Ake pneu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- mat
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Máj 2011, 15:15
- Auto: Signum
Re: Ake pneu?
Dal som to tu ako zaujimavost a inac v case globalizacie ani znackove neznamena ze je spicove:-)
Opel signum 3,2 V6 155kW
Z32SE
Z32SE
- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Ved v poriadku,o tom sa da polemizovat...ale ked nieco stoji okolo 100eur a obdobna vec len 40eur...tak na tom asi nieco bude.
Ako ja som sa ulakomil na klakson tuningovy za 9eur. A uz nefunguje, a ked fungoval tak trubil slabo ako caj. Otcovi sme kupovali na stare auto klakson z talianska za 30eur a to malo ine pecky. Vizualne uplne rovnake boli....pri noname veciach to je len otazka casu.
Ako ja som sa ulakomil na klakson tuningovy za 9eur. A uz nefunguje, a ked fungoval tak trubil slabo ako caj. Otcovi sme kupovali na stare auto klakson z talianska za 30eur a to malo ine pecky. Vizualne uplne rovnake boli....pri noname veciach to je len otazka casu.
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Biele, biele sú in.
http://www.youtube.com/watch?v=ce-BZTLRJWk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=ce-BZTLRJWk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mat s tými globalizovanými značkovými pneumatikami máš pravdu až na to, že:
1/ čínske pneumatiky presne ako písal kolega vyššie s určitosťou na 100% nespĺňajú ani základné vlastnosti normálnej pneumatiky - viď všetky testy v časopisoch (bože snáď neveríte "testom" a "skúsenostiam" na heurekách, amazonoch a pod. Študenti si dobre privyrábajú na týchto portáloch písaním takýchto "skúseností")
Preč od nich. Tvrdenie, že "mne to stačí" je v prípade pneumatík úplná hlúposť. Myslím že čím horší vodič, začiatočník, tým lepšie pneu by mal mať aby zvládli začiatočnícke manévre, napríklad aquaplaning pri prudkom vybočení na diaľnici hoc aj len v 100km/h. Skúsený vodič vie že musí s takým niečím na vode počítať a preto také manévre nerobí a aj keď ide napr. 140, ide na pneumatiky menej náročnejšie.
A 3m dlhšia brzdná vzdialenosť z 80km/h (zdá sa že je to blbosť) než auto pred vami v pondelok ráno na D1 pred Bratislavou znamená 100% istotu ťažkej havárie.
2/ značkové pneu ak budú mať nápis Made in China nemusíš zobrať - treba si to skontrolovať pri kúpe. kolega mal 4ks rovnakých pneu, 2ks vydržali 10000km. boli made in china. Ale jazdné vlastnosti boli OK.
3/ tvrdenie že continental, barum a matador sú tie isté pneu len tie prvé majú inú zmes je tak trocha nelogické a popiera samo seba. Zrejme zmes je to, čo dáva pneumatike jazdné vlastnosti. Je to presne ako zimné pneu z Kauflandu - vyzerajú rovnako ako GY UG8 len sú asi 4x lacnejšie a nemajú zimnú zmes so silicou.
Ale v každom prípade, matadorkám alebo barumkám by som veril na 100% že neurobia nejaký neočakávaný podraz na ceste. A navyše ich kúpou kolega z Púchova tu vyššie bude mať zase chvíľu prácu.
1/ čínske pneumatiky presne ako písal kolega vyššie s určitosťou na 100% nespĺňajú ani základné vlastnosti normálnej pneumatiky - viď všetky testy v časopisoch (bože snáď neveríte "testom" a "skúsenostiam" na heurekách, amazonoch a pod. Študenti si dobre privyrábajú na týchto portáloch písaním takýchto "skúseností")
Preč od nich. Tvrdenie, že "mne to stačí" je v prípade pneumatík úplná hlúposť. Myslím že čím horší vodič, začiatočník, tým lepšie pneu by mal mať aby zvládli začiatočnícke manévre, napríklad aquaplaning pri prudkom vybočení na diaľnici hoc aj len v 100km/h. Skúsený vodič vie že musí s takým niečím na vode počítať a preto také manévre nerobí a aj keď ide napr. 140, ide na pneumatiky menej náročnejšie.
A 3m dlhšia brzdná vzdialenosť z 80km/h (zdá sa že je to blbosť) než auto pred vami v pondelok ráno na D1 pred Bratislavou znamená 100% istotu ťažkej havárie.
2/ značkové pneu ak budú mať nápis Made in China nemusíš zobrať - treba si to skontrolovať pri kúpe. kolega mal 4ks rovnakých pneu, 2ks vydržali 10000km. boli made in china. Ale jazdné vlastnosti boli OK.
3/ tvrdenie že continental, barum a matador sú tie isté pneu len tie prvé majú inú zmes je tak trocha nelogické a popiera samo seba. Zrejme zmes je to, čo dáva pneumatike jazdné vlastnosti. Je to presne ako zimné pneu z Kauflandu - vyzerajú rovnako ako GY UG8 len sú asi 4x lacnejšie a nemajú zimnú zmes so silicou.
Ale v každom prípade, matadorkám alebo barumkám by som veril na 100% že neurobia nejaký neočakávaný podraz na ceste. A navyše ich kúpou kolega z Púchova tu vyššie bude mať zase chvíľu prácu.
- macil
- Admin
Žeby práve silicu potrebovali zimné pneu, si nemyslím, no možno by aspoň pekne voňali.Sunman napísal:... zimné pneu z Kauflandu - vyzerajú rovnako ako GY UG8 len sú asi 4x lacnejšie a nemajú zimnú zmes so silicou.
Éterický olej (iné názvy: silica, prchavý olej, esenciálny olej, aromatický olej, vonný olej) je prchavá kvapalina rastlinného pôvodu s charakteristickou vôňou. Prívlastok éterický znamená, že na rozdiel od bežných rastlinných olejov (slnečnicový olej, repkový olej, palmový olej a pod.) sú éterické oleje prchavé a na vzduchu sa bezo zvyšku odparia. Nie sú to teda pravé oleje (kvapalné lipidy) ale zmesi rôznych lipofilných sekundárnych metabolitov rastlín.
Zdroj: cs.autolexicon.net , sk.wikipedia.orgSilika je náplň do gumárenských směsí, která nahradila saze. Silika je vlastně hydratovaný kysličník křemičitý a její výhodou oproti sazím je, že způsobuje v gumárenské směsi menší vnitřní tření, resp. ztrátovou energii, a tím snižuje valivý odpor pneumatiky. Směsi s vysokým obsahem siliky narozdíl od sazí tvrdnou až při výrazně nižších teplotách (cca -30 °C), proto jsou tyto směsi vhodné pro zimní pneumatiky.
- rawec
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Okt 2013, 12:58
- Bydlisko alt: Štítnik
Ahojte,
nechcem zakladat novu temu a tak sa pridam sem... ja len potrebujem nejaky nazor na to, ze ktore pneumatiky z tychto dvoch na leto na vece
ide o rozmer 225/45 R17
1. Nokian Line
2. Semperit Speed Life
Dakujem za nazory
nechcem zakladat novu temu a tak sa pridam sem... ja len potrebujem nejaky nazor na to, ze ktore pneumatiky z tychto dvoch na leto na vece
ide o rozmer 225/45 R17
1. Nokian Line
2. Semperit Speed Life
Dakujem za nazory
Naposledy upravil/-a rawec v 23 Mar 2014, 14:55, upravené celkom 1 krát.
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110kw 2004
Hm, zaujímavé, že práve ten Matador (ale aj napr. Sava) používajú práve v názve pneumatík slovo s "C"....macil napísal: Žeby práve silicu potrebovali zimné pneu, si nemyslím, no možno by aspoň pekne voňali.
http://www.nicholtrackt.sk/pneumatiky/p ... 17070.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.testpneumatik.com/zimne_pneu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pneumatikypriamo.com" onclick="window.open(this.href);return false; › Hlavná stránka › 145/80 13 Q
http://pneumatiky.heureka.sk/gislaved-e ... 5-r14-79t/" onclick="window.open(this.href);return false;
treba napísať výrobcom
P.S. tu je orginálny text o "silice", ktorý niekto preložil do slovenskej wikipedie:
http://www.continental-reifen.de/www/re ... ca_de.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale o tom to nebolo celé. Je to o pneu z Kauflandu za 30EUR, ktoré sa zvonka tvária ako GY za 120EUR.
nie je cina ako cina. napr. Nankang su dobre, lebo inak by moj znamy uz nezil
- macil
- Admin
V slovenskej verzii wiki jú pod heslom silica, len dva odkazy.Sunman napísal:P.S. tu je orginálny text o "silice", ktorý niekto preložil do slovenskej wikipedie:
http://www.continental-reifen.de/www/re ... ca_de.html" onclick="window.open(this.href);return false;
* éterický olej
* obec na Slovensku, pozri Silica (okres Rožňava)
Ono je to rovnaké ako so sulfidmi vo vnútornom osvetlení. Trápne.
- AReYco
- Strieborný užívateľ
Rawec, 17palcove semperity mal kamos na octavke...nestazoval sa na ne,ale ani som nepocul,ze by ich chvalil.
Ja s nimi skusenosti nemam.
Ja s nimi skusenosti nemam.
- LukášPB
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Myslel som to tak, že všetky tieto značkové pneu sú relatívne kvalitné, a spĺňajú všetky požiadavky, či už je to Matador, Barum, Dunlop, Michelin, Conti, Gislaved, a medzi nimi sú už neveľké rozdiely. To bolo myslené k tomu, že niektorí ludia majú taký názor, že Barum alebo Matador je úplný shit, a Conti je paráda, čo nie je pravda. Áno majú inú zmes, ale o kolko rozdielnu? Ja tie gumy držím v rukách denne, a keď ti mám pravdu povedať, tak môj názor je taký, že zmes sa zmení úplne minimálne, resp. aby som to uviedol na pravú mieru, nezmení sa adekvátne s cenou, vedel by som ti povedať aj kolko presne stojí surová zmes na Matadorku, a na Conti, lebo sa dávajú škodové listy ked moc kazíš, a veru ten rozdiel tam je taký, že by si si za to kúpil 2 velké pivá.Sunman napísal: 3/ tvrdenie že continental, barum a matador sú tie isté pneu len tie prvé majú inú zmes je tak trocha nelogické a popiera samo seba. Zrejme zmes je to, čo dáva pneumatike jazdné vlastnosti. Je to presne ako zimné pneu z Kauflandu - vyzerajú rovnako ako GY UG8 len sú asi 4x lacnejšie a nemajú zimnú zmes so silicou.
Ale vravím, ja to mám úplne v riti, pokial sú to neni číny ale nejaká normálna značka ako som písal hore, tak je mi úplne jedno či to je Conti alebo Matador, ja som v živote nezažil situáciu z ktorej by som musel viniť pneu, a to som mal všelijaké gumy, zlietané na zákonnu hranicu obuté na Vebe kde nápravy do tvaru A klepali ako zbíjačka a išiel som na tom 180 po dialnici ked bolo napršané, a žiadne problémy som nemal. Možno niekto kto v takejto situácii netočí jemne volantom, ale s ním trhá, by ten rozdiel pocítil. Základ je prispôsobenie svojej jazdy podmienkam (poveternostným, atd.).
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Cenový rozdiel medzi "špičkovou značkou" a "horšou značkou" v žiadnej komodite nevyjadruje výrobné náklady a cenu materiálu.
čínske tenisky by som si kľudne kúpil, pretože mi max urobia otlaky a potom ich vyhodím. Čínske pneu za mňa určite nie. S čínskymi priemyselnými výrobkami v rámci vlastnej firmy mám len tie najhoršie skúsenosti.
Nepracujem vo výrobe pneu ale ročne odjazdím 2 sady pneu. Nemachrujem, nesťažujem si, konštatujem.
čínske tenisky by som si kľudne kúpil, pretože mi max urobia otlaky a potom ich vyhodím. Čínske pneu za mňa určite nie. S čínskymi priemyselnými výrobkami v rámci vlastnej firmy mám len tie najhoršie skúsenosti.
Nepracujem vo výrobe pneu ale ročne odjazdím 2 sady pneu. Nemachrujem, nesťažujem si, konštatujem.
- Bruno
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
v inom rozmere som mal presne tieto pneu , u mna maximalna spokojnost pocas 2 sezonrawec napísal: 2. Semperit Speed Life
Dakujem za nazory
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
- Luisile
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Apr 2010, 15:09
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: Podrac
matador a barum som mal. matador letne a barum zimne žiadny problém som nikdy nemal. Mal som aj "činske" goodride sv308 xl, a nikdy som s nimi tak isto žiadny problém nemal a to vôbec nejazdím predpisovo. Continentaly myslím že to boli contisportcontact alebo niečo také som mal len jednu sezónu za tu jednu sezonu som ich zodral na hladko, čiže u mňa contonental už nikdy. na toto leto chcem vyskúšať bridgestone turanza alebo bfgoodrich g- grip. A na zimu sa rozhodujem medzi nokian wrd3 alebo matador mp92 sibir snow. Tie matadorky sú ale nove tak som zvedaví aké budú na nich recenzie.
Opel Vectra B 1.8 16V
85KW-115PS X18XE Phase1 (zatial)
85KW-115PS X18XE Phase1 (zatial)
- alcom1234
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
Ja mám tiež letné Bridgestone Turanza T001 a cez leto som bol celkom spokojný. Auto bolo jemne nedotáčavé, ale mohlo to byť spôsobené rozhasenou geometriou (tú už mám v poriadku, tak uvidíme, ako sa to bude správať toto leto)
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- LukášPB
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Presne, mne sa tie Conti CSC zdajú strašne mäkké, nečudujem sa, že si ich tak rýchlo zjazdil. Aj Uniroyal Rain Sport sú strašne mäkké, to budú tiež také spotrebáky pneu.
Sunman: Pekná štatistika, ja mám tiež (už) svoju firmu a 2 sady by som odjazdil za 10 rokov haha.
Sunman: Pekná štatistika, ja mám tiež (už) svoju firmu a 2 sady by som odjazdil za 10 rokov haha.
Naposledy upravil/-a LukášPB v 24 Mar 2014, 13:58, upravené celkom 1 krát.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
- AReYco
- Strieborný užívateľ
::: nedáme túto tému do Opel Všeobecne???...pretože je to diskusie o gumách, nie len pre Vectru.
- macil
- Admin
Stalo sa.