Hmotnost diskov Alu, plech, ... (cim lahsie, tym lepsie)
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
"Môj" podvozok ani nie to skôr podvozok môjho auta a to ja veľmi dobre viem, ale s tým rátam.24petusko napísal:frenky, teba to netrapi ale ver ze tvoj podvozok to trapi...
hlavne na nasich cestach necestach
Pre krásu sa trpí.
Naposledy upravil/-a Frenky Signum v 05 Nov 2010, 20:12, upravené celkom 1 krát.
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
- 24petusko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
tak veru, uz nemamKajo napísal:Najťažšie kolesá má aj tak stále Peťuško.24petusko napísal:R18 - 24,7 kg!!!
Má čo ťahať ten motor.
prisiel som o prvenstvo a vobec ma to nemrzi
ked budem nahadzovat zimaky, povazim aj BBSy - odhadujem niekde okolo 20-cky
iurai, isteze - neodpruzena hmota, lenze tema je o diskoch a ona ma vplyv na jazdne vlastnosti a odpruzenie - kmitavy pohyb
priamy vplyv na motor maju kolesa - cize rotacny pohyb
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Honda Legen( wait for it... )dary
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Sep 2012, 10:00
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
F1
Tak ma napadlo, že koľko váži asi tak komplet koleso na F1. Našiel som údaje okolo 8-10kg (disk+guma). Hneď mi bolo podozrivé ako mechanici hádžu tie kolesá jednou rukou.
Tak premýšlam, že koľko asi vážia rapperské 24ky. Koleso si sám asi nevymení preto chodia vždy aspoň 3ja v aute, pre prípad defektu!
Inak časť mojej diplomovky bola o podvozkoch, takže čím menšia hmotnosť(neodpružená) o to lepší kontakt s vozovkou, súvisí to s vlastnými frekvenciami pružín a bla bla bla... :roll:
ešte pre zaujímavosť, čím je pružina viac stlačená tým je jazda "plavnejšia"... naložené auto bude vždy "pohodlnejšie" ako prázdne, zas tie frekvencie...
Tak premýšlam, že koľko asi vážia rapperské 24ky. Koleso si sám asi nevymení preto chodia vždy aspoň 3ja v aute, pre prípad defektu!
Inak časť mojej diplomovky bola o podvozkoch, takže čím menšia hmotnosť(neodpružená) o to lepší kontakt s vozovkou, súvisí to s vlastnými frekvenciami pružín a bla bla bla... :roll:
ešte pre zaujímavosť, čím je pružina viac stlačená tým je jazda "plavnejšia"... naložené auto bude vždy "pohodlnejšie" ako prázdne, zas tie frekvencie...
Astra J, 1.4T