Insignia 2.8 V6 4x4
Moderátor: dulo
- ferooo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Okt 2010, 14:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Insignia 2.8 V6 4x4
zdravim,
mal by som zaujem o kupu Insignie 2.8 V6 4x4 (nie OPC), ale neviem, na co konkretne by som si mal dat pozor, co je poruchove na motore A28NET a stvorkolke. O insigniach som uz pocital dost, ale konkretne o tomto motore skoro nic nie je.. Ma nabehane 180000km.
1. tato motorizacia ma linearny tah, alebo sa kona nejake kopnutie po 2000rpm? Prislo mi to, ako keby nemala turbo..
2. da sa nejako rozumne dorobit ele.sklapanie zrkadiel?
3. ma FlexRide, ale po stlaceni tlacidla sport som nepocitil zmenu - akurat plyn reagoval citlivejsie, inak podvozok aj volant rovnaky. Je to normalne, alebo by mala byt zmena podstatne citlivejsia?
4. co sa tyka uprav motora - je vobec mozne niekde zohnat napr sanie, intercooler, chip.. vyfuk je mozny len CatBack od Milteku, bohuzial nie TurboBack
5. dalo by sa niekomu daco zistit podla VIN?
edit: rozpoznavanie znaciek ma kazda insignia alebo je to priplatkova vybava? Podla coho viem, ze to ma mat? Treba to nejako "zapnut", alebo je to aktivne defaultne?
mal by som zaujem o kupu Insignie 2.8 V6 4x4 (nie OPC), ale neviem, na co konkretne by som si mal dat pozor, co je poruchove na motore A28NET a stvorkolke. O insigniach som uz pocital dost, ale konkretne o tomto motore skoro nic nie je.. Ma nabehane 180000km.
1. tato motorizacia ma linearny tah, alebo sa kona nejake kopnutie po 2000rpm? Prislo mi to, ako keby nemala turbo..
2. da sa nejako rozumne dorobit ele.sklapanie zrkadiel?
3. ma FlexRide, ale po stlaceni tlacidla sport som nepocitil zmenu - akurat plyn reagoval citlivejsie, inak podvozok aj volant rovnaky. Je to normalne, alebo by mala byt zmena podstatne citlivejsia?
4. co sa tyka uprav motora - je vobec mozne niekde zohnat napr sanie, intercooler, chip.. vyfuk je mozny len CatBack od Milteku, bohuzial nie TurboBack
5. dalo by sa niekomu daco zistit podla VIN?
edit: rozpoznavanie znaciek ma kazda insignia alebo je to priplatkova vybava? Podla coho viem, ze to ma mat? Treba to nejako "zapnut", alebo je to aktivne defaultne?
Naposledy upravil/-a ferooo v 15 Feb 2013, 11:55, upravené celkom 1 krát.
- dulo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
Má to turbo, ale tlačí pomerne málo. čo je viac-menej dobré, pretože by malo vydržať dlhšie.
Myslím, že motor sa bude dať upraviť aj "obyčajným" chipom
podvozok, po stlačení tlačidla Sport by mal kua stuhnúť. Aspoň tak to ja poznám z Astry H, VeCe a Zafiry B OPC....neviem, ako je to odladené v Insignii....
v každom prípade, ked ti začnú odchádzať tlmiče, môžeš sa tešíť na "príjemné" investície
Myslím, že motor sa bude dať upraviť aj "obyčajným" chipom
podvozok, po stlačení tlačidla Sport by mal kua stuhnúť. Aspoň tak to ja poznám z Astry H, VeCe a Zafiry B OPC....neviem, ako je to odladené v Insignii....
v každom prípade, ked ti začnú odchádzať tlmiče, môžeš sa tešíť na "príjemné" investície
VeBe X18XE Caravan Sport
- ferooo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Okt 2010, 14:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Viem, ze ma turbo, len sa mi zdalo pocas jazdy ako keby tam ani nebolo, proste sa mi zdal tah ako na VeCe 3.2, ktora turbo nemala. Taky pekne linearny, ziadne opretie do sedacky. Ale musim povedat, ze prevodove stupne su akurat ani kratke/ani dlhe.
K podvozku - aj tak by som asi vymenil podvozok za KW V3 s kitom pre FlexRide.
S chipom maju na sk/cz dost problem, ze je to novy motor, este sa k tomu nikto nema..
K podvozku - aj tak by som asi vymenil podvozok za KW V3 s kitom pre FlexRide.
S chipom maju na sk/cz dost problem, ze je to novy motor, este sa k tomu nikto nema..
- 24petusko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
Re: Insignia 2.8 V6 4x4
myslim si, ze ak si vygooglis obrazky OPEL EYE tak uvidis, ake je to vlastne velke cudo na celnom okne - pri spetaku
ak na celnom okne take velke cudo nie je - nema to OPEL EYE
uvidis to len zvonka
rozdiel medzi OPC verziou a non-OPC verziou moze byt aj vacsi, ako len uprava RJ
asi su tam aj ine komponenty pomenene - toto by mali potvrdit borci ako signum, waldos...
ak na celnom okne take velke cudo nie je - nema to OPEL EYE
uvidis to len zvonka
rozdiel medzi OPC verziou a non-OPC verziou moze byt aj vacsi, ako len uprava RJ
asi su tam aj ine komponenty pomenene - toto by mali potvrdit borci ako signum, waldos...
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
- waldos
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Jún 2009, 08:14
- Auto: Astra J
- Kontaktovať používateľa:
Myslim, ze Rado by Ti vedel viac povedat/poradit o tomto type ale osobne by som nebral take jazdene auto
Opel Astra J ST 2013
Opel Astra G 1.4 16V 2002 - ex
VW Golf 3 1.9 TDI - ex
Skoda 120L - ex
弗拉基米爾
Opel Astra G 1.4 16V 2002 - ex
VW Golf 3 1.9 TDI - ex
Skoda 120L - ex
弗拉基米爾
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
V žiadnom prípade nekupovať jazdenku s týmto motorom !!!!
Detaily tu nebudem opisovať
Detaily tu nebudem opisovať
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- 24petusko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
Rado, celé zle?
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC