klima kompresor-zhodnost?

Moderátori: dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

misso101 mozno pisal o Astre G.

co sa tyka Vectry B, za svojimi tvrdeniami si stojim.
mam odlozene 3 Vectra B kompresory, JW, MB, QN.

JW treba pretesnit, ostatne neviem povedat.

pri poslednom plneni klima fungovala tyzden, kompresor nie je spinavy od kontrastu. domnievam sa, ze chyba moze byt inde.
Používateľov profilový obrázok
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 31 Aug 2012, 13:57
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo.rix »

a staci vymenit len kompresor, zatesnit hadicu? to by vyslo najlacnejsie (240+40)€
alebo aj novy vysusac, expanzny ventil, tlakovy ventil?
lebo to je dalsich 110€
kontrastna latka bola vsade na kompresore a dole od chladica na hadici
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

je tam nejake riziko, ze v systeme su spiny, piliny a pod.
podla toho, ze co sa stalo kompresoru

ak tie piliny uvidis v hadici, alebo starom kompresore, ci susici, je asi zbytocne tam davat drahy kompresor, je riziko, ze sa znici
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ono tak, pred kupou auta, bolo nieco so spojkou kompresora, tak vymenili za druhy tiez z jazdenky, ale vyfucala cela napln za cca 3tyzdne. cize kopresor pustal kde mohol, lebo bol vymeneny povodny originalny za rovnako asi stary jazdeny, ak nie starsi. inac po naplneni chladilo pekne, aj cisty vzduch, bez zapachu
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: klima kompresor-zhodnost?

ahojte, prisla jar a cas na ozivenie temy, ci ma niekto skusenost s vymenou kompresora?

znamy mi radil ze sa mi neoplati ist do draheho noveho, aj ked najlacnejsieho dajme tomu 240€, ze radsej jazdenku,..lenze jazdenka 50-80€ a zaruka 0. Funkcnost a tesnost komprresora 10-20% viac nedavam, tak asi skoda vyhodene €... 50€ kopresor + 40€ napln, ak bude zly kompresor tak 90€ vyhodenych.
A dalsia investicia jazdenky a naplne dalsich 90€ a som na 180€ co je novy kompresor dajme tomu skoro

Len je to tak ze auticko si chcem nechat asi kym nezoderiem, opravic co sa da, lebo na nove skoro nebude, tak by sa aj oplatilo na este par rokov dat Klimu do GO
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

tak dnes vymeneny kompresor a vysusac, citujem "katastrofalny pristup ku vymene vysusaca" :) (museli vymontovat svetlo komplet saharu, neviem ci by nemali lahsie s naraznikom, ze nie, ale neriesim)
spodnu hadicu co som chcel menit tak ze prepenili nejak odskusali a ze sa oplati len vymenit za novu, tak bud je dobra alebo som zvedavy kolko vydrzi naplnena.
Kompresor som zohnal repasovany Lucas TRW 194€+90 zaloha, po vrateni stareho zalohu vratia
tak tolko, vysusac sa odporuca menit po 2 rokoch, no myslim ze zalezi od pouzivania, neviem, hadam ked budu horucavy nezabudnem zapnut klimu od nezvyku :posmesky:
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
marosko031
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Sep 2011, 18:58
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa marosko031 »

tak gratulujem,hadam to uz bude frcat....ja by som sa uz tiez mal pustit do vymeny kompresora,doma sa mi vala druhy.Otazka-treba dat dole vyfukove potrubie aby som ho dal von?Tak sa mi zda ze niekto spominal ze ano.Ako ked sa do toho pustim tak uvidim,ale lepsie je vediet co mozem cakat...
Opel Vectra B facelift,1.6 16V LPG
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou

Príspevok od používateľa dušan992 »

zdravím páni,
potrebujem nový kompresor na astru g x14xe. neviem ale podla čoho mám objednať. volal som do jedného shopu a tam mi podla parametrov našiel delphi ale keď som mu povedal, že je na ňom označenie QS (mi bolo povedané že je to dôležité) tak predávajúci bol z toho paf. že ani on ani jeho šéf netušia čo to je a že potrebujú aspoň výrobcu.ale k tomu sa neviem dostať. jediné čo je vidieť je to QS a ešte 4936 . pýtam sa len preto aby som neobjednal nejakú blbosť.cena nového u nich je 180€ čo je za nový si myslím veľmi dobrá cena. len či bude pasovať. vie niekto poradiť alebo budem musieť vliezť pod auto a skúsiť prečítať nejaké ďalšie údaje ak sa to vôbec dá bez demontáže nejakých dielov.
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

Dusan, a co je s tvojim kompresorom? Nemas len vadnu spojku kompresora? Tu ti viem vymenit.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

teo povedal že treba vymenit.a opravovať 13 rocny kompresor ktory uz 4 roky nefunguje nechvem.180€ ZA NOVY SO ZARUKOU.len nevie ci staci kupit len neviem či sa dá kúpiť len podľa kodu motora,r.v., vin.... Alebo treba vedieť nejaké specificke udaje.Či tam nie je nejaký chytak.
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL CORSA D 1,4 14v
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ja mam repas za 300e s tym ze uz hadam na dalsi tyzden po mesiaci mi poslu s5 zalohu 90€, zatial mesiac funguje ako ma, akurat som zistil ze trosku olej premoka na kompresore, a chcem ist na kontrolu klimy ci drzi tlak, tak uvidim, ak by to do jesene vytieklo, dam reklamovat, akurat tak rozmyslam, ze mi bude chybat v remenici, no to neviem, asi to nie je tak jednoduche, alebo kupit kratsi remen a zapojit tak.
Da sa nejak skontrolovat olej v kompresore, alebo len po vysati klimy a spatneho napustenia oleja?
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46

Príspevok od používateľa lubo098 »

mam taky pocit, ze olej je sucast chladiva, teda napusta sa do chladiva.tym padom ak ti unika olej musi aj chladivo.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
langdon2
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

dušan992 napísal:teo povedal že treba vymenit.a opravovať 13 rocny kompresor ktory uz 4 roky nefunguje nechvem.180€ ZA NOVY SO ZARUKOU.len nevie ci staci kupit len neviem či sa dá kúpiť len podľa kodu motora,r.v., vin.... Alebo treba vedieť nejaké specificke udaje.Či tam nie je nejaký chytak.

A ako nato prisiel ze ho treba vymenit? Ma specialny pristroj ktory zmeria tlaky ake dava? Vies, Teo toho narozpraval uz vela... A co ze ma tvoj kompresor 13 rokov... aj tvoj motor ma 13 rokov.. a ides ho menit? A ten kompresor za 180€, necakaj ze bude dakej tip top kvality... Len to ze nejde neznamena ze ho treba vymenit.... Treba skontrolovat preco nejde.. ono vymena je najjednoduchsi sposob... Ale dam ruku do ohna, ze staci vymenit spojku kompresora, a ked tak ho pretesnit, a mas sväty pokoj....
Ver mne, co som klimu uz dva krat montoval, a trocha do toho vidim.. a nezvyknem diely len menit..
Ja som svoj kompresor mal rozobraty do posledneho srobu, zvnutra je ako novy!!!
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

http://oldforum.opelclub.sk/viewtopic.p ... b785bc9d45" onclick="window.open(this.href);return false;
toto co on nevedel dať dole sa po zapnutí klími pokúsi pretočiť. pohne sa to asi 3 cm a potom sa to vráti späť do pôvodnej polohy.ja neviem čo tomu presne je.mne len teo ukázal že toto to robí.čo meral a či meral neviem.len viem že, systém je teraz naplnený.
Ano motor ma 13 rokov ale je stále používaný, a ten kompresor nefunguje už 4-5 ROKOV. zaa dalšie ty si si to opravoval sám a viac krát. ja by som to doniesol do servisu tam by mi to demontovali možno zrepasovali niekolko dní by som nemal auto, diely práca = € , aká je záruka že tam nebude dalšia a dalšia porucha po znovu namontovaní a pár pužitiach. zase repas zase € za diel aj pracu ,naplnenie. a potom by povedal že radšej novy kompresor. Takto radšej kupim novy kompresor a mam aspoň tu 2 ročnu zaruku.
a keby som kupil kompresor hella za 600€ bol by som na to lepšie? tiež len 2 ročná záruka a tiž len neistá kvalita za obrovské peniaze s nadejou že za tie prachy určite vydrží. dneska sa už na vysoku cenu a značku nedá spo+ahnúť,žial

no ale odpoved na moju otázku som aj tak nedostal.stačia tie udaje alebo treba nejake extra číslopísmená aby som to mohol kupiť. alebo je predajca na prd.lebo on by mi to predal len som ho zneistil otázkou či bude určite pasovať a potom tým QS :neviem:
OPEL CORSA D 1,4 14v
jal
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Jún 2013, 23:26

Príspevok od používateľa jal »

cisla 9174396 1854102.
zaruka plati len pri montazi do preplachnuteho systemu
http://rpauto.nextis.cz/sharedimages/td/2257940.pdf
lubo.rix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

tak s "radostou" mi klima zas vyfucala, idem zohnat nejaky stary kompresor a ten repas vratim ak je zly a nech mi vratia peniaze, taky shit uz nechcem radsej doplatim za nove valeo. Ale este dnes idem prekontrolovat kde pustalo, ci to bol len kompresor
Rozmyslal som aj sa na to vykaslat na celu klimu, a kupit deflektory, sa zidu a jazdit ked tak sem-tam s manzlekou a malym len rano a vecer, ked uz horuco nie je, zas nie som odkazany ist cez den

//edit://
tak som to bol pozriet v servise: pustal jeden ventil, ten maly ako na autodusu, a hadice od kopresora aj napravnica cela zelena pod hadicou pri kompresore, tak sa teraz nevie ci pusta aj kopresor alebo len hadica a striekalo na kopresor, asi aj tak lebo kompresor bol cisty akurat na spodu odkvapkavalo
Tak super: zas bude treba
-ventil 10€
-ventil AL 20-25€ ?
-hadica 125-175€
-praca no fasa zasa
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"