vymena palivoveho filtra - diesel
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mrdalklika
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
- Auto: Astra G
Keď nechytí po výmene filtra tak finta 2, povolíš trubky od vstrekovačov a točíš pokiaľ ti z trubiek nekvapká pravidelne nafta. Potom namontuješ naspäť a určite chytne, Držanie v otáčkach je samozrejmosťou, chvíľku bude kuckať ale to ho prejde. Rozťahovanie je posledná, a veľmi nebezpečná metóda.
Opel Astra Caravan G 1,7td 2000
X 1,7 DTL 50KW
X 1,7 DTL 50KW
-
cheam
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Jan 2008, 11:16
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
tak toto je presny navod ako odvzdusnit dieselovy motor. tak tak. toto je spravne a nie ziadne roztahovanie.mrdalklika napísal:Keď nechytí po výmene filtra tak finta 2, povolíš trubky od vstrekovačov a točíš pokiaľ ti z trubiek nekvapká pravidelne nafta. Potom namontuješ naspäť a určite chytne, Držanie v otáčkach je samozrejmosťou, chvíľku bude kuckať ale to ho prejde. Rozťahovanie je posledná, a veľmi nebezpečná metóda.
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
Ja som amatér a menil som si ho doma sám lepšie povedané v garáži.
Nič som neodvzdušňoval ani nerozťahoval. Auto natočilo bez problému na prvú šupu. Jediné čo som urobil, že keď som dal nový filter tak som ho zalial naftou až pretekala a potom som zavrel obal a išiel natočiť. Skočilo hneď bez "kuckania".
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
presne tak isto to robim aj ja a bez problemov naskoci 
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
- Kesi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
Tak sa to má robiťFrenky Signum napísal:Ja som amatér a menil som si ho doma sám lepšie povedané v garáži.Nič som neodvzdušňoval ani nerozťahoval. Auto natočilo bez problému na prvú šupu. Jediné čo som urobil, že keď som dal nový filter tak som ho zalial naftou až pretekala a potom som zavrel obal a išiel natočiť. Skočilo hneď bez "kuckania".
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
- mrdalklika
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
- Auto: Astra G
- leilak1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Sep 2009, 15:10
Mám astru h 1,7 cdti a chcel som si ho odvodniť. Pri tom som sa len pekne zašpinil a nadával na inžinierov v nemecku .
filter mi nejde vytiahnuť z toho crash boxu a nechce sa mi vytahovať aj ten dávať dole stierače a tak....ach hrôza...asi kašlem na to.
Pred 10 000 km som ho menil a po dalšich 20tis ho cely vymenim.
a ten držiak obrusim roztiahnem aby sa to ľahučko vytahovalo kôli odovodniu...síce naposledy čo som si menil palivový filter žiadnu vodu som si tam nevšimol....
Aj vám na takomto aute a motore ide tak tažko vytiahnuť z crash boxu???
Bez toho vytiahnutia to nedokážem odvodniť není tam priestor. :?
Ale asi to prehánam s tou starostlivostou firemné astry idu do servisu možno tak raz za 30000km a pochybujem že vždy odvodnia...palivový filter stačí podla servisnej meniť raz za 50000km ...
Ked počujem a čítam ako menia napr. len motorový olej v servisoch .............
filter mi nejde vytiahnuť z toho crash boxu a nechce sa mi vytahovať aj ten dávať dole stierače a tak....ach hrôza...asi kašlem na to.
Pred 10 000 km som ho menil a po dalšich 20tis ho cely vymenim.
a ten držiak obrusim roztiahnem aby sa to ľahučko vytahovalo kôli odovodniu...síce naposledy čo som si menil palivový filter žiadnu vodu som si tam nevšimol....
Aj vám na takomto aute a motore ide tak tažko vytiahnuť z crash boxu???
Bez toho vytiahnutia to nedokážem odvodniť není tam priestor. :?
Ale asi to prehánam s tou starostlivostou firemné astry idu do servisu možno tak raz za 30000km a pochybujem že vždy odvodnia...palivový filter stačí podla servisnej meniť raz za 50000km ...
Ked počujem a čítam ako menia napr. len motorový olej v servisoch .............
Salem sa zobudil a fotky už sú - fajn :-)
Astra 1,7cdti 130PS Opcom diagnostika, aktivácia palubného pc,
Mám momentálne HHO komplet na predaj.
http://www.leilak1.salem.sk/fotka.php?c ... 1254673239
- leilak1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Sep 2009, 15:10
Dnes mi to nedalo tak som to rozobral.
Dal so dole stierače potom tu plastovu vec pod stieračmi a odmontoval crasch box odpojil hadice a výhrev vybral z auta a na zveraku som ho opatrne ten palivový filter z toho crasch boxu vytrieskal. Trochu som crasch box roztiahol namazal z vazelinu.
Odvodnil palivový filter... síce po 10000km som tam žiadnu vodu nemal čo som pol deci odpustil...len drobné nečistoty v nafte. Tak som to všetko naspäť zložil.
Teraz už mi ide filter ľahko vybrať s crasch boxu stači len odpojiť hadice vytiahnuť a odvodniť.
Pokušal som ho odvodniť nevymontovaný von ale akosi som sa tam nemohol ani zasvet dostať lebo su priamo pod ním tri hadice a nedokázal som ani v takej polohe rúk odtiahnuť ten odvodnovací ventil.
Ale už je to všetko ok . už to riešiť nemusím.
Dal so dole stierače potom tu plastovu vec pod stieračmi a odmontoval crasch box odpojil hadice a výhrev vybral z auta a na zveraku som ho opatrne ten palivový filter z toho crasch boxu vytrieskal. Trochu som crasch box roztiahol namazal z vazelinu.
Odvodnil palivový filter... síce po 10000km som tam žiadnu vodu nemal čo som pol deci odpustil...len drobné nečistoty v nafte. Tak som to všetko naspäť zložil.
Teraz už mi ide filter ľahko vybrať s crasch boxu stači len odpojiť hadice vytiahnuť a odvodniť.
Pokušal som ho odvodniť nevymontovaný von ale akosi som sa tam nemohol ani zasvet dostať lebo su priamo pod ním tri hadice a nedokázal som ani v takej polohe rúk odtiahnuť ten odvodnovací ventil.
Ale už je to všetko ok . už to riešiť nemusím.
Salem sa zobudil a fotky už sú - fajn :-)
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
mam este otazku da sa odvodnit filter na mojom motore? nic take na odvodnenie som nenasiel len z hora to odsrobujem a je to vsetko? vytiahem filter a dam novy. a este otazka co drzi filter v tej nadobe alebo crash box ci ako to volate? zajtra to chcem skusit vymenit
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
-
erik sozansky
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Máj 2011, 19:52
ahojte potreboval by som poradit mam opel vectra2.0 tdi 2003 vymenil som palivovy filter nalial som doplna do nadoby naftu ..proste normalny postup...auto mi chytilo,zdochlo a potom viac nenastartovalo...pocul som ,ze tieto tipy aut sa odvzdusnuju pod vysokotlakovym pristrojom je to pravda? ci mozem startovat dalej neodijde mi cerpadlo?...dik
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
ked nechas pri vymienani filtra dlho otvorenu nadobku filtra, tak ti padne nafta a treba ju natahat rucne nejakou pumpickou, netocit motor dlho naprazdno.
treba ho menitt svizne, otvorit, vyhodit stary filter, nahodit novy, naliat naftu doplna zavriet a nastartovat, pridat plyn a drzat nech si potiahne dost nafty.
treba ho menitt svizne, otvorit, vyhodit stary filter, nahodit novy, naliat naftu doplna zavriet a nastartovat, pridat plyn a drzat nech si potiahne dost nafty.
Vlado Kat
-
erik sozansky
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Máj 2011, 19:52