľudia chápaví...
Si veľmi pozorný čitateľ, na rozdiel odo mňa :oops:
Opel Vectra B, 2.0 D, 16V, 74 kW, typ J96/BJ11, motor X20DTH, r.v. 2000
-
namornik
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Dec 2009, 13:03
Re: chladiaca kvapalina ?
Zdravi vsetkych unika mi chladiaca potrebujem doliat naposledy som dolieval http://olejposta.sk/r_3901.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale nakolko som nezohnal tu istu tak som kupil na odporucanie obchodnika v NL http://www.smeerwinkel.nl/products/Valv ... 52d35.html" onclick="window.open(this.href);return false; mozem to doliat alebo radsej dolievat len destilovanu vodu? Moc sa mi nezda aj ked na obale pisu G11 ten castrol je zeleny-modry a ten valvoline sa mi zda cisto modry.Zatial beham na aute len do 30 km a tam mi unikne tak max.1dcl dlhsie trasy som zatial nebehal.Jedna sa o opel vectra B 2,2 dti.Dakujem
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Obe majú špecifikáciu G11, to znamená, že sa môžu miešať.
-
namornik
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Dec 2009, 13:03
Vdaka mna len zmietlo to ze som cital niekde na forume ze okrem toho ze musi byt G11 mala by sediet este aj specifikacia konkretne pre opel a na obale nic nieje a ked som porovnal farby tak ta castrol je viac zelena-modra a vavoline cisto modra.Ale ked vravis ze sa nemusim bat tak pohoda nalejem to tam
- tomas832
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Okt 2009, 20:09
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: BA
- Kontaktovať používateľa:
nazdarek...moj problem zas je ze ked som siel do BA ta v 1/3 mi zacala svietik kontrolka chladiacej kapaliny.ked som dosiel na prve pumpy a chcel som doliat zistil som ze je tam dostatok...ale aj tak som dolial pre istotu deci destilovanej vody..zrobil som potom este cca 500km a voda ani neklesla ani nestupla..teplotu ukazuje v norme a auto sa tiez normalne sprava..nemoze to byt nahodou ze som pred vymenou rozvodov?
Vectra 2006 CARAVAN 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH -320Nm Common rail 2,,,predne ložisko,DPF, trysky z alfy romea pridalo to 12HP, sanie, termostat..:( auto ma 350 000 km..ale mam ju rad je to moja manzelka. dpf off pri 172400 a chip na 142kwa 410Nm.:)