Prosimvas na astre h 1.7 cdti mi ukazuje chybu 050074
nevie niekto co je to za chybu?
astra h-chyba 050074
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 10:09
- Auto: Astra H
Uz sa o tom vela popisalo, hladaj napr. ECN 050074.
V popise chyb je to ako P0500 chyba senzoru rychlosti.
Je tu aj niekde samostatna tema, pohladaj.
Rieseni je popisanych niekolko, ale nic zavazne. Najpravdepodobnejsie je to problem kabelaze k tomu senzoru. Treba dat dole koleso, atd... nerobil som. Viac ti neviem povedat, tuto chybu mam tiez a rovnako ako kopec inych nestresujem. Ked budem menit pneumatiky, tak sa pozriem na ten senzor.
V popise chyb je to ako P0500 chyba senzoru rychlosti.
Je tu aj niekde samostatna tema, pohladaj.
Rieseni je popisanych niekolko, ale nic zavazne. Najpravdepodobnejsie je to problem kabelaze k tomu senzoru. Treba dat dole koleso, atd... nerobil som. Viac ti neviem povedat, tuto chybu mam tiez a rovnako ako kopec inych nestresujem. Ked budem menit pneumatiky, tak sa pozriem na ten senzor.
exOpel, predam OpCom a knihu Jak na to Opel Astra H
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 10:09
- Auto: Astra H
ECN050074-riesenie
Mne sa po vymene baterie prestala zobrazovat chyba ECN050074. Predpokladam, ze ABS jednotka je citliva na pokles napatia a preto vyhadzuje tieto "akoze" chyby. Ked som ju nedavno docista vymlatil, tak vtedy tu chybu hadzalo pri kazdom pokuse o nastartovanie, ABS jednotka sa uplne z poklesu napatia zblaznila. Este dodam, ze mi vsetky kontrolky svietili normalne. Pri kontrole opcomom ukazovalo tieto chyby ako Passed, teda ze boli aktivne, ale uz nie su.
Takze ECN 050074 riesenie
1. slaba bateria/dobijanie = falosna chyba z ABS jednotky (citlivost na pokles napajacieho napatia)
2. problem v kabelazi (kontakty/kable) = skontrolovat, pomozu aj livedata z opcomu
ECN 038008 mi tiez obcas vyhadzovalo (hlavne ked to manzelke zdochlo). Mozno to bolo tiez bateriou, ale ja som dal zhavice radsej vymenit.
Ak ma bateria 5rokov, treba zacat seriozne rozmyslat o vymene. Uz som sa poucil. (zaujimave rozuzlenie, nie?)
Takze ECN 050074 riesenie
1. slaba bateria/dobijanie = falosna chyba z ABS jednotky (citlivost na pokles napajacieho napatia)
2. problem v kabelazi (kontakty/kable) = skontrolovat, pomozu aj livedata z opcomu
ECN 038008 mi tiez obcas vyhadzovalo (hlavne ked to manzelke zdochlo). Mozno to bolo tiez bateriou, ale ja som dal zhavice radsej vymenit.
Ak ma bateria 5rokov, treba zacat seriozne rozmyslat o vymene. Uz som sa poucil. (zaujimave rozuzlenie, nie?)
exOpel, predam OpCom a knihu Jak na to Opel Astra H