Ako na spotrebu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako na spotrebu?
no hej...mal som čudný pocit, keď bola pipa na benzín celá čierna bez označenia...všade inde je zelená a čiena je len Diezel...
som radšej ovoňal, aby som náhodou nepomiešal...
som radšej ovoňal, aby som náhodou nepomiešal...
-
peteri.numelin
Nabudúce odporúčam načapovať tak dva deci do skla. Na ochutnávku
Otec tam chodil často tankovať benzín a nikdy sa to na chode motora nijako neprejavilo. Teraz naftu a stále v pohode.
Otec tam chodil často tankovať benzín a nikdy sa to na chode motora nijako neprejavilo. Teraz naftu a stále v pohode.
cim drahsi benzin a znackovejsia pupma, tym vyssi vykon, lepsi chod motora, a nizsia spotreba.
stovky ekspertov z internetu sa jednoducho nemozu mylit
stovky ekspertov z internetu sa jednoducho nemozu mylit
- AReYco
- Strieborný užívateľ

ano..a netreba ani čipovať, stačí dať 100oktánové shell v power extra nitro + turbo maximum master premium super special palivo
--
EDIT: ešte k tej téme lacnejšieho paliva, ma teraz napadlo, že zasa ak budem tankovať na Carregoure, nebudem mať žiadne body
a taká bagetka, raz za čas na pumpe (za 240 bodov (pché) poteší), ale tie sú aj tak hnusné
To len tak nahlas uvažujem (ani nereagujte), že zasa na profesionálnych pumpách namiesto toho ušetreného pol litra paliva (pri tankovaní za 10€), má človek k dispozícii lepší servis...umytie okien, dofúkanie pneu, chlapíka, čo natankuje za nás (aj keď toho som nikdy nevyužil), prípadne toalety a nejaký ten obchodík (kde napokon aj tak utratíme len ďalšie peniaze)...
--
EDIT: ešte k tej téme lacnejšieho paliva, ma teraz napadlo, že zasa ak budem tankovať na Carregoure, nebudem mať žiadne body
a taká bagetka, raz za čas na pumpe (za 240 bodov (pché) poteší), ale tie sú aj tak hnusné
To len tak nahlas uvažujem (ani nereagujte), že zasa na profesionálnych pumpách namiesto toho ušetreného pol litra paliva (pri tankovaní za 10€), má človek k dispozícii lepší servis...umytie okien, dofúkanie pneu, chlapíka, čo natankuje za nás (aj keď toho som nikdy nevyužil), prípadne toalety a nejaký ten obchodík (kde napokon aj tak utratíme len ďalšie peniaze)...
-
peteri.numelin
na tie body sa vykasli. na jednej nadrzi usetris 3 eura na tu blbu bagetu. zo shellky by si si odniesol tak max. 60 bodov.
Logicka hadanka:
kolko plnych nadrzi musis natankovat na ziskanie 240 bodov a kolko usetris tankovanim na lacnejsej pumpe pri natankovani toho isteho mnozstva paliva?
k teme spotreby nadviazem na temu "ake pneu": K super nizkej spotrebe dopomozu stare tvrde pneu, tak 6 a viac rokov stare. musia byt tiez co najviac zjazdene. vtedy maju nizky valivy odpor a budete jazdit zadarminko
Logicka hadanka:
kolko plnych nadrzi musis natankovat na ziskanie 240 bodov a kolko usetris tankovanim na lacnejsej pumpe pri natankovani toho isteho mnozstva paliva?
k teme spotreby nadviazem na temu "ake pneu": K super nizkej spotrebe dopomozu stare tvrde pneu, tak 6 a viac rokov stare. musia byt tiez co najviac zjazdene. vtedy maju nizky valivy odpor a budete jazdit zadarminko
- Eisy
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
To tu nahlas nevrav za tie stare zjazdene pneu aby ..... 
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
Peťo, ale čo ja viem? lacnejšiu pumpu ako slovnaft(ivachnová 0,729eur/L, MT 0,709eur/L) , ktorá by mala kvalitný plyn na trase PP-TN asi nenájdem bez toho, aby som musel niekde zachádzať. áno, v ivachnovej je aj FLAGA, s ktorou som bol spokojný 2x počas cestovania do brna, ale stojí 0,73eur/L.
takže som rád, že práve slovnaft má najnižšiu sumu a dostávam aj bonus body. dosť často dostávam aj nejaké extra body, teraz je do konca mesiaca akcia na 2 body/1liter LPG. a na konci roka pred zimou a na začiatku jari dám autá za body vystriekať a poumývať v myčke.
áno, keby som mal aspoň 80L nádrž, bolo by to lepšie. tankoval by som v brne flagu za 0,64eur/L a áno, vyplatilo by sa to oželieť body na slovnaftke a nechať to umyť za peniaze, resp. vykašlať sa na to...
hlavne uvidím teraz, keď prší, je chladnejšie a nie je riedky vzduch, že koľko mi to spraví do brna spotrebičku
takže som rád, že práve slovnaft má najnižšiu sumu a dostávam aj bonus body. dosť často dostávam aj nejaké extra body, teraz je do konca mesiaca akcia na 2 body/1liter LPG. a na konci roka pred zimou a na začiatku jari dám autá za body vystriekať a poumývať v myčke.
áno, keby som mal aspoň 80L nádrž, bolo by to lepšie. tankoval by som v brne flagu za 0,64eur/L a áno, vyplatilo by sa to oželieť body na slovnaftke a nechať to umyť za peniaze, resp. vykašlať sa na to...
hlavne uvidím teraz, keď prší, je chladnejšie a nie je riedky vzduch, že koľko mi to spraví do brna spotrebičku
Naposledy upravil/-a fabre v 29 Apr 2014, 11:00, upravené celkom 2 krát.
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
TN - Dalitrans, najlepšia pumpa. Aktual 0,599€. Inak súhlasím, MT-LM neni kde tankovať.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
- Eisy
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
Zamknut auto na mesiac do garaze a spotreba bude 0.
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ked tam bude vela kamionov tak mozes zbehnut do Drietomy .......cca 3 km a tam je cena vacsia len o cca 1 az 2 cent a tiez v pohoLukášPB napísal:TN - Dalitrans, najlepšia pumpa. Aktual 0,599€. Inak súhlasím, MT-LM neni kde tankovať.
opel omega B x20xev
-
peteri.numelin
Miro, to platí pre naftu. Pri benzíne je ten rozdiel už väčší. Občas sa do tejto ceno-vojny zapojí aj benzinol na Zlatovskej v TN, ale ten je od ruky. Rovnako ako ten v Tr.Bohuslaviciach.
Fabre, ja som písal o bodoch na Shell-ke a tie (okrem pumpy vo Valaskej) LPG neponúkajú.
Inu, pri LPG na trase Brno - PP nie je o čom rozmýšľať, jasný víťaz je Dalitrans. Ja sa ešte stavujem na Lukoile v Sučanoch (kvôli hot-dogom
). Teraz vstúpili do cenovej hry ešte ČS Molčanová (pri Agipe na vjazde do Vrútok) a samotný Agip, no tam som ešte neplynoval, bo v tej lokalite mám vždy ešte nejaké palivo. No odtiaľ až do PO je to bieda, hlavne okolo RK to je úplný cenový marazmus. Tam sa nedá tankovať za rozumný peniaz inde než na slovnafte, takže tam (keď nejdem cez TN ale cez Donovaly) beriem aj ja na Slovnafte. Na juhu je zas taká lokalita bez možnosti výberu medzi Detvou a Košicami. Práve pre tieto lokality už mám Slovnafťácku bonus kartu aj ja
A kde to má Slovnaft cenu 0,699? Veď v ivachnovej na D1 má cenu už dlho-predlho 0,74€.
Fabre, ja som písal o bodoch na Shell-ke a tie (okrem pumpy vo Valaskej) LPG neponúkajú.
Inu, pri LPG na trase Brno - PP nie je o čom rozmýšľať, jasný víťaz je Dalitrans. Ja sa ešte stavujem na Lukoile v Sučanoch (kvôli hot-dogom
A kde to má Slovnaft cenu 0,699? Veď v ivachnovej na D1 má cenu už dlho-predlho 0,74€.
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Lukoil sučany tiež vždy zastávka
A aj na tej Molčanovej občas brávam.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
Peto, ja este zvyknem natankovat na Slovnafte v RS na vypadovke, alebo tesne pred RV - ta je lacnejsia ako RS
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
-
peteri.numelin
na ceste z BA mi pri RV dochádza plyn, takže tá Rožňavská je moja jediná voľba cestou tam ďalej. inak by som za som za soroškou už šiel na benzín a to je pre plynárov neprípustná alternatíva 
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
ja vzdy urobim 30 - 50 km na benzin ked mi dojde nadrz plynu
takze spalujem benzin aj vtedy, nielen kym sa zohreje motor
takze spalujem benzin aj vtedy, nielen kym sa zohreje motor
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
-
peteri.numelin
Keď sa ponáhľam, robím to tak tiež. Čo je prakticky po každej nádrži. vtedy nie je čas sa serinkať so zvončekami na pumpe. Preto nikdy nejazdím na rezervu s benzínom, bo nikdy neviem, kedy budem potrebovať palivo na 50 - 100km.
- AReYco
- Strieborný užívateľ

ja sa po výlete snažím za každú cenu udržať ručičku nad 40 litrov...
práve z dôvodu, keby niečo (a nemal som peniaze) aby som mohol ísť do nemocnice do mesta alebo podobne...
jazdenie na rezervu ma niekedy strašilo...
Tak či tankujem zakaždým po 10€ a či je to pri 40litroch alebo pri rezerve je to jedno...takto mám akokeby tých cca 60€ uložených stále v nádrži na prípad núdze. To len tak, keď sa tu rozpisujete s tankovaním, aj ja som chcel prispiesť, ako to u nás chodí, viete ako
Akurát sa mi teraz bude horšie frajerke argumentovať, keď jej poviem, že nemôžem prísť, lebo nemám na benzín...pakrát mi dala za pravdu, no teraz keď uvidí, že mám 3/4 nádrže, tak asi neobstojím
práve z dôvodu, keby niečo (a nemal som peniaze) aby som mohol ísť do nemocnice do mesta alebo podobne...
jazdenie na rezervu ma niekedy strašilo...
Tak či tankujem zakaždým po 10€ a či je to pri 40litroch alebo pri rezerve je to jedno...takto mám akokeby tých cca 60€ uložených stále v nádrži na prípad núdze. To len tak, keď sa tu rozpisujete s tankovaním, aj ja som chcel prispiesť, ako to u nás chodí, viete ako
Akurát sa mi teraz bude horšie frajerke argumentovať, keď jej poviem, že nemôžem prísť, lebo nemám na benzín...pakrát mi dala za pravdu, no teraz keď uvidí, že mám 3/4 nádrže, tak asi neobstojím
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Povedz, ze mas zaseknuty plavak v nadrzi.
jej povedz ze benzin je drahy tak aj ty si musis hladat blizsie frajerku 
2.0 CDTi 121kw ST