A nevieš, nedalo by sa "len toto" meniť aj v C-čkových CDTi-čkách? Alebo tam je ten termostat iný?Kajo napísal:Podľa mňa Ti stačí "len toto".
Treba však dať pozor, aby "len toto" dobre dosadlo do toho hliníkového dielca.
pokazeny termostat?...
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- marjan
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
- Kontaktovať používateľa:
on ti musi drzat aj pri normalnej jazdeMajda napísal:no tak vcera som to skusal, dal som mu trosku na prdel a zohrialo sa v pohode na 93 a ukazalo aj na palubovke aj na display aj ked som strcil teplomer do nadrzky. Ale pri normalnej jazde sa nechce a nechce potiadne zohriat. Tak tym padom dam asi karton lebo termostat je potom dobry nie ?
ak sa nezahreje, tak je niekde zrada, ze? cize bude prepustat
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
- RASTY
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Apr 2006, 06:58
Majda napísal:no tak vcera som to skusal, dal som mu trosku na prdel a zohrialo sa v pohode na 93 a ukazalo aj na palubovke aj na display aj ked som strcil teplomer do nadrzky. Ale pri normalnej jazde sa nechce a nechce potiadne zohriat. Tak tym padom dam asi karton lebo termostat je potom dobry nie ?
ukazuje ti teplotu dvojmo?. .ako to?.. mne len ručička na palubovke...
1. Vectra C GTS 1,9 CDTI Z 19 DTH, 110 kw
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Ak mas BC, tak podrz asi 10 sekund tlacitko settings a tlacidlom BC potom listujes v menu a najdes Coolant C , to je ta druha hodnota, ktoru si mozes porovnat s teplotou v nadrzke, alebo s rucickou teplomera na palubovke.RASTY napísal:Majda napísal:no tak vcera som to skusal, dal som mu trosku na prdel a zohrialo sa v pohode na 93 a ukazalo aj na palubovke aj na display aj ked som strcil teplomer do nadrzky. Ale pri normalnej jazde sa nechce a nechce potiadne zohriat. Tak tym padom dam asi karton lebo termostat je potom dobry nie ?
Naposledy upravil/-a Spohrelt v 08 Nov 2009, 09:13, upravené celkom 1 krát.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
ak si mu dal zapeky na mieste alebo v meste tak sa ti motor zohreje, lebo ho az tak nechladi. Potom ked ides mimo mesto, tak ti do chladica bije studeny vzduch a zachladi ti celu vodu ----> termostatMajda napísal:no tak vcera som to skusal, dal som mu trosku na prdel a zohrialo sa v pohode na 93 a ukazalo aj na palubovke aj na display aj ked som strcil teplomer do nadrzky. Ale pri normalnej jazde sa nechce a nechce potiadne zohriat. Tak tym padom dam asi karton lebo termostat je potom dobry nie ?
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- RASTY
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Apr 2006, 06:58
Spohrelt napísal:Ak mas BC, tak podrz asi 10 sekund tlacitko settings a tlacidlom BC potom listujes v menu a najdes Coolant C , to je ta druha hodnota, ktoru si mozes porovnat s teplotou v nadrzke, alebo s rucickou teplomera na palubovke.RASTY napísal:Majda napísal:no tak vcera som to skusal, dal som mu trosku na prdel a zohrialo sa v pohode na 93 a ukazalo aj na palubovke aj na display aj ked som strcil teplomer do nadrzky. Ale pri normalnej jazde sa nechce a nechce potiadne zohriat. Tak tym padom dam asi karton lebo termostat je potom dobry nie ?
fiihaaa, tak to som nevedel ze aj takeee skrytee funkcie má ta nasa vectrica... .) super,, dajte este nejakee vychytávky, ak to este nejake maa..

1. Vectra C GTS 1,9 CDTI Z 19 DTH, 110 kw
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
To je presne to, o com som pisal .fefko napísal:tu je video
http://www.youtube.com/watch?v=8wnpoLUU7q4
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Aug 2009, 22:26
Ja si myslim ze tu neni nad cim si hlavu lamat ak ti na palubovke ukazuje raz tak teplotu a zachvilu inak tak to je jasne ze v ukazovateli chyba neni ale keby si chel mat istotu tak treba zohnat zariadenie ktore meria teplotu pomocou luca neviem ako sa to teraz presne vola a po nastartovani motora zmerat teplotu motora a hadicu ktora ide ku chladicu nemali by mat rovnaku teplotu lebo termostat by mal sa otvorit ked sa motor zohreje na 90stupnov ale ked budu mat rovnaku teplotu tak je to jasne ze termostat je otvoreny a nezatvara ked je niekto sikovny tak ten termostat da dole a skusi ho vycistit od vodneho kamena. Mozno to pomoze ale iba mozno.Da sa zohnat aj lacnejsie ako v ople len treba to zhanat a pokuste to vyriesit cim skor lebo nieje to dobre ked jazdite zo zimnym motorom.
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
My vieme, že nie je dobré jazdiť s podchladeným motorom, ale čo už, keď sa to na nás valí! No a ten motor nie je až tak moc chladný, len sa potvora nechce zohriať na tú správnú teplotu!
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Ako a kedy sa vlastne maju spustat ventilatory? Ja ked mam aj studeny motor, tak po starte sa spustia automaticky obidva.
Ked vsak vypnem aut. klimu, tak sa obidva zastavia a teplota ide hore. Ked zapnem klimu, tak znovu idu obidva a teplotu hned zrazi pod 80.
Termostat som skusil dnes vymenit, ale akosi mi prisiel iny typ od mjauto.cz, ako mam ja v motore. Pritom pisali ze je to presne pre typ mojho auta. Neskor dam aj foto.
Ked vsak vypnem aut. klimu, tak sa obidva zastavia a teplota ide hore. Ked zapnem klimu, tak znovu idu obidva a teplotu hned zrazi pod 80.
Termostat som skusil dnes vymenit, ale akosi mi prisiel iny typ od mjauto.cz, ako mam ja v motore. Pritom pisali ze je to presne pre typ mojho auta. Neskor dam aj foto.
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan