Smrad z výfuku - Opel Astra J-2.0l-121kW
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Bobila1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Jan 2010, 19:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Smrad z výfuku - Opel Astra J-2.0l-121kW
Mám 2.0 CDTi - 121kW motor v Astre J.Od určitej doby sa mi zdá - tvrdia to aj kolegovia čo stoja za mojim autom keď je naštartované - že mi ide z výfuku divný smrad. Predtým taký smrad nešiel z výfuku. A že výfuková rúra nie je celkom čistá ale akoby zaolejovaná. Mám DPF a pridával som aditív VIF. Olej sa mi nestráca v motore. Neviete poradiť súvis medzi niečím? Pri iných autách - nová Oktávia či VW Jetta taký smrad nevnímam. Tankujem Sovnaft - že by kvalita nafty?
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
Mne ukazuje na volnobehu pri stati asi tak 3-4l a aj pocas jazdy je to asi o tolko viac ked sa pali dpfko , ked sa regeneruje je citit ako palenie pneumatik , inak tiez som spozoroval par krat taku divnu vonu z vyfuku pri studenom starte ked som nahodou behal okolo zadku auta , mozno je to chladnejsim pocasim alebo nieco je teraz aj pridane do zimnej nafty .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
-
Bobila1
- Pravidelný užívateľ

Práve som bol v servise v KE, technik voňal smrad z výfuku a tiež povedal že to je nezvyklé,ale ak kontrolky sú v poriadku tak ani na diagnostike by sa nič nezistilo čo sa poruchy týka či katalyzátor ale DPF filtra alebo niečoho iného. Odporúčil zmeniť pumpu no mne sa nechce veriť že to je naftou,tankujem na Slovnafte väčšinou ale aj inde.Pýtal sa či nemizne olej alebo voda v chlad. systéme, nezistil som úbytok, odsledujem a dám vedieť.
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Prvá rada - vyjazdiť nádrž a natankovať inde.
Druhá - nepoužívať VIF u áut s DPF.
Tretia - štipľavý dym obvykle znamená zlý pomer nafta/vzduch - viac nafty a menej vzduchu, teda skontrolovať skutočný a očakávaný tlak v sacom potrubí motora a prípadne skontrolovať mechanické ovládanie turba alebo tesnosť sacieho potrubia (za turbom).
Druhá - nepoužívať VIF u áut s DPF.
Tretia - štipľavý dym obvykle znamená zlý pomer nafta/vzduch - viac nafty a menej vzduchu, teda skontrolovať skutočný a očakávaný tlak v sacom potrubí motora a prípadne skontrolovať mechanické ovládanie turba alebo tesnosť sacieho potrubia (za turbom).
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
Re: Smrad z výfuku - Opel Astra J-2.0l-121kW
Prebehol si astricku ako ti radili?? ja by som ju dobre poprehanal a hlavne vypalil kat a dpfko 
treba vyhadzat mach a podobnych lenivcov v motory
treba vyhadzat mach a podobnych lenivcov v motory
plus plus korea :D
-
Bobila1
- Pravidelný užívateľ

Re: Smrad z výfuku - Opel Astra J-2.0l-121kW
Prebehol som Astricku no raz je to dobre a raz nie.Uvidime po zimnej nafte ako to bude citit.