spotreba Corsa b
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Aug 2008, 15:37
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
zazrel som parametre mojej corsy - 1,2i 33kW, akurat ze ja mam rocnik ´91
a spotreba, tak pri mixe rychlosti 40-100km/h sa mi podarila stiahnut maximalne tak na cca 5,8l a ted ked chodim najma len do prace a spät kratke vzdialenosti v chlade a 50km/h, prip. v zapche, tak je to 6,8-7l.. ale tak vzdy ma to vyjde lacnejsie ako MHD
a spotreba, tak pri mixe rychlosti 40-100km/h sa mi podarila stiahnut maximalne tak na cca 5,8l a ted ked chodim najma len do prace a spät kratke vzdialenosti v chlade a 50km/h, prip. v zapche, tak je to 6,8-7l.. ale tak vzdy ma to vyjde lacnejsie ako MHD
-Julco Zulco-
Opel Corsa A 1.2, motor C12NZ
Opel Astra F Caravan 2.0 8V, motor C20NE (moja ex)
Opel Corsa A 1.2, motor C12NZ
Opel Astra F Caravan 2.0 8V, motor C20NE (moja ex)
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
ja som pre zmenu dnes bol natankovat, lebo som bol uz v cervenom poli...kontrolka ale nesvietila, tak som bol nabrat 28,60l, ked som nastartoval, rucicka vystupila na 38l, takze bola tam rezerva cca 10 litrov este, sranda..ja som bol v tom ze v cervenom su len 3 litre, a to je tak na 50 km ...presiel som teda 440 km, a som tam kde pred tym, ked som bral 30 litrov...takze ked to tak zratam, tak som presiel na nejakych 20 litrov 440 km..a teraz zratajte spotrebu
mne vyslo 4,45 /100...to je daka somarina ...dako to zle ratam
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
bukelo napísal:ja som pre zmenu dnes bol natankovat, lebo som bol uz v cervenom poli...kontrolka ale nesvietila, tak som bol nabrat 28,60l, ked som nastartoval, rucicka vystupila na 38l, takze bola tam rezerva cca 10 litrov este, sranda..ja som bol v tom ze v cervenom su len 3 litre, a to je tak na 50 km ...presiel som teda 440 km, a som tam kde pred tym, ked som bral 30 litrov...takze ked to tak zratam, tak som presiel na nejakych 20 litrov 440 km..a teraz zratajte spotrebu
ale toto je dost nepresne ratanie.....Skus nacapovat doplna, sprav 100 km a docapuj tez doplna. Najlepsie na to istom stojane a vzdy do prveho cvaknutia. Mne teraz vychadza cca 6,4 spotreba.A to mi kazi priemer mesto. Inac by som mal tak 5,9
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
bukelo napísal:ja som pre zmenu dnes bol natankovat, lebo som bol uz v cervenom poli...kontrolka ale nesvietila, tak som bol nabrat 28,60l, ked som nastartoval, rucicka vystupila na 38l, takze bola tam rezerva cca 10 litrov este, sranda..ja som bol v tom ze v cervenom su len 3 litre, a to je tak na 50 km ...presiel som teda 440 km, a som tam kde pred tym, ked som bral 30 litrov...takze ked to tak zratam, tak som presiel na nejakych 20 litrov 440 km..a teraz zratajte spotrebu
na vychode to je mozne: http://www.sme.sk/c/4366870/kazda-tretia-studna-na-vychode-ma-nevyhovujucu-vodu.html
spotreba sa rata medzi 2 tankovaniami doplna. alebo medzi 2 uplne vyjazdenymi nadrzami
- langdon2
Iurai, ale da sa aj tak jak som povedal ja....A ked mas pal. pc mozes sa na to vykaslat..
Opel Insignia 2,0Cdti
langdon2 napísal:Iurai, ale da sa aj tak jak som povedal ja....A ked mas pal. pc mozes sa na to vykaslat..
ratajme nepresnost 1 liter pri prvom cvaknuti. alebo 0,5 litra pri piatom cvaknuti. potom ratas rozdiel takychto cisel, a to ma dvojnasobnu nepresnost. tak ak si mal skutocnu spotrebu 7 litrov, tak ti mohla vyjst spotreba hocikde v rozmedzi 5 az 9 litrov.
ak si mal skutocnu spotrebu 14l na 200 km, tak namerana spotreba by bola 12 az 16l a preratana na l/100km v rozmedzi 6 az 8 l/100km
cize cim dlhsi usek prejdes, tym presnejsie zistis spotrebu
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
iurai: toto bol len kratkodoby test, ktory samozrejme zlyhal na plnej ciare.
Ja som robil taky dlhodoby test, za cely rok, rok som braval a zapisoval si kolko km presiel, za kolko penazi natankoval, a kolko litrov...
Prieme mi vysiel na 6,42 litra na 100km. Z toho som behal 90% po meste, studene starty, leto, zima, dazd, palavica, ...sneh.
Tankoval som presne 31 krat, myslim ze ta odchylka je tam uz dost mala, teda niekde v rozmedzi par decilitrov..takze mozem spokojne hlasit ze som mal spotrebu 6,5 na 100 jazdou v meste.
Hogh
Ja som robil taky dlhodoby test, za cely rok, rok som braval a zapisoval si kolko km presiel, za kolko penazi natankoval, a kolko litrov...
Prieme mi vysiel na 6,42 litra na 100km. Z toho som behal 90% po meste, studene starty, leto, zima, dazd, palavica, ...sneh.
Tankoval som presne 31 krat, myslim ze ta odchylka je tam uz dost mala, teda niekde v rozmedzi par decilitrov..takze mozem spokojne hlasit ze som mal spotrebu 6,5 na 100 jazdou v meste.
Hogh
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Mar 2009, 22:24
- Auto: Corsa C
spotreba Corsa b
Ja mam tiez corsu 1.2i 33kw 97 rocnik a spotreba bola 6.3 l na 100km tankujem len na shell a to jazdim mesto a okolie.
Traba dat plnu nadrz a prejst co najviac km vtedy je to presnejsie
Traba dat plnu nadrz a prejst co najviac km vtedy je to presnejsie
- langdon2
Blbost....4l po dialnici by si musel ist 80km/h na 5 prevode.
Odporucam nacapovat do prveho cvaknutia, spravit 100km a docapovat znova tak isto na tom istom stojane.
Odporucam nacapovat do prveho cvaknutia, spravit 100km a docapovat znova tak isto na tom istom stojane.
Opel Insignia 2,0Cdti
- Pežot
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Aug 2010, 09:08
Hodím to sem, nechce sa mi vytvárať téma na jedinú otázku ...
Ako je to v Corse so svietením rezervy paliva? Podľa čoho sa to rozsvecuje? Podľa množstva paliva v nádrži, alebo RJ vyhodnocuje podľa množstva vstrekovaného paliva?
Lebo som si všimol, že pri 80tke svietila rezerva a pri 60tke nesvietila :roll:
Ako je to v Corse so svietením rezervy paliva? Podľa čoho sa to rozsvecuje? Podľa množstva paliva v nádrži, alebo RJ vyhodnocuje podľa množstva vstrekovaného paliva?
Lebo som si všimol, že pri 80tke svietila rezerva a pri 60tke nesvietila :roll:
BMW 528i E39 - w.i.p.
Opel Corsa 1,2 16V 12/99 - rip
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Opel Corsa 1,2 16V 12/99 - rip
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex