Tak aj ja som sa pustil do tej strechy. Nie je to zlozite, len si pripravte vysavac na tie uschnute kusky tej izolacie, zacne to vsade padat. Teraz musim zohnat nejaky ten tmel alebo taku tu rozpinavu penu, zatial jazdim s rozobratou strechou. pre zaujimavost obrazok:
je z mobilu, takze horsia kvalita ... ja mam hatchback , takze v pohode som ten tapacir vybral von.
kamos mi hovoril ze tam daval taku tu co sa nerozpina ...vacsinou sa pouziva na nove okna ked sa montuju ... neroztahuje sa tak a predsa nieco vyplni ale nepovytlaca.... ja som tam dal ten silikon a je to ticho...uz len smrad po tom silikone ostal ... nie ten octovy ale taky chemicky ... ale som rad ze som sa toho zbavil ..inak vsimol som si ze aj moj predchodca co mal tu vectrulu tak to lepil ale lepil tapacil ale na dve veci mu to bolo ked to nebolo to co lepil ... este ze tu mame na slovensku takych machrov
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
to hej aj ja mam radsej navody obrazkove alebo video ako citacie ... ale nebolo to fakt nic moc tazke na prvy raz som sa trochu bal co ten tapacir spravy ale nic aj sa poohinal ale nic ani pokrceny neni ani nic ... len smeti napadali do auta
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
Ano, nieje to tazke. Drziaky na ruky su prichytene 2 srobami pod krytkami a potom uz len silnejsie ale opatrne vytiahnut (su v plechu zarazene takymi umelymi zarazkami). Pri slnecnych tienitkach som chvilu maturoval, kym som zistil ze na uchyte s 2 srobmi je hned za dierou v plechu rozopinaci konektor (svetlo v tienidle). Ten stredovy panel, kde je hlavne svetlo iba vypacis a pod nim su 2 sroby a vytiahnes ten cely panel (ak ho mas). Inak v tom svetle som nasiel nieco ako mikrofon, je to mikrofon alebo co to je ? Ma to 3 kable. Potom musis este aspon ciastocne vybrat kryt stredoveho stlpika, kde je pas , vytiahnutim kolmo (je tam ta klasicka plechova spona). Tak isto staci povytiahnut aspon vrchnu cast krytu na prednych stlpikoch (smerom dovnutra auta , nie hore alebo dolu). Potom este kryt na zadnych stlpikoch (ja som musel dat na jednej strane dole aj drzanie pasu v stlpiku vzadu). No a povytiahnut gumove tesnenie na vsetkych dverach aby vypadlo z tapaciru. A vzadu ten tapacir je uchyteny 3-4 umelymi jednoduchymi zarazkami. Ja som si oblozenie stredneho a zadneho stlpika dal dole len trochu, staci to na manipulaciu aby si ten tapacir vybral. No a na zaciatku si vyber vsetky opierky hlavy...
Tak teraz som to konecne zatmelil a namontoval naspat. Len je dobre pri spetnej montazi ten tapacir umiestnit ako ma byt, aby vsetky vycnelky boli pekne schovane za tymi vselijakymi krytmi a potom presne na milimeter to nastavit ako to bolo (budete tam mat odtlacky povodnej polohy). A potom namontovat drziaky na ruky a s nimi to vlastne pritlacit. No a potom vsetky ostatne veci....
Zdravim, všetci ste sa tu zatial rozpravali o rezonanci strešneho tapaciru a ako to opravit ale ja mam problem že mne nič nerezonuje ale celu zadnu čast tapaciru mam ovisnutu asi 10cm ako nejaku deku. ale bolo to razom asi ked som mal počas jazdy otvorene okno... aj vpredu je to trocha poradte ... mam caravan
odpocam kazdemu kto ma hlucnejsi interier pri zatvarani dveri,volnobehu,jazde na drsnom asfalte dat dole calunenie strechy a skrutkovacom nadvyhnut 2 stredove vystuhy a podlepit silikonom alebo pruznym autotmelom. Budete sa divit ako vam to auto zrazu stichlo. Budete potrebovat rezervovat trochu viacej casu,demontaz je jednoducha,so spatnou montazou sa treba trochu potrapit. Vsetky plastove dielce su zacvakavacie,takze problem to nebude a natreba sa bat ulomenia. Horsie je to s drzadlami pri strope,tie sa davaju dole tazsie a tiez 3 plastove zavlacky vzadu.
zdar. no musis to dat dole cele no nepotesim ta,budes to musiet lepit alebo si zohnat ine. Cele stropne calunenie je z 3 vrstiev. Poklad je vemi tenky plast na ktory je za tepla nazehleny tenky penovy polyuretan a napokon tiez za tepla zeklena latka. Pravdepodobne sa odelil polyuretan alebo sa rozpadol,odelit sa mohol i potah.