S.O.S mam problem z Motorom
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Roso
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
ja v PB tiež 500sk
Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
Felda 1,3mpi Sporline ex
-
Peto3
Macil> no pozeral som iba z vrchu
.. ked som videl ten odkaz tak tam klapka vyzerala aj z vrchu zaspinene.. moja bola cista.. tak dole som uz nepozeral... Nieje niekde nejaky postup ako to chybu vyblikat, lebo uz som to tu viackrat zahliadol.. ale nikde som nevidel ako na to...
Inak som dost nahraty... jeden tipek co mi zvykol robit kolo auta tak ma cas az nabuduci tyzden niekedy koncom.. dalsi sa len vrati nabuci tyzden a to este neviem ze kedy bude mat cas. Tak nejako to musim prezit.. aspon ze kym pridem do roboty motor este nieje zahriaty tak to nerobi... ale tak clovek am aj ine aktivity ako robotu
A s tou diagnostikou to bol premna tiez shok
, s jednym s tych tipkov som rozpraval po telefone a vravel ze kolo 500 sk... a jak som prisiel tam ze 2000 bez DPH.. tak to som necakal..
Inak som dost nahraty... jeden tipek co mi zvykol robit kolo auta tak ma cas az nabuduci tyzden niekedy koncom.. dalsi sa len vrati nabuci tyzden a to este neviem ze kedy bude mat cas. Tak nejako to musim prezit.. aspon ze kym pridem do roboty motor este nieje zahriaty tak to nerobi... ale tak clovek am aj ine aktivity ako robotu
A s tou diagnostikou to bol premna tiez shok
-
Roso
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Felda 1,3mpi Sporline ex
-
Jakub-ko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
ta egr ventil musi byt zaslepeny lebo sa ti casom bude furt zas...t aj ked ho vycistis a bude ti to blbnut a ked ho nemas zasl.tak sa ti preto zas..l aj krokac aj klapkaPeto3 napísal:Tak neviem bol som v opli akoze diagnostika .. 2500 len za zistenie zavady je trochu moc, plus este cakat 1,5 tyzdna kym sa clovek dostane na radu... Nieje v Kosiciach este nejaky servis kde mi vedia s tymto pomoct... Ono aj tak ta kontrolka sa mi zasvietila iba raz co som videl...
Rozoberal som pozeral som sa akurat na klapku.. tak je cista.. krokac som uz nerozoberal... tak asi budem musiet.. poradte prosim co by to mohlo byt este okrem tychto dvoch veci :roll: (edit: este to zevraj moze byt ERG ventyl)
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
-
Peto3
Ah ludia poradte uz som zufaly
.. nepodarilo sa mi za 3/4 roka odstranit tento problem... ze kolisaju otacky (niekedy az motor zdochne). Dal som vycistit klapku aj krokac... pomohlo to na par mesiacov.. potom sa to zase zacalo, nie az tak drasticky ale predsa... mal som netesnost na jednej hadicke dal som ju spravit potom aj potrubie vyfuku bolo prasknute dal som zavarit... stale sa to zlepsilo.. ale po case znova... hlavne po dlhych cestach potom to zacalo robit stale... dal som to do servisu, urobili diagnostiku.. ziadna zavada.. vycistili klapku znova.. problem sa vyriesil.. ale kolisa to (i ked menej) stale.. a som si 100% isty ze za mesiac som tam kde som bol 
Skuste mi pls poradit niekto. Co by som mal robit.. mam menit zaradom suciastky alebo co
.
Mam este taky problem mozno to s tym suvisi, ze hned po nastartovani ak je motor studeny (ide na sytic) tak pri vacsom pridani (ale zase nie zeby som ho tazko turoval
) uplne vynechava plyn.. teda nie ze vynechava.. ale pridava slabo potom silno,slabo,silno... atd.. ale akonahle sa prepne do normalneho rezimu ide to ok...
Tiez zda sa mi ze otacky reaguju dost oneskorene, ked pustim nohu z plynu tak citit tam oneskorenie...
A zaujimave ze najhorsie to je stale pri spomalovani, vtedy sa zvyknu otacky najviac rozkolisat, kolisu kolisu (ked motor nezdochne) az sa nakoniec ustalia... ale niekedy aj ked len tak na volnobehu vidno ako sa rucicka otacok trapi...
Skuste este nejake tipy na co sa skusit zamerat...
pozajtra je rok co som kupil auto... tiez keby som pisal recenziu ako tu jeden chalan v inej teme... tak nebola by velmi chvalebna... skoda.. pekne a pohodlne auto... ale tak toto ....
Skuste mi pls poradit niekto. Co by som mal robit.. mam menit zaradom suciastky alebo co
Mam este taky problem mozno to s tym suvisi, ze hned po nastartovani ak je motor studeny (ide na sytic) tak pri vacsom pridani (ale zase nie zeby som ho tazko turoval
Tiez zda sa mi ze otacky reaguju dost oneskorene, ked pustim nohu z plynu tak citit tam oneskorenie...
A zaujimave ze najhorsie to je stale pri spomalovani, vtedy sa zvyknu otacky najviac rozkolisat, kolisu kolisu (ked motor nezdochne) az sa nakoniec ustalia... ale niekedy aj ked len tak na volnobehu vidno ako sa rucicka otacok trapi...
Skuste este nejake tipy na co sa skusit zamerat...
pozajtra je rok co som kupil auto... tiez keby som pisal recenziu ako tu jeden chalan v inej teme... tak nebola by velmi chvalebna... skoda.. pekne a pohodlne auto... ale tak toto ....
-
iurai
po tych par mesiacoch bola klapka zase spinava ?Peto3 napísal:Ah ludia poradte uz som zufaly.. nepodarilo sa mi za 3/4 roka odstranit tento problem... ze kolisaju otacky (niekedy az motor zdochne). Dal som vycistit klapku aj krokac... pomohlo to na par mesiacov..
mozno je problem s odvetranim klukovej skrine. vraj notoricky problem s motormi 1.8 a 2.0
Olejova hmla od kluky potom zanesie sanie.
Opel dodatocne montoval na odvetranie nejaky odlucovac oleja. mas ho tam ?
a aku verziu software mas v riadiacej jednotke ? povodnu z roku 1995 ?
tam sa urcite riesil aj volnobeh
v akom stave mas snimac skrtiacej klapky a vahu vzduchu ?
-
Peto3
neviem tak.. klapka asi spinava bola ked ju cistili znova...cistila sa po 5 mesiacoch.... bolo prasknute potrubie vyfuku hned pri motore... nemohlo ju zaniest to?
verzia softwaru... to tiez netusim.. auto je rok vyroby 1997.. dovezene z nemecka.. tiez ten odlucovac oleja neviem ci mam
Snimace.. hmm keby s nimi nieco bolo nevypisalo by na diagnostike chybu?
verzia softwaru... to tiez netusim.. auto je rok vyroby 1997.. dovezene z nemecka.. tiez ten odlucovac oleja neviem ci mam
-
iurai
Odpoviem Ti protiotazkou:Peto3 napísal:neviem tak.. klapka asi spinava bola ked ju cistili znova...cistila sa po 5 mesiacoch.... bolo prasknute potrubie vyfuku hned pri motore... nemohlo ju zaniest to?
ak by bol problem s motorom, tak by na diagnostike vypisalo chybu ?
chybu nevypisalo - tak je asi vsetko v poriadku, nie ?
vyfukove potrubie s tym asi nebude mat nic spolocne
-
Peto3
Tak problem sa pokusam riesit dalej.. nastupila posledna moznost
.. diagnostika v opli..takze povedali mi ze je zly motorcek volnobehu, dal som vymenit (musel som u nich kedze to je suciastka ktore je dostupna iba u originalneho vyrobcu a aby mi na to dali zaruku tiez). Diagnostika 2500 , motorcek 7500, vymena 1500. Vsetko vyzeralo byt ok.. postupne ale otacky zacali kolisat viac a viac. Po tyzdny som bol tam kde predtym 
V pondelok mam ist zase do oplu. Uvidime co povedia..... Problem je ze to auto ma svoje dni kedy zkapina motor stale.. a zase kedy za 2 dni neskape ani raz.. tak tak nahodou v pondelok bude ten lepsi.. tak som v ***
Uplne bezradny som uz... rozmyslali sme este s kamosom co by to mohlo byt. Vyzera to tak ze skrtiaca klapka sa stale zanasa. Kde by mohol byt problem. Kamos mi hovoril ze na golfoch sa zvykne nieco zaslepovat (mi aj ukazoval na mojom aute ze co)... zacul som to aj tu ze to niekto robil... k comu to vlastne pomoze... ??
V pondelok mam ist zase do oplu. Uvidime co povedia..... Problem je ze to auto ma svoje dni kedy zkapina motor stale.. a zase kedy za 2 dni neskape ani raz.. tak tak nahodou v pondelok bude ten lepsi.. tak som v ***
Uplne bezradny som uz... rozmyslali sme este s kamosom co by to mohlo byt. Vyzera to tak ze skrtiaca klapka sa stale zanasa. Kde by mohol byt problem. Kamos mi hovoril ze na golfoch sa zvykne nieco zaslepovat (mi aj ukazoval na mojom aute ze co)... zacul som to aj tu ze to niekto robil... k comu to vlastne pomoze... ??
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
To nie je pravda, teda až na tú záruku - http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0 , aj keď cena nie je o veľa nižšia.Peto3 napísal:...(musel som u nich kedze to je suciastka ktore je dostupna iba u originalneho vyrobcu a aby mi na to dali zaruku tiez)...
Zaslepuje sa EGR ventil, ale podmienka je, že musí byť pred tým funkčný. Spravidla ho stačí vyčistiť. Zaslepovacie podložky na niektoré motory dokonca ponúka aj samotný Opel.
No a za výmenu zobrať 1500,-Sk, veď to sú takmer 2 normohodiny, pritom tam nie je za polhodinku čo robiť.
-
Peto3
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Tým, že EGR prepúšťa do sania výfukové plyny, postupne sa zanáša karbónom. Keď je tam toho nánosu už veľa začne brániť v pohybe piestiku, ktorý sa potom nezatvára úplne a výfukové plyny prepúšťa stále, aj keď s tým RJ neráta a tak vznikajú problémy s cukaním a nestálymi otáčkami motora. Pohyb toho piestika je u novších motorov kontrolovaný elektronicky a tak aj RJ vie že s ním niečo nie je v poriadku a hlási chybu. Pred zaslepením je preto potrebné EGR rozchodiť, aby RJ nehlásila chybu a samotným zaslepením a defacto, vyradením EGR z okruhu sa predíde vyššie popísaným problémom. Hlavnou funkciou EGR v našich motoroch je znižovanie obsahu oxidov dusíka v spalinách. Ten sa však nikde nemeria.
A viac už o EGR písať nebudem. :roll:
A viac už o EGR písať nebudem. :roll:
-
iurai
a dostal si stary motorcek ? Je vobec zly ? Mozno este urobis dobry obchod :-)
prinasam snimku odlucovaca oleja. vraj to stoji par dolarikov a je velmi dolezity (v dobrom servise ho daju zadarmo)
na obrazku co som pripojil je to vpravo dole hranata skatula
diskusii o volnobehu niektorych motorov 1.8 a 2.0 je plne kazde Opel forum.
zhruba to zrekapitulujem
1. odlucovac - zabudovat
2. motor volnobehu, snimac klapky - vycistit
3. hadicka odvetrania vacky - vycistit
4. nahrat novy program do riadiacej jednotky (vraj novsie verzie zlepsili volnobeh)

prinasam snimku odlucovaca oleja. vraj to stoji par dolarikov a je velmi dolezity (v dobrom servise ho daju zadarmo)
na obrazku co som pripojil je to vpravo dole hranata skatula
diskusii o volnobehu niektorych motorov 1.8 a 2.0 je plne kazde Opel forum.
zhruba to zrekapitulujem
1. odlucovac - zabudovat
2. motor volnobehu, snimac klapky - vycistit
3. hadicka odvetrania vacky - vycistit
4. nahrat novy program do riadiacej jednotky (vraj novsie verzie zlepsili volnobeh)

Naposledy upravil/-a iurai v 08 Nov 2007, 08:22, upravené celkom 1 krát.
-
iurai
diel 9201848 alebo 56 56 098, cena cca 600 Skmacil napísal:Koho provokuješ a prečo by mali dávať odlučovač zadarmo? Okrem toho, pokiaľ viem, tak to nie je štandardná súčiastka.
pre Vectra B a Omega B, motory X20XEV a X18XE
Je to opravna suciastka. Zadarmo by to malo byt preto, lebo to zmiernuje problemy zleho navrhu.
Alebo je eticke vymienat od oleja znecistene casti sania za XXX tisic korun ?