Ako odstranit zapach z cigariet z interieru?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- stanomata
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Dec 2009, 18:27
- Auto: Astra H
cigaretovy zapach
mal som ten istý problem ked som kupil auto,majiteľ bol fajčiar,vetral som ho ale nepomahalo, potom som našiel firmu HP už neviem presne, pomohlo to. Fungovalo to tak, že pachy neprekryvalo ale likvidovalo, stalo to cca 10 eur
opel Astra H 1.7 59kW kombi
chiping - 74KW
chiping - 74KW
- ivan HRDINA
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Sep 2007, 20:25
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: cigaretovy zapach
za 10 eur si ani mys neprdne, tak ak odstranili tie smardy tak klobuk dole.stanomata napísal:mal som ten istý problem ked som kupil auto,majiteľ bol fajčiar,vetral som ho ale nepomahalo, potom som našiel firmu HP už neviem presne, pomohlo to. Fungovalo to tak, že pachy neprekryvalo ale likvidovalo, stalo to cca 10 eur
vsak urob reklamu, ze co to robili a kde to bolo ?
- EsTo
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 31 Júl 2007, 13:56
- Auto: Omega B
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
Keďže som pracoval v autoumyvárke kde sa čistili interiéry, poradím aj ja
Cigaretový zápach je asi najhoršia vec v aute. Je potrebné vytepovať celé auto, hlavne stropný tapacír. V ňom je to usadené najviac. Do tepovacieho roztoku odporúčam pridať trochu aviváže (pomôže to zjemniť vlákna). Ďalej umyť všetky plasty čističom alebo jarovou vodou. Vyčistiť odparník klimatizácie. Nakoniec použiť dezinfekciu ozónom. Po takomto čistení v aute nebude cítiť absolútne nič.
Samozrejme, tento postup sa týka áut, v ktorých sa fajčilo niekoľko rokov. Menej zafajčený interiér sa čistí ozónom alebo starým spôsobom kávou alebo octom, ale pozor na krátkodobý efekt. Ak je cigaretový dym zažratý v čalúnení a sedačkách, žiadna káva ani ocot ho von nedostane.
Cigaretový zápach je asi najhoršia vec v aute. Je potrebné vytepovať celé auto, hlavne stropný tapacír. V ňom je to usadené najviac. Do tepovacieho roztoku odporúčam pridať trochu aviváže (pomôže to zjemniť vlákna). Ďalej umyť všetky plasty čističom alebo jarovou vodou. Vyčistiť odparník klimatizácie. Nakoniec použiť dezinfekciu ozónom. Po takomto čistení v aute nebude cítiť absolútne nič.
Samozrejme, tento postup sa týka áut, v ktorých sa fajčilo niekoľko rokov. Menej zafajčený interiér sa čistí ozónom alebo starým spôsobom kávou alebo octom, ale pozor na krátkodobý efekt. Ak je cigaretový dym zažratý v čalúnení a sedačkách, žiadna káva ani ocot ho von nedostane.
Opel Omega B+ 2001 2.6V6 Sport 132kW Y26SE LPG
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla