AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
coli84
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
za koľko sa predáva meter toho kábla čo si použil??a to je tiež Proel??lebo tie čo som videl ja boli robené na podobný štýl ak je klasický kábel napr. na predlžovák,teda dve žili v jednej hrubšej bužírke a ešte tuším boli aj tienené,ak ich nájdem tak sem šupnem link,a čo si myslíš o Neotech,porovnávajú ich s Proelmi ale tie som ešte nevidel ani v žiadnom e-shope tuším.no čo sa týka káblov myslím si že nieje od veci to predimenzovať nakoľko je to dosť dôležitá súčasť montáže
no a čo sa týka valcov tiež som videl len z lisovaného papiera a ked som to videl prvý krát neveril som tomu že to naozaj niekto takto ponúka,od kadejakých výrobcov Made in China sa tomu nečudujem no myslím že napr Magnat by sa mohol hanbiť za niečo také vo svojej ponuke
no a čo sa týka valcov tiež som videl len z lisovaného papiera a ked som to videl prvý krát neveril som tomu že to naozaj niekto takto ponúka,od kadejakých výrobcov Made in China sa tomu nečudujem no myslím že napr Magnat by sa mohol hanbiť za niečo také vo svojej ponuke
-
coli84
- Strieborný užívateľ

a ako sa ti podarilo rozobrať z dverí?ja som mal problém s tým,keď som ho rozpojil tak tú časť čo je vo dverách som nevedel rozobrať,aj tak budem mať problém s novou káblovačkou nakoľko sú dvere už polepené Dynamatom....a ešte jedna vec,čo všetko si musel rozberať na šoférovej strane aby so dostal káble do dverí?ked som dal dole ten plast čo tam je tak sa mi zatočila hlava,mám tiež lepšiu výbavu a do dverí mi ide pomerne dosť káblov,obávam sa že do tej gumy už vela káblov nedostanem,no nevedel som sa dostať ani ku nej pretože je dosť vysoko,niekde až pod palubovkou,ledvy som ku nej vopchal ruku,nie to tam ešte ťahať káble 
-
marwi
Cenu káblu Proel si už presne nepamatám , ale pravdepodobne nebola viac ako 3 eurá/m . Pri šoférových dverách som dal dole tapacír naľavo od noh a tiež páčku otvárania kapoty. Potom som vytiahol smerom dovnútra celú gumenú priechodku. Potom som prestrčil na x-tý pokus cez ňu oceľový drot , na koniec pripevnil Proel a opať na x-tý pokus dostal Proel na druhú stranu priechodky. Pomohlo namazať Proel tekutým mydlom , ale aj tak na to treba 2 ľudí - jeden drží priechodku a druhý ťahá. Tu treba fakt použiť hrubú silu , ale aj tak sa často Proel odtrhol niekde v polovičke priechodky a tak opat a znova... Trvalo mi to asi 2-3 hodiny len cez tú priechodku. Potom ďalej je to už jednoduchšie... 
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
marwi - vravíš, že káble majú ďalších 6 parametrov dôležitých pre zvuk. Tak ja tvrdím, že 5 parametrov z týchto 6ich je iba obchodný ťah a ten jeden je (ak) obsah kyslíka v medi. Fyzikálne zákony nepustia.
Jedine supravodič by bol krok dopredu, ale, to by už bolo potrebné chladiť dusíkom, že?
Niekto tu vravel, že lacné vodiče sú hliníkové a pomedené alebo tak nejak - hliník je však výborný vodič, nevýhodu vidím v krehkosti.
Ďalšia vec - tuba. Áno, je pravda, že väčšina túb je robených z lisovaného papiera (sú aj plastové a preglejkové apod., ale tých je menšina). Pýtam sa - čo je zlé na lisovanom papieri? Viete, z čoho je MDFka? Z nejakých odpadových pilín a epoxidu, tiež to neznie bohvieako. Tu však nejde o materiál, ale o mechanické vlastnosti, tzn., o rezonančnú frekvenciu systému. Valec je neporovnateľne pevnejší ako kocka, opakujem, pri použití toho istého materiálu. Takže ak potrebujem definované mechanické vlastnosti, tuba môže byť z omnoho chatrnejšieho materiálu.
A toto je dôležité pre ľudí, ktorí s autami normálne jazdia, pretože ťažká kocka z MDF s rohmi pri havárii môže ľahšie rozflákať hlavu ako ľahký oblý valec z papiera.
Nepresadzujem však používanie túb, písal som, že majú aj nevýhody, každý nech si zvolí, čo sa mu páči.
Iba nemôžem stráviť teóriu o lepších mechanických a teda aj akustických vlastnostiach kocky (kvádra).
Jedine supravodič by bol krok dopredu, ale, to by už bolo potrebné chladiť dusíkom, že?
Niekto tu vravel, že lacné vodiče sú hliníkové a pomedené alebo tak nejak - hliník je však výborný vodič, nevýhodu vidím v krehkosti.
Ďalšia vec - tuba. Áno, je pravda, že väčšina túb je robených z lisovaného papiera (sú aj plastové a preglejkové apod., ale tých je menšina). Pýtam sa - čo je zlé na lisovanom papieri? Viete, z čoho je MDFka? Z nejakých odpadových pilín a epoxidu, tiež to neznie bohvieako. Tu však nejde o materiál, ale o mechanické vlastnosti, tzn., o rezonančnú frekvenciu systému. Valec je neporovnateľne pevnejší ako kocka, opakujem, pri použití toho istého materiálu. Takže ak potrebujem definované mechanické vlastnosti, tuba môže byť z omnoho chatrnejšieho materiálu.
A toto je dôležité pre ľudí, ktorí s autami normálne jazdia, pretože ťažká kocka z MDF s rohmi pri havárii môže ľahšie rozflákať hlavu ako ľahký oblý valec z papiera.
Nepresadzujem však používanie túb, písal som, že majú aj nevýhody, každý nech si zvolí, čo sa mu páči.
Iba nemôžem stráviť teóriu o lepších mechanických a teda aj akustických vlastnostiach kocky (kvádra).
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
marwi
Čo tak kapacitancia a induktancia a vodivosť....... Keď som vymenil komerčný kábel Jamo 2x2,5 qmm za Proel 2x3 qmm , čo ak sa týka prierezu je malý rozdiel a zvuk poskočil minimálne o triedu vyššie a to nie je výmysel ,ale neodškriepiteľný fakt Ktorý som počul na vlastné uši + uši niekoľkých kamošov ... 
Boli časy keď som si myslel , že kábel nemá dosť veľký vplyv a že záleží len na priereze , veď meď je stále len meď , ale už som z toho názoru "vytriezvel" . Doporučujem Vyskúšať na vlastné uši...
Zatiaľ som nevidel tubu ktorá by bola fakt rigidne postavená. Je fakt , že sa používajú iba v "lacnejších" subwooferoch....
V prípade havárie by neupevnený subwoofer posobil ako neriadená strela , či už by bol valec , alebo kocka a hlavný vplyv by mala jeho hmotnosť a nie tvar. Už autoatlas , položený na zadnom plate v prípade čelného nárazu spoľahlivo dokáže zlomiť vaz...
Boli časy keď som si myslel , že kábel nemá dosť veľký vplyv a že záleží len na priereze , veď meď je stále len meď , ale už som z toho názoru "vytriezvel" . Doporučujem Vyskúšať na vlastné uši...
Zatiaľ som nevidel tubu ktorá by bola fakt rigidne postavená. Je fakt , že sa používajú iba v "lacnejších" subwooferoch....
V prípade havárie by neupevnený subwoofer posobil ako neriadená strela , či už by bol valec , alebo kocka a hlavný vplyv by mala jeho hmotnosť a nie tvar. Už autoatlas , položený na zadnom plate v prípade čelného nárazu spoľahlivo dokáže zlomiť vaz...
-
marwi
-
coli84
- Strieborný užívateľ

tak to som vedel hneď keď som ešte len dvere na aute otvoril že s týmto budú problémy a nalisovať do tej gumy ďalšie káble bude pekná fuška,no na miesto oceľového drôtu môžem vrelo odporučiť jednu fantastickú vec a to je špic z bicykla,každopádne sa už teším na to trápenie,možno sa to niekomu zdá čudné no celkom ma to baví,najmä keď si to robím pre seba 
ako som už vravel,o tých tubách sa hádať nebudem nakolko som žiadnu masívnu ešte nevidel a teda ani nepočul hrať,tie čo som počul za vela nestáli no v tom že je rozdiel či ťa pri náraze do hlavy trafí masívna bedňa alebo papierová rolka si mal teda pravdu
ako som už vravel,o tých tubách sa hádať nebudem nakolko som žiadnu masívnu ešte nevidel a teda ani nepočul hrať,tie čo som počul za vela nestáli no v tom že je rozdiel či ťa pri náraze do hlavy trafí masívna bedňa alebo papierová rolka si mal teda pravdu
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

O kapacitancii a induktancii vodiča sa nemá zmysel vôbec baviť, pretože vodič je veľmi krátky a napätia sú rel. vysoké a frekvencie nízke.
Vodivosť - myslíš odpor vodiča, teda rezistenciu. Opäť - krátky vodič, nízke prúdy (100 AMP asi do dverového repráku nepôjde, že?) - nevidím zmysel nejak sa touto veličinou zaoberať.
Bolo by treba merať frekvencie osciloskopom pri definovaných podmienkach na oboch typoch vodiča, ináč sme v rovine dojmov.
Čo sa tuby týka, to, že sa momentálne nevyrába kvalitná hi-endová tuba neznamená, že toto riešenie je zlé. To nie je argument. Pýtam sa - videl už niekto hranatú ponorku? Prečo nie, ked je to také pevné riešenie? Alebo prečo pyrotechnici nepoužijú hranatú nádobu na prenos/odpálenie výbušniny? Celé je to o jednoduchosti výroby, zlepiť 4 hrubé MDFky vie aj bača na Orave.
Vodivosť - myslíš odpor vodiča, teda rezistenciu. Opäť - krátky vodič, nízke prúdy (100 AMP asi do dverového repráku nepôjde, že?) - nevidím zmysel nejak sa touto veličinou zaoberať.
Bolo by treba merať frekvencie osciloskopom pri definovaných podmienkach na oboch typoch vodiča, ináč sme v rovine dojmov.
Čo sa tuby týka, to, že sa momentálne nevyrába kvalitná hi-endová tuba neznamená, že toto riešenie je zlé. To nie je argument. Pýtam sa - videl už niekto hranatú ponorku? Prečo nie, ked je to také pevné riešenie? Alebo prečo pyrotechnici nepoužijú hranatú nádobu na prenos/odpálenie výbušniny? Celé je to o jednoduchosti výroby, zlepiť 4 hrubé MDFky vie aj bača na Orave.
-
marwi
Čo sa tuby týka , určite je pravda , že v domácich podmienkach je asi " nevyrobiteľná" s dostatočne tuhou ozvučnicou. Skúšal som hrubostenú plastovú rúru , ale aj tak to nebolo ono. To neznamené že tvar je zlý... O kábloch, nebudem ťa presviedčať, ale možno by stálo za úvahu , že prečo ešte neskrachovali firmy ako Cardas , Van den Hull, Oelbach..... 
-
marwi
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
- Auto: Astra F
Myslim ze mas pravdu...obchodny tah je dnes jedna velmi dolezita sucast ako spotrebitelovi naservirovat dostatocne mnozstvo informaci o danom produkte vlastne ved nieco sa pisat musi nevadi ze to tam nie je a ani nemoze byt:-))) Napr niektore zancky reklama 2000 rms:-)))Samotny dovozca a velkoobchod super znaciek autohifi pri otazke kolko to ma?tak 1000 rms ale viete musime to preferovat takto lebo sa to musi predavat a to nebudem menovat ktore znacky aj tak by mi nikto neveril a nechcem tu zacinat temu ktoru by som nemusel.....pozrime sa z inej starny...6 parametrovy kabel ma sovje vlastnosti ale nikdy neprekroci fyzikalne zakony...JE TU NA ZVAZENIE VYSOLIT ZA KABEL TREBARZ 50 EUR A 15 EUR....potom to otocme napojme kable roznych cenovych relacii samozrejme rovnakej hrubky z rovnakou strukturou roznych znaciek...nech ich je aspon desat sadnime do auta a dajme sa do pocuvania nemyslim si ze jednoznacne kazdy ukaze na tie drahsie kable...toto je najlepsi zvuk..pretoze ludske ucho to jednoducho tak nevie deteknut...a rozlisit a tych 6 struktur kabla bude vcelku pre ucho tak povediac nic moc....pristroje to vsak zaznamenat mozu...tu urcitu odchylku urcite nie az taku aby to stalo za tie peniaze...samozrejme tie najlepsie veci urcite kavlitu zvuku navysia ale to skor je pre tych ktori naoazj davaju velke peniaze do hifi systemu v aute pokial budem pokracovat takto nekompromisne dalej tak sa dostaneme trebarz na ozvucenie auta v cene 3000 eur ..a mozme ostat sklamani ze niekto investoval len 1500 eur a hra mu to slusne :-)))nespochybnujem nikoho kazdy nazor je vitany ale do vsetkeho sa oplati investovat len vtedy ak to viem rozoznat samozrejme niekto napise ze viem ale pokial by tam bola rovnaka hrubka a rovnaka struktura kablu fakt pochybujem a zasmial by som sa ako by si nevedel rady.....je vela kablov vela znaciek ...a spickovy zvuk stoji peniaze a vela casu je to pravda...ja sam uznavam takychto machrov ale je tu este jedna vec ...moze byt aj desat hrajucich aut ktore harju super a kazdemu sa moze pacit iny zvuk...a vobec to neznamena ze musi to byt to najdrahsie auto:-))) z najdrahsimi kablami...no co uz zakony fyziky su nekompromisne:-))) a reklamne tahy taktiez....moc detailne to tu vsetko rozoberame a taky obycajny stred si tu nema co precitat...este poznamka :Niekto tvrdi najlepsie kable Dietz...a nepresvedcis ho niekto preferuje inu znacku trebarz PROEL ale nevedel by to rozoznat pocas hudby...kabel je vodic a je schopny dodavat len to co mu zakony fyzikalne dovolia...:-)))a nikdy to nebude tak ze znackovy kabel 100% a obycajny z rovnakou strukturou a priemerom len 20% skor to bude nejakych 80%-90% zasa ale ten pomer cena vykon je zase v neprospech :-))) Ak niekto ale ide na sutaz best sound tak urcite kazde percento kvalitu zvuku navysi:-))ale to by zasa musel vyhrat:-))Kajo napísal:marwi - vravíš, že káble majú ďalších 6 parametrov dôležitých pre zvuk. Tak ja tvrdím, že 5 parametrov z týchto 6ich je iba obchodný ťah a ten jeden je (ak) obsah kyslíka v medi. Fyzikálne zákony nepustia.
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
-
marwi
Konkretne ja nepreferujem žiadnu značku , ani sa to podľa mňa nedá zovšeobecniť. Na to aby bolo počuť rozdiely musia byť aj ostatné prvky reťazca... Napr ak máme radio za 150 ečok repro za 100 ečok tak je určite nezmyselné dať kábly za 70 ečok. Jednak je to veľký nepomer ceny a jednak na tých komponentoch to nebudeme ani počuť. Príklad ktorý som uvádzal ja bol na repro cca 350 ečok receiver cca 400 ečok a výmena vyššie spominaných káblov .priniesla rozdiel vo zvuku ktorý ak by sme chceli nahradiť výmenou repro tak by cenu trebalo navýšiť o cca 200 ečok... 
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Hmm, veru, ak ide o súťaž a niekto má dosť peňazí, jasné, kúpi a namontuje drahé a veci.
Ale kde to končí? Je to fakt veľký biznis.
To potom môže kúpiť S-klase Mercedes s dvojitými sklami a 12-valcovým motorom, aby audio nebolo prehlušované zvukmi motora a okolia, že?
Mne sa napríklad páči prístup niektorých šmejďáckych čínskych firiem, ktoré vyrábajú tzv. "domáce kiná", že sa snažia s minimálnymi nákladmi vyrobiť dobrú audio zostavu.
Veď tendencia vyrábať konfigurácie 2.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1 je tu iba preto, že sa šetrí, keby bol basák v každej bedni, museli by sa vyrábať pevnejšie bedne, hrubšie káble a väčšie repráky a ešte by to zaberalo miesto... Samozrejme, na koncerte Metallicy nikto nepoužije konfiguráciu 100.1
Ja som nikdy týmto domácim zostavám neveril, že dokážu mať dobrý zvuk, iba s jedným subwooferom, ale pred pár rokmi som zmenil názor. Je neuveriteľné, čo sa v tejto oblasti dosiahlo a faktom je, že hlboké tóny sa šíria všetkými smermi.
Aj preto nevidím zmysel v tom, aby vo dverách boli veľké repráky schopné urobiť 16 Hz, jednak tie dvere nikdy nebudú úplne vytlmené, je tam aj sklo, ktoré rezonuje a ďalšia vec - objem dverí je rel. malý na veľké amplitúdy membrány.
Myslím si, že v oblasti elektroakustických meničov - teda reproduktorov, ešte zažijeme veľké veci. Dôkazom toho je napríklad to, ako sa zlepšil zvuk telefónov Nokia, ja mám N90 a to je úplné HiFi (s rezervou), má to normálne aj basy.
Viem asi v čom je trik, materiál membrány + neodymový magnet, no ale vyrobiť to!

To potom môže kúpiť S-klase Mercedes s dvojitými sklami a 12-valcovým motorom, aby audio nebolo prehlušované zvukmi motora a okolia, že?
Mne sa napríklad páči prístup niektorých šmejďáckych čínskych firiem, ktoré vyrábajú tzv. "domáce kiná", že sa snažia s minimálnymi nákladmi vyrobiť dobrú audio zostavu.
Veď tendencia vyrábať konfigurácie 2.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1 je tu iba preto, že sa šetrí, keby bol basák v každej bedni, museli by sa vyrábať pevnejšie bedne, hrubšie káble a väčšie repráky a ešte by to zaberalo miesto... Samozrejme, na koncerte Metallicy nikto nepoužije konfiguráciu 100.1
Ja som nikdy týmto domácim zostavám neveril, že dokážu mať dobrý zvuk, iba s jedným subwooferom, ale pred pár rokmi som zmenil názor. Je neuveriteľné, čo sa v tejto oblasti dosiahlo a faktom je, že hlboké tóny sa šíria všetkými smermi.
Aj preto nevidím zmysel v tom, aby vo dverách boli veľké repráky schopné urobiť 16 Hz, jednak tie dvere nikdy nebudú úplne vytlmené, je tam aj sklo, ktoré rezonuje a ďalšia vec - objem dverí je rel. malý na veľké amplitúdy membrány.
Myslím si, že v oblasti elektroakustických meničov - teda reproduktorov, ešte zažijeme veľké veci. Dôkazom toho je napríklad to, ako sa zlepšil zvuk telefónov Nokia, ja mám N90 a to je úplné HiFi (s rezervou), má to normálne aj basy.
Viem asi v čom je trik, materiál membrány + neodymový magnet, no ale vyrobiť to!
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

jasne kazdy tu nadava na cinu ale aj mne sa dostalo do ruk zopar dobyrch veci....vlastne dospelo to tam ze kazdy je nuteny vyrabat v cine aby bol vobec konkurencie schopny predaja....preto uz vsade je napis vyrobeno v cine....ja osobne napr pre porovnanie bavim sa zo standardom....jeden cas som bral do predajne znacku ground zero....nejko som nemohol najst to co o tom vsade pisu....vlastne mi to aj bolo jedno lenze ked som nieco predal bud ovaly do zadu na platno stale problem pretazene horelo to basaky cievky taktiez ano jasne kazdy basak ma svoj limit ak to prezenies skersluje alebo zdymi...dost ludi sa stazovalo parkarat som zobral zosik cca 350 eur ground zero aj drahsi proste mal som zakaznika co chcel tlaky..monoblok atd mac audi hrial sa vypinal po 15 minutach...ferles 1000 preslaveny zosik v standardnej cene chaldenie zospodu prvy blud ...nalozil som mu prehrieval sa..odlepovala sa nalepka mac audio a tak mozem pokracovat dalej nie su to spickove produkty hi-end mena ale osvedcene veci za primeranu cenu....stale to vsak nebolo ono...az kym som nezabehol zohnat nieco ine a cinske jasne peiying...bol to monoblock PY 1K76D udavaju tam parametre 500 rms.4 ohm,900rms.2 ohm,1 ohm-1250 rms...jasne udajom neverim ani ja ale urcite nebudu az privelmi nadsedene ked zosik ma 140mA poistku a patricnu vahu..ked zoberiem stabilitu do kazdeho ohmu a dialkove slusne rozmery a dizajn....neviem neviem doteraz co som mal v cene do 300 eur mu nic nekonkurovalo....a stoji nejakych 170 eur ....kazdy kto to vymenil a predal znackove veci si pochvaluje...ja osobne som natlacil na db drag 141,7 db podotykam nie naplno a na dvoch zakladnych basacikoch dld co stoja nejakych 130 eur....dokopy aj z ozvucnicou....jasne islo o tlaky ale proste tu ziaden iny zosik toto nevdel dat.....jasne cinsky smejd....ale proste tlaci a ak by som chcel toto od inych znaciek vyzsieho mena tak rozhodne penazenka zatras sa.....proste smejd ale splnil ucel za malinko penazi velke tlaky ked pozriem do kufra a vratane kablov a kapacitora to je nejakych 400 eur tak neviem co ine fakt by sa tam dalo dat lepsie.Raz som mal system fidelity domace kino neviem ci si to pocul ale sadol som na zadok a padla mi sanka ...mam doma ovela preslavensjsiu znacku a aj repro ako je system fidelity mam stlpy mission a zostavu harman kardon...ked som porovnal cenu a zvuk ....jasne co mam doma bolo a je cosi lepsie avsak keby som mal este raz kupovat neprehovori ma nikto len preto ze to stalo vsetko 350 eur a to co mam doma nejakych 1500 eur....ale radsej som sa vytesoval tomu system fidelity kde sa to berie totot vsetko v tejto znacke.....ostatsne veci vsak od peying nestoja za nic fakt totalny shit ale zosik maju dobry:-)))za tu cenu fakt super...len som cchel poukazat ze cina tu rapidne znizila ceny a bola nutena zvysit aj kavlitu...a co je podstatne pre nas vsetko nakupujeme lacnejsie a moze nam byt jedno kde sa to vyraba....zastavam aj nazor ze na slovensku je vela znaciek alebo bolo nenazratych pouzijem takyto vyraz tie bud skoncili ,skoncia alebo znizia ceny:-)))napisal som to len tak naozaj dnes uz nikto nemoze povedat ze toto alebo ono nemoze hrat lebo je z ciny ...no name ...niekedy sa zadari a proste to hra:-)))troska som odbehol ale ako aj ty a marwi urcite rozumiete mnohym veciam....lebo to je vidno vlastne som ani nedufal ze tu nikto taky bude :-)) len latka je pryvysoko pre mnohych....dostat sa k tak drahym hi-end produktom a aj tak by povecsina povedala ved to hra ako moje lacne radio trebarz..ale pravda to nie je:-))).Kajo napísal:Hmm, veru, ak ide o súťaž a niekto má dosť peňazí, jasné, kúpi a namontuje drahé a veci.
-
marwi
Určite neodsudzujem žiadnu značku , len zato že je to "čína".Tak ako si napísal , dnes tam vyrabajú komerčné veci všetci aj dosť "známi" výrobcovia. Je to o cene práce. Len tá technologická disciplína keby bola lepšia...
Často kúpiš dva rovnako vyzerajúce výrobky a výsledok je úplne odlišný... Alebo im vyjde náhodne jedna vydarená vec..
viď. tvoja skúsenosť zo zosikom... Má to však podľa mojich skúseností jedno veľké ALE... Častokrát je životnosť týchto vecí mizerná ( opať sa to nedá zovšeobecňovať ) Napr. používal som vysoko svietivé diódy a tie lacné "čínske" odchádzali po pár týždňoch a potom ich bolo treba meniť , čiže znova kúpiť rozobrať povodné zapojenie a vymeniť a znova sa obávať dokedy to vydrží... Aj keď sú násobne lacnejšie ako "značkové" radšej používam tie. Dobré meno mi stojí za viac ako zisk...
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

frenkyto - neuveríš, ale ja mám tie fidelity (myslím, že celý názov je system fidelity) doma - 2 pásmove bassreflexové 20l bedne.
Neuveriteľné repráky.
Bol som v elektrodome NAY, že si kúpim repráky.
Počúval som tam rôzne od renomovaných výrobcov a tieto lacáky za 100 EUR som si nevšímal. Až predavač ma presvedčil, aby som si ich vypočul a fakt - padol som na zadok a hneď som ich aj vzal.
Tieto sú to:
http://www.systemfidelity.com/4000.html
Neuveriteľné repráky.
Počúval som tam rôzne od renomovaných výrobcov a tieto lacáky za 100 EUR som si nevšímal. Až predavač ma presvedčil, aby som si ich vypočul a fakt - padol som na zadok a hneď som ich aj vzal.
Tieto sú to:
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

to ano lenze tu je to troska ine pri diodkach vies ....myslim ze tu nie je takam suma ako povedzme zosik subak kable atd....a zase nemal som ani jednu reklamaciu :-))) a na vsetko je zaruka dva roky ja davam 3:-))) teda nie ja ale jednoducho tato znacka a takto to vyzeralo u nas na zraze velke reklamne auto prerpbene nisana produktami tejto znacke a vely stanok z velkou reklamou..ked som volal ostatne znacky ako po minule roky ved pridete tak my uz koncime nema to zmysel rozpredavame nase auto show car a podobne,,,takze kde ostatni koncia peyeing zacina a pritom staci znizit ceny a urcite by si kazdy vybral inu znamu znacku ake nejaky cinsky pokus o meno:-)) ale ano nie vsetko je dobre ako pises ...v cine vraj si tam treba priplatit a ta kavalita je ok....ja sosobne som predal vela veci vyrobenych v cine co sa tyka znaciek nic na oko tam zle nebolo naozaj ...v diodkach by som neriskoval ani ja rozoberat nieco to by sa nepacilo ani mne....dvakrat asi tak ako vravis su aj dobre produkty a su totalne smejdy....marwi napísal:Určite neodsudzujem žiadnu značku , len zato že je to "čína".Tak ako si napísal , dnes tam vyrabajú komerčné veci všetci aj dosť "známi" výrobcovia. Je to o cene práce. Len tá technologická disciplína keby bola lepšia...Často kúpiš dva rovnako vyzerajúce výrobky a výsledok je úplne odlišný... Alebo im vyjde náhodne jedna vydarená vec..
viď. tvoja skúsenosť zo zosikom... Má to však podľa mojich skúseností jedno veľké ALE... Častokrát je životnosť týchto vecí mizerná ( opať sa to nedá zovšeobecňovať ) Napr. používal som vysoko svietivé diódy a tie lacné "čínske" odchádzali po pár týždňoch a potom ich bolo treba meniť , čiže znova kúpiť rozobrať povodné zapojenie a vymeniť a znova sa obávať dokedy to vydrží... Aj keď sú násobne lacnejšie ako "značkové" radšej používam tie. Dobré meno mi stojí za viac ako zisk...
Naposledy upravil/-a frenkyto v 12 Mar 2010, 20:12, upravené celkom 1 krát.
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

Kajo napísal:frenkyto - neuveríš, ale ja mám tie fidelity (myslím, že celý názov je system fidelity) doma - 2 pásmove bassreflexové 20l bedne.
Neuveriteľné repráky.
Počúval som tam rôzne od renomovaných výrobcov a tieto lacáky za 100 EUR som si nevšímal. Až predavač ma presvedčil, aby som si ich vypočul a fakt - padol som na zadok a hneď som ich aj vzal.Tak vidis ja som mal system fidelity htr 200?tusim komplet receiver to boli male bednicky 5+1 odisla tam optika tak mi vratili peniaze myslim si super kupim dalsie ale uz som to nevedel zohnat...mal som to u seba v predajni ale toto co robilo fakt vytesoval som sa stale kedy pojdem do prace:-))..to je to ked hovorim ze za malo penazi musi byt vela muziky...bol tam aj usb vstup dodnes lutujem ze som to nenechal u seba aj bez toho cd....hralo to kazdy den asi 8 hodin okrem vikendu 18 mesiacov...ja som tiez siel kupovat nieco od slavnejsich poprednych znaciek...mal som asi 15 tisic tusim pri sebe a ked mi to pustil na predajni tak som sa asi hral hodinu s tym a ked dosiel predavac tak mi vravi teba uz asi tazko presvedcim na ine vsak?a ja no ked pozeram co to stoji tak uz to malo byt zabalene...:-)))Neskutocny prejav a zvuk kompleten som to videl predavat raz za 130 eur ale len 5+1 bez recievera nemal som peniaze pri sebe a na druhy den uz nebolo:-)))ten reevier proste bol neskutocny to sa dalo tak vyladit ze to cinkalo vsetko a subak bol tiez nadhera a aktivny....nadherne sa dal vyladit a tie vysky skoda:-)))
Tieto sú to:
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

Tak vidis ja som mal system fidelity htr 200?tusim komplet receiver to boli male bednicky 5+1 odisla tam optika tak mi vratili peniaze myslim si super kupim dalsie ale uz som to nevedel zohnat...mal som to u seba v predajni ale toto co robilo fakt vytesoval som sa stale kedy pojdem do prace:-))..to je to ked hovorim ze za malo penazi musi byt vela muziky...bol tam aj usb vstup dodnes lutujem ze som to nenechal u seba aj bez toho cd....hralo to kazdy den asi 8 hodin okrem vikendu 18 mesiacov...ja som tiez siel kupovat nieco od slavnejsich poprednych znaciek...mal som asi 15 tisic tusim pri sebe a ked mi to pustil na predajni tak som sa asi hral hodinu s tym a ked dosiel predavac tak mi vravi teba uz asi tazko presvedcim na ine vsak?a ja no ked pozeram co to stoji tak uz to malo byt zabalene...))Neskutocny prejav a zvuk kompleten som to videl predavat raz za 130 eur celu sadu 5+1 bez recievera nemal som peniaze pri sebe a na druhy den uz nebolo:-)))ten reevier proste bol neskutocny to sa dalo tak vyladit ze to cinkalo vsetko a subak bol tiez nadhera a aktivny....nadherne sa dal vyladit a tie vysky skoda:-)))frenkyto napísal:Kajo napísal:frenkyto - neuveríš, ale ja mám tie fidelity (myslím, že celý názov je system fidelity) doma - 2 pásmove bassreflexové 20l bedne.
Neuveriteľné repráky.
Počúval som tam rôzne od renomovaných výrobcov a tieto lacáky za 100 EUR som si nevšímal. Až predavač ma presvedčil, aby som si ich vypočul a fakt - padol som na zadok a hneď som ich aj vzal.Tak vidis ja som mal system fidelity htr 200?tusim komplet receiver to boli male bednicky 5+1 odisla tam optika tak mi vratili peniaze myslim si super kupim dalsie ale uz som to nevedel zohnat...mal som to u seba v predajni ale toto co robilo fakt vytesoval som sa stale kedy pojdem do prace:-))..to je to ked hovorim ze za malo penazi musi byt vela muziky...bol tam aj usb vstup dodnes lutujem ze som to nenechal u seba aj bez toho cd....hralo to kazdy den asi 8 hodin okrem vikendu 18 mesiacov...ja som tiez siel kupovat nieco od slavnejsich poprednych znaciek...mal som asi 15 tisic tusim pri sebe a ked mi to pustil na predajni tak som sa asi hral hodinu s tym a ked dosiel predavac tak mi vravi teba uz asi tazko presvedcim na ine vsak?a ja no ked pozeram co to stoji tak uz to malo byt zabalene...:-)))Neskutocny prejav a zvuk kompleten som to videl predavat raz za 130 eur ale len 5+1 bez recievera nemal som peniaze pri sebe a na druhy den uz nebolo:-)))ten reevier proste bol neskutocny to sa dalo tak vyladit ze to cinkalo vsetko a subak bol tiez nadhera a aktivny....nadherne sa dal vyladit a tie vysky skoda:-)))
Tieto sú to:
-
iurai