Astra G Z14XE 1,4 16v r.v. 2003
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
To máš od 2003 roku najazdených len 5000 km? Ten kat sa dá kúpiť aj neorigo ale kto vie aká to bude kvalita a koľko vydržia tie neorigo zvody. Druhá lambda kontroluje len účinnosť katalyzátoru a nemala by mať žiadny vplyv na zloženie zmesi.
Rovnaký problém má aj kolega s Astrou 2001, cez leto je to OK, ale ako sa ochladí a v zime má rovnaký problém. Autoservis mu mení stále len sviečky, potom prídu s tým že lišta je KO (mali sme ich asi týždeň vymenené a nemal som žiadny problém, on áno), potom že vstrekovače, tak mu nejaké menili (nepomohlo), potom prišli s tým že má KO RJ motora, tak som mu nahodil moju a robilo mu to tiež. Už neostáva nič iné ako problém v kompresii motora alebo v elektrickom vedení.
Rovnaký problém má aj kolega s Astrou 2001, cez leto je to OK, ale ako sa ochladí a v zime má rovnaký problém. Autoservis mu mení stále len sviečky, potom prídu s tým že lišta je KO (mali sme ich asi týždeň vymenené a nemal som žiadny problém, on áno), potom že vstrekovače, tak mu nejaké menili (nepomohlo), potom prišli s tým že má KO RJ motora, tak som mu nahodil moju a robilo mu to tiež. Už neostáva nič iné ako problém v kompresii motora alebo v elektrickom vedení.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 19:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

Najazdenych mam nieco cez 80 000 km ale auto zacalo blbnut poRasto napísal:To máš od 2003 roku najazdených len 5000 km? Ten kat sa dá kúpiť aj neorigo ale kto vie aká to bude kvalita a koľko vydržia tie neorigo zvody. Druhá lambda kontroluje len účinnosť katalyzátoru a nemala by mať žiadny vplyv na zloženie zmesi.
5 000 km. Najnovsie uz auto do 3 000 otacok nema ziadny tah na ktoromkolvek prevodom stupni. Cim viac mu pridavam tym viac ho dusi...
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

- deathrunner
- Bronzový užívateľ

Vyblikanie chybovich kodov na astre Z14XE koncovka na napojenie PC 8pin. Stlacit plynovy a brzdovy pedal a zapnut zapalovanie (nestartovat). Napisal som to tu preto lebo na cz fore pisaly ze na tomto type astry sa to neda tak tuna je dokaz ze sa to da. Hned aj prikladam kody ktore mi vypisalo:
0141, 0301, 0302, 0300, 0110, 0126,
0141, 0301, 0302, 0300, 0110, 0126,
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

Teraz skusam navod manika z ceskeho fora na to drkotanie a vypadavanie valcov. Navod asi vyzera tak ze nove strieborne sviecky brisk + aditivum na cistenie ventilov a strekov motora. Zatial to vyzera tak ze asi prvych 150 km auto po prejdeni 1km zacalo hned vipisovat zle spalovanie vo valcoch ako aj chyby ukazaly. Ale teraz musim poklopkatiurai napísal:teda dost chyb
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
S tými sviečkami je to trošku ináč.
http://www.ktmsx.estranky.sk/clanky/ako ... ie-sviecky
Dobré zapaľovanie je predpoklad, iba tak možno hľadať iné chyby.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

Zaujímavý článokKajo napísal:S tými sviečkami je to trošku ináč.
- deathrunner
- Bronzový užívateľ

Takze aditivum pomohlo ale asi tak ze ak som ho nepridal do paliva tak auto hned zacalo strajkovat. Proste co nadrz to aditivum. Selenoid bol vycisteny hoci bol cisty... Momentalne hlava valcov aj s ventilami atd cestuje na kontrolu ci sa nepridieraju ventily. Brusenie hlavy a vycistenie priestoru ventilov a mozno aj prebrusenie ak bude treba cirka 15 EUR
Jak zadarmo. O tom pridierani ventilov mi ten clovek co sa zaobera tym brusenim a ventilmi povedal ze na 95% to bude pricinou nekvalitneho oleju. Ked som mu povedal ze olej bol meneny stale podla servisu tak mi len povedal ze ked to robily v opli tak ten olej meneny nebol na 98%
Este som zistil ze sviecky su cele cierne hoc su nove menene a podla linku co poslal Kajo je to sposobene nizkou teplotou sviecky. Sviecky boly kupovane original a olej auto nezerie tak neviem ake don kupit... No neskor dam vediet ako to dopadlo pripadne ak sa mi podary dostat k mechanikovy ked bude rozoberat ventily tak spravim aj neake fotto ze How It's Made 
Astra G Caravan Z14XE 1,4 16v 2003
Renault Master 120Dci 2004
Renault Master 120Dci 2004