brzdenie motorom vs. neutral

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

eci napísal:Ano máš pravdu. Ale treba rozlišovať aj klesanie. Je samozrejmé, že dolu Kľakom nepôjdem na neutrál. Ale také mierne tiahle klesanie by som vyradil, pretože so zaradenou 5-kou by mi auto spomaľovalo, musel by som pridávať (dolu kopcom?!).Ale na neutrál by to šlo rovnakou rýchlosťou. Treba si rozmyslieť či pôjdem 1 km na neutrál,alebo z toho 1 km pôjdem 700 m s nohou na plyne a 300mbrzdiť motorom
to by chcelo taky patent, ze nevstrekuje benzin, no otvori naplno skrtiacu klapku, aby motor zbytocne nebrzdil.

proste pohodicka ako na diesli. to spomalovanie ma na benzinoch hneva
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Dec 2006, 14:20
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa qwerty »

postupne podradujem a som s tym spokojny. moja statistika (X16XEL) po 9.662 km je 6,49 l/100 km, jazdim v meste aj po dialnici, odhadom tak 40:60

co napisal mirrco je velmi zaujimave, no zial nepochopil som to ani po dvoch precitaniach. zostavam pri postupnom podradovani ako mi poradili pred vyse polrokom. ukazkovy zombie-post...
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Jún 2007, 11:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mirrco »

Zag napísal:Pocuvaj to ty nepouzivas nahodou cinsku kalkulacku 1+1=3 /mal som taku a posla do kosa/. Ty stale prides na nejku novu studiu ...

PODRADUJE SA 5-4-3-2 NAJNESKOR PRI 1500 OTACKACH ...

Ty fakt veris tomu co si napisal a ten bod "Z" ... mas v tom hokej ... :clubbed: a pises horesie ako ja ... :up: :crazy:
Ano super postupne podraduj az zastane a potom minies viac benzinu ako by si si nechal radsej volnobeh....a je to suboj aj z casom.Je ot len moj styl jazdy.Mam to overene Osciloskokpom ze motor nic nevstrekuje az do 45km/h potom uz ano ako na volnobeh.Ja jam dost staru a trivilanu RJ poloha pedala urcuje ake otacky maju nastat takze ked mam 800 ot a poloha pedala je v urovni volnobehu pre 700 ot RJ sa pokusa motor zbrzit na 700ot ale niak inak ako odstavenim(skratenie striedy vstreku az na 0) vstrekov to nemoze spravit, 45km/h predstavuje 700ot na 5 stupni.Ja tak jazdim pravidelne a skusal som vselico len hentak mam najnizzsiu spotrebu.Mozno ak budem mat ine auto bude to inak...
Berte to tak dnes som sa dozvedel ze:
ak zozstalpene vo volnobehu na podlahu a motor nadobudne 6600ot a pustite pedal prudko tak vstreky aj tak trosku striekaju a motor sa pomalsie zmensuje otacky preto vstrekuje aj ked nema neviem preco su vseliake drbnute emisne normy aby tam nebolo CO...
Ja som zo svojim auto uplne spokojny az na niektore detaili sposobene starobou ale dokzae si sa neba zarobit pretoze na to aky je je objem a vykon zere neskutocne malo...mozno je to aj tym ze medzi volantom a sedackou sedi niekto co nieco o tom vie.
A pamatajte ak jazdite sam tak si vypnite radio a pocuvajte co cam vravi motor a pochopite co vsetko si k nemu mozete dovolit,a on sa vam odvdaci trivialnou spotrebou a samozrejme za ustrene peniaze som mu kupil new olej konecne :DD
Používateľov profilový obrázok
jarda BA
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Mar 2007, 19:59

Príspevok od používateľa jarda BA »

Jednoznačne brzdenie motorom a ako už bolo spominane opel to odporuča aj vo svojom manualy.A možem to potvrdiť,lebo pri takej to jazde mi na pal.počitači ukazuje 0,0.A s vyhodenou rychl. si to pekne papka.
Astra G 1.8 16V Sportive 3dv.
Ivan BA

Príspevok od používateľa Ivan BA »

Jednoznažne brzdiť s rýchlosťou, je to aj taký balzám pre motor, dostatočný tlak oleja a žiadny benzín. "Kto maže ten jede" motoru to každopádne prospieva. Ja tiež podraďujem aj pred každou červenou, nemám rád brzdy, až keď potrebujem.
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

ved to, nikto ne hovori ze stale takto jazdim po rovinke, ze sa rozbehnem a potom brzdim motorom, ja to robim napriklad vtedy, ked vidim ze je cervena, tak radsej zacnem skorej brzdit motorom ako by som mal nakonci prudko brzdit brzdami :D alebo ked potrebujem zastavit a t.d.je to samozrejme, ze auto najviac spapa ked sa rozbehava
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Presne tak sa to ma robit :))A nie len benzin ale usetria sa aj brzdy teda ak sa spravne podraduje tak spojkovu lamelu nemusime sem zatahovat... :lol:
To[m]aS
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Feb 2008, 11:44

Príspevok od používateľa To[m]aS »

Prepacte ze vytahujem troska strasie vlakno. Ono je to celkom disktubilne ci vyhadzovat alebo nevyhadzovat rychlost, pozrite, idem po miernom klesani z rychlostou dajme tomu 90km/h, usek dlhy tak mozno 1.5km staleho mierneho klesania :) Hovorim o mostoch cez BB, no a ked idem zo zaradenou 5 rychlostou, setrim sice nejaky usek palivo tym ze nevstrekuje ale rychlejsie spomali auto a musim zas chvilku drzat plyn alebo potukavat do neho aby som nespomalil na dajme tomu na 50-60 a bol brzdou premavky a spomaloval dalej, takze nejaka spotreba paliva tu je kedze som musel pouzit plyn, a ked idem po tej istej ceste druhy raz dajme tomu tiez 90km/h a vyhodim rychlost na vrchu kde sa zacina klesanie, idem na neutrali v pohode ten 1.5km a dojdem az ku krizovatke kde odbocujem bez toho aby som dal rychlost a musel pridavat plyn, pritom to auto sa zenie dole kopcom same svojou vahou a nespomaluje skoro vobec, a teraz ten 1.5km usek prejdem za mozno 2 minuty a teraz si vypocitajte ze ak za hodinu zozere auto 1.2 litra, tak mi to vypocitajte co to zozralo za tie dve minuty volnobehu :) Takze pre mna s toho vypliva ze s takychto kopcekov ci pouzijem rychlost alebo neutral spotreba paliva nejaka bude... neviem kde vacsia, ale teraz ako chodievam viac na neutrali mam autalne prejdenych 380km a este mam polku nadrze... zaradenu rychlost dole kopcom vyuzivam iba pri tych strmsich kopcoch kde sa to brzdenie motorm naozaj zide... :) Co si o tom myslite?
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

neviem preco ale ja mam alergiu na ludi ktori jazdia na neutral z kopca atd... strasne ma to vytaca mozno nejaky komplex z detstva :lol: 8) odtinal by som ruky za to ;)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

To[m]aS napísal:...Co si o tom myslite?
Že celá táto debata je o ..... Fakt je, že od určitých otáčok, pri jazde bez plynu RJ vypína vstrekovanie. Každý snáď vie posúdiť kedy ako brzdiť. Keď je klesanie mierne tak, že spomaliť nepotrebujem, tak nebrzdím ničím, prípadne len jemne brzdami. Keď idem z levočského kopca, tak mám zaradenú rýchlosť a brzdami si len pomáham, aby som zbytočne nežhavil kotúče.

Howgh
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
To[m]aS
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Feb 2008, 11:44

Príspevok od používateľa To[m]aS »

azmodan napísal:neviem preco ale ja mam alergiu na ludi ktori jazdia na neutral z kopca atd... strasne ma to vytaca mozno nejaky komplex z detstva :lol: 8) odtinal by som ruky za to ;)
A nejake zdovodnenie toho preco to tak citis kolega? :) Proste ja to mam v nohach kedy mam nechat a kedy vyradit :D
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

neviem fakt hovorim ze to je komplex :D:D niekomu vadi to inemu to ja neznasam ked niekto vyraduje z kopca pretoze mi to pripomina minulu generaciu aut stare skody a lady atd kde sa to muselo kvoli spotrebe ale dnesne auta uz su robene inak a ked vidim stareho sofera ktory vyraduje normalne mam nerva :D... nemam logicke vysvetlenie :D
scorpi4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27

Príspevok od používateľa scorpi4 »

mierne prispejem...brzdenie motorom,tak ako pise macil, ma svoje opodstatnenie v tom,ze setrite brzdove kotuce,platrnicky,motor a palivo...je samozrejme,ze kazdy jazdi sam za seba a je na nom,kedy uzna za vhodne brzdenie motorom,alebo motorom a mierne brzdovym pedalom,alebo s vyhodenou rychlostou a brzdami nadoraz...myslim ze kombinacia je najlepsi vyber..a spravny usudok...lebo su situacie,ktore proste motorom neubrzdis,ale aj take,kde je zbytocne brzdit silovo..ved od toho sme vsetci vodici,aby sme to posudili a zhodnotili aj podla vlastnych skusenosti..to je cele..
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

To[m]aS
Velmi sa s tebou stotoznujem co sa tyka ze treba jazdit na rychlosti len strmimi kopacmi...
tvoja skusenost je aj moja skusenost ja sice cestou do skoly takto ustreim len 50sk tym ze vyradujem ale je to kratka vzdialenost...
Ja som na toto prisiel nedavno od kedy som si napojil na vstreky led diodu ktora mi signalizizuje otvorenie vstrekov...
teda som neoklamlitelny a nepresvedcitelny :D:D:D
Preotoze tvoju teoriu mam overenu a jeto aboslutne svata pravda.
neviem preco sa tu o tom ludia bavia nech si namontuju LED diodu co tu uz omietam peken dlho, zbitocne tu diskutuju o niecom co nemaju skutocne odskusane :D
Samozrejem ze strimi kopcami rychlost radim pretoze by som musel brzdit aj tak...takto ustreim aj palivo aj platnicky a prisipievam k bezpecnosti pri jazde.V zime mam zaradenu rychlost aj v menej strmisch kopcoch a vsak uz pracujem na jednej veci co mi upravi vstrekovanie tak ze palivo sa bude vstrekovat az ked otacky motora klesnu pod volnobeh a nie pod 1800ot...
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa
Obrázok
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

chcel by som sa opytat, ze ako sa na diesli brzdi motorom.
ja som som mal pocit, ze je to nanic
Adik

Príspevok od používateľa Adik »

Dost poucne, len tie nazory sa roznia :idea: :idea:
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

iurai napísal:chcel by som sa opytat, ze ako sa na diesli brzdi motorom.
ja som som mal pocit, ze je to nanic
Opýtaj sa autobusárov, alebo kamionistov. :wink:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Adik

Oni to vysvetlia :oops: :oops: :oops:
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ja preferujem vsade dat LED diodu :D:D:D
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa
Obrázok
Adik

Lenže na diesli to tak jednoduche nieje.
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"