neštartuje
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 22:54
- Auto: Iná značka
Tak mozno, by to chcelo zresetovat nastavenia skrtiacej klapky, aj ked neviem ci u oplov sa taketo veci daju. Este som nemal tu cest cele svoje auto preliezt krizom, krazom 
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
-
azrael27
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Jan 2010, 17:27
- Auto: Astra G
naplasil si ma macil..
jeden elektronik,mi spominal nejake cidla...ale som ho nebral vazne,ved auto nie je ani stare,ani km nema az tak vela (135.000)
a pre info moj dnesny postreh...rano do prace nastartoval na 1.sup,ako sa patri na novu baterku
poobede domov tak isto na 1.sup,uz som myslel,ze sa zmieril s novou baterkou..
ale potom vecer prisli nakupy a behanie po meste,zial s teplym motorom to zas tocilo cca 7-8 sekund a az potom nastartovalo ,navyse ked som na parkovisku zapol klimu,nech rozfuka zaparene okna,tak na volnobehu mi normalne v nejakych kratkych intervaloch zacali padat otacky a vzdy mi zatriaslo autom
radsej som tu klimu vypol..
tak toto uz niekomu robilo ??
jeden elektronik,mi spominal nejake cidla...ale som ho nebral vazne,ved auto nie je ani stare,ani km nema az tak vela (135.000)
a pre info moj dnesny postreh...rano do prace nastartoval na 1.sup,ako sa patri na novu baterku
poobede domov tak isto na 1.sup,uz som myslel,ze sa zmieril s novou baterkou..
ale potom vecer prisli nakupy a behanie po meste,zial s teplym motorom to zas tocilo cca 7-8 sekund a az potom nastartovalo ,navyse ked som na parkovisku zapol klimu,nech rozfuka zaparene okna,tak na volnobehu mi normalne v nejakych kratkych intervaloch zacali padat otacky a vzdy mi zatriaslo autom
radsej som tu klimu vypol..
tak toto uz niekomu robilo ??
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Áno, napríklad mne, aj keď mám inak riešenú reguláciu voľnobežných otáčok. Predpokladám, že ty máš už motor Z-koveho prevedenia, teda elektronicky ovládaný plyn. Takéto psie kusy mi to stvára, keď je znečistená klapka a hlavne, keď je upchatý cca 1mm otvor, od ktorého vedie hadička odvetrania do veka ventilov na motore.
Neviem, či si to tu už nespomínal, ale neostáva ti po tom dlhom štartovaní svietiť kontrolka motora? Ak nie, tak to ešte nebude akútne. Možno by niečo ukázala diagnostika a možno ešte nie.
Neviem, či si to tu už nespomínal, ale neostáva ti po tom dlhom štartovaní svietiť kontrolka motora? Ak nie, tak to ešte nebude akútne. Možno by niečo ukázala diagnostika a možno ešte nie.
-
azrael27
- Bronzový užívateľ

ano macil,mam Z-kovy motor (uz som si upravil podpis)
kontrolka mi zatial nesvieti (mozno 2 sekundy),a ani by som nebol rad,keby svietila
takze skusim ist postupne a co viem si vycistim...
ak ta poprosim - tu klapku kde najdem ?
a ten 1mm otvor s hadickou odvetravania mam sancu ja ocistit,alebo radsej necham na odbornikov ?
a velka vdaka za rady,citimsa trosku lepsie,ze nie som sam
:roll:
kontrolka mi zatial nesvieti (mozno 2 sekundy),a ani by som nebol rad,keby svietila
takze skusim ist postupne a co viem si vycistim...
ak ta poprosim - tu klapku kde najdem ?
a ten 1mm otvor s hadickou odvetravania mam sancu ja ocistit,alebo radsej necham na odbornikov ?
a velka vdaka za rady,citimsa trosku lepsie,ze nie som sam
:roll:
- macil
- Admin

Neviem, ako je to na tvojom motore, no verím, že by si to, pri troche šikovnosti, zvládol aj sám. Ja v takýchto prípadoch klapku demontujem z motora úplne a čistím ju na stole. Stačí poodpájať pár hadíc, tiahlo plynu (to v tvojom prípade nie je), konekttory a dať pozor na tesnenie pod klapkou. Ten otvor jendnoducho prešťúram drôtom, ihlou, či vrtákom a prestreknem čietičom na karburátoru. Tým vlastne čistím celú klapku. Klapku určite nájdeš. Vedie k nemu hadica od filterboxu.
Pokiaľ ide o tú kontrolku, niekedy je výhoda, keď sa rozsvieti. Aspoň vieš, že tam porucha je. Najhoršie sa hľadajú poruchy, ktoré sa vyskytujú len občas.
Pokiaľ ide o tú kontrolku, niekedy je výhoda, keď sa rozsvieti. Aspoň vieš, že tam porucha je. Najhoršie sa hľadajú poruchy, ktoré sa vyskytujú len občas.
-
azrael27
- Bronzový užívateľ

dnes som to kukal...ale netusim,ktory to je :oops:
ale ked som zacal googlit,tak som nasiel toto :
http://www.astra-g.cz/forum/download/fi ... &mode=view
vyzera to uplne ako moje,len to moje je cistejsie
mohlo by to byt ono ?
a macil ten "Ten otvor jendnoducho prešťúram drôtom, ihlou.." si ktory myslel ? nevies mi prosim ta poslat nejake foto ? ak najdes budem ti vdacny
ale ked som zacal googlit,tak som nasiel toto :
http://www.astra-g.cz/forum/download/fi ... &mode=view
vyzera to uplne ako moje,len to moje je cistejsie
mohlo by to byt ono ?
a macil ten "Ten otvor jendnoducho prešťúram drôtom, ihlou.." si ktory myslel ? nevies mi prosim ta poslat nejake foto ? ak najdes budem ti vdacny
- macil
- Admin

Netuším, uvidíš, i keď skôr sa prikláňam k niektorému čidlu. Ale vyčistenie klapky ešte ničomu neuškodilo.
Len pozor, dve hadičky sú pripojené k chladiacemu okruhu, teda je v nich voda. Tak aby ti to nezačalo striekať, povoľ viečko na vyrovnávacej nádržke a priprav si nejaké štuple, zvlášť, keď to budeš robiť na teplom motore.
Len pozor, dve hadičky sú pripojené k chladiacemu okruhu, teda je v nich voda. Tak aby ti to nezačalo striekať, povoľ viečko na vyrovnávacej nádržke a priprav si nejaké štuple, zvlášť, keď to budeš robiť na teplom motore.
-
azrael27
- Bronzový užívateľ

no tento vikend som sa chystal to spravit,ale pocasie mi neprialo,svagor ma sice garaz,ale zial bez vykurovania a bola tam taka zima,ze som sa nevedel chytit ziadneho kluca....
ale nakolko je zima a uz nebeham tolko v meste tak zo studenym motorom startuje dobre...pockam na priaznivejsie pocasie,alebo na vykurovanu garaz
v kazdom pripade budem tu informovat k comu som dospel
velka vdaka zatial za rady
ale nakolko je zima a uz nebeham tolko v meste tak zo studenym motorom startuje dobre...pockam na priaznivejsie pocasie,alebo na vykurovanu garaz
v kazdom pripade budem tu informovat k comu som dospel
velka vdaka zatial za rady
- bonbon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Apr 2010, 12:45
Caute. Chcel by som taktiez poziadat o pomoc a dufam ze som v spravnej teme. Moj problem spociva v tom ze v poslednej dobe mi za studena, hlavne rano tazko startuje. Štarter točí ale nie a nie naskočiť, no keď mu pomozem plynovym pedalom nabehne ale myslim ze to by sa nemalo. Ked je uz motor zohriaty a na chvilu vypnem tak potom startuje na brnk. Nasávanie vzduchu je v poriadku, palivový filter má cca 30 000 km no jazdím na LPG takže v skutočnosti oveľa menej. Palivové čerpadlo som skúšal pustiť cez OP-COM a počul som ako hučí. Napadajú ma čidlá teploty pre nasávanie vzduchu a chladiacej kvapaliny ale tie som meral multimetrom a mali spravne hodnoty. Chybu nevykazuje ziadnu. Este ma napadaju čidla hriadeli ale ani neviem kde sa nachadzaju a ako zistit ci su spravne a ci ovplyvnuju startovanie. Pripadne ci sa daju skontrolovat cez OP-COM hodnoty tychto cidiel. Ak Vas napadne nieco pre vyriesenie mojho problemu budem velmi vdacny.
OPEL ASTRA G CARAVAN 1,4 16V 66kW + LPG
X14XE r.2000
X14XE r.2000
-
iurai
- bonbon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Apr 2010, 12:45
Ano cital som a preto sa snazim jazdit s takym mnozstvom benzinu aby mi ani kontrolka rezervy nezasvietila a ked nahodou zasvieti ihned tankujem. Este som neskusal rano nastartovat a hned vypnut a znova nastartovat, vyskusam a dam vediet. A este jedna vec. Chcel som sa dostať po palivové čerpadlo a skontrolovať ho ale ako som dal preč ten tapacír pod sedadlom tak tam bola taka čierna gumová alebo plastova krytka okruhleho tvaru a tu som nevedel dať preč. Neviem či to mam vypáčiť alebo to ma zavit. Skusal som aj jedno aj druhe ale nechcel som ist na to velkou silou. Diky za rady
OPEL ASTRA G CARAVAN 1,4 16V 66kW + LPG
X14XE r.2000
X14XE r.2000
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
To cierne plastove je tam len nasadene......To sa da vypacit....A pod tym bude uz samotne cerpdlo, ktore drzi na takom poistom prsteni..ten treba vysunut do strany.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov