Zmena oleja

Moderátori: dulo, buci_vectra

havo

Re: zratie oleja a jeho vymena

Príspevok od používateľa havo »

janotjana napísal:prepacte ale mam problem a ani som nevedela kde to je najlepsie napisat -zerie mi olej cca liter na 1500km . Kedze tym padom musim stale dolievat , tak sa da povedat ze je tam stale aj novy olej tak sa chcem spytat ako teraz riesit vymenu oleja.Ci ho menit normalne po nejakych 10 000km alebo ci staci vymenit len filter a olej ci netreba menit tak casto kedze sa tam stale dolieva novy ,.
Olej vypusti ak nije čierny alebo s usadeninami , vymen filter a nazad nalej, ten olej ked tak často dolievaš je skoro ako nový :lol:
Používateľov profilový obrázok
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa dertypek »

osobne mam tiez 5w40 plnosinteticky divinol a neni s tym zatial problem
janotjana

Príspevok od používateľa janotjana »

havo napísal:
janotjana napísal:prepacte ale mam problem a ani som nevedela kde to je najlepsie napisat -zerie mi olej cca liter na 1500km . Kedze tym padom musim stale dolievat , tak sa da povedat ze je tam stale aj novy olej tak sa chcem spytat ako teraz riesit vymenu oleja.Ci ho menit normalne po nejakych 10 000km alebo ci staci vymenit len filter a olej ci netreba menit tak casto kedze sa tam stale dolieva novy ,.
Olej vypusti ak nije čierny alebo s usadeninami , vymen filter a nazad nalej, ten olej ked tak často dolievaš je skoro ako nový :lol:
tak vazne co mam s nim robit?vypustit , vymenit filtre a dat ho naspat?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

janotjana napísal:
havo napísal:
olej sa meni 1x rocne alebo po 15000 km - co nastane skor.
takze ak mas 1l / 1000 km a najazdis 10000 km, tak dolievas 10l. vymena oleja su necele 4l
zda sa mi skoro jedno, ze ci spotrebujes rocne 10 alebo 14 litrov oleja ;-)
janotjana

iurai napísal:
janotjana napísal:
havo napísal: Olej vypusti ak nije čierny alebo s usadeninami , vymen filter a nazad nalej, ten olej ked tak často dolievaš je skoro ako nový :lol:
olej sa meni 1x rocne alebo po 15000 km - co nastane skor.
takze ak mas 1l / 1000 km a najazdis 10000 km, tak dolievas 10l. vymena oleja su necele 4l
zda sa mi skoro jedno, ze ci spotrebujes rocne 10 alebo 14 litrov oleja ;-)

pravda.dakujem.idem menit aj rozvody a pri tom mi chce v servise opravit aby prestalo zrat ten olej , ale po tom co som si precitala na fore tomu moc neverim ze to pomoze.ako sa tu vyjadrili niektori , tak ze ta oprava vobec nemusi pomoct. myslim ze za tie koruny je asi lepsie kupit olej .
janotjana

azmodan napísal:Zerie Ti to olej? ak nie tak preco to robis?
15W-40 bude bude v zime pri nstartovani velmi husty nie je dobry pre nase klimaticke podmienky...a ak je ten 15w-40 mineral tak ho tam nedavaj ...
inac mne to zerie olej a davam tam mineral 15w 40 . niekto mi radil ze mam dat hustejsi tak to tam mam dat aj 20w 40 alebo radsej polosynteticky ak to ma vobec suvis s tym kedze sa tomu nerozumiem :oops: lebo zas neviem ci to ma zmysel davat tam nejaky drahy olej ked ho hned zozere... :cry:
hyro
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 19 Feb 2007, 12:02
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hyro »

Ahojte,

Mne to zralo dost oleja (skoro 1lit na 1500Km) ked som jazdil na 5W-40 a idem prejst na 10W40 . Urcite treba porobit ventile a gufera na hydraulickych nastavovacoch a aj prevlozkovat motor. (zacinaju klepat ventile pri studenom motore a jazde do kopca ). Momentalne mam najazdenych 220tisic a este pockam tak do 250-300 tisic km s opravou.
Ide o to ze 5W40 je dost riedky olej a skor prejde do spalovacieho priestoru ak uz motor ma dost nabehane.
Pri 10W-40 som zatial velke straty nevidel.

Na vyssiu hodnotu ako 10W-40 by som neprechadzal. Ako 5W40 je super len treba mat aj motor v super stave.
hyro :) ; hyro3000@gmail.com
------------------------------
Opel Vectra B C(a)ravan :) 1,6 16V X16XEL 290tisic km.
janotjana

hyro napísal:Ahojte,

Mne to zralo dost oleja (skoro 1lit na 1500Km) ked som jazdil na 5W-40 a idem prejst na 10W40 . Urcite treba porobit ventile a gufera na hydraulickych nastavovacoch a aj prevlozkovat motor. (zacinaju klepat ventile pri studenom motore a jazde do kopca ). Momentalne mam najazdenych 220tisic a este pockam tak do 250-300 tisic km s opravou.
Ide o to ze 5W40 je dost riedky olej a skor prejde do spalovacieho priestoru ak uz motor ma dost nabehane.
Pri 10W-40 som zatial velke straty nevidel.

Na vyssiu hodnotu ako 10W-40 by som neprechadzal. Ako 5W40 je super len treba mat aj motor v super stave.
no vravis ze pri 10w 40 si taku spotrebu nevidel , tak ale mne asi nepomoze prejst z 15w 40 na 10w 40 ked uz teraz mi to zerie 1l na 1500 km cca ,hm?
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

jana spytaj sa sama seba kolko km rocne najazdis a aku ma to auto hodnotu...

Mas dve moznosti .. Prva je GO motora resp. zohnat druhy motor to je draha moznost a povedal by som ak chces to auto niekedy predat tak asi jedina..

Druha moznost je ta ako som to spravil ja (tiez mam na jednom aute spotrebu 1l na 2000km ) - kupil som 5l valvolinu za 600korun na dolievanie a mam pokoj na cely rok... Samozrejme to nie je moc spravne riesenie kedze trpia katalyzatory a moze to fungovat, len dokym spotreba oleja nezacne rast na este vyssiu hodnotu :)

aky tam mas vlastne motor??
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

spotreba 1l / 1500 km nie je sice v poriadku, ale nie je vobec tragicka.
auto s takou spotrebou je predajne.
na druhej strane pokus tuto spotrebu riesit vymenou gufier ventilov,kruzkov, vybrusom atd je sice chvalyhodny, ale ekonomicky pochybny. proste si to treba dobre poratat.
ako pisal azmodan - o ake auto ide, aku ma cenu ?
Blade
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Apr 2009, 12:13
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blade »

Cau na svoji Vece 2.2Dti mam 5w40 Castrol Magnetec a za 15000km to nesežralo skoro nic....Teď budu měnit znova olej,co myslite je Castrol dobry,nebo mam zkusit i jinou značku?mam nalitano 230000km diky za rady :)
MIRO LONDON
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49

Príspevok od používateľa MIRO LONDON »

Blade napísal:Cau na svoji Vece 2.2Dti mam 5w40 Castrol Magnetec a za 15000km to nesežralo skoro nic....Teď budu měnit znova olej,co myslite je Castrol dobry,nebo mam zkusit i jinou značku?mam nalitano 230000km diky za rady :)
Blade,
tu nájdeš odpoveď na Tvoju otázku: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=10617
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH - 110 kw/150k- 2008 ex
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

Kup radsej mobil 1..
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

pri zmene oleja odporucam pouzit Tec 2000 engine flusch co je preplach a motor to krasne vycisti a mozes potom zmenit olej
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"