Dočasne nefunkčný ventilátor kúrenia

Moderátori: dulo, buci_vectra

miki158

Dočasne nefunkčný ventilátor kúrenia

Príspevok od používateľa miki158 »

Môj problém!
Po naštartovaní mi asi dve až tri minúty nefunguje ventilátor kúrenia, ani jedna poloha. V poistkovek skrini počuť spínanie relé. Po krátkej chvíli sa ventilátor sám naštartuje. Robí to pri každom vypnutí a zapnutí motora /kľúč zapaľovania v polohe 0/. Ešte som zabudol, v lete s tým nemám problém, robí mi to len v zime, resp. chladnejšom počasí. Kde može byť chyba?
ke960
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Máj 2008, 21:46
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa ke960 »

uhliky ventilatora, tiez som mal s tym problem, ale uz je to vyriesene vymenou. ked som buchol po palubovke pri spolujazdcovych nohach hned sa to rozbehlo, vyskusaj ako docasne riesenie pokial to nevymenis.
Vectra B 1,7TD, Nissan Navara
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

tiez to vidim na uhliky. ked netoci ventilator, daj dole pelovy filter a rukou ho potoc. mal by sa rozbehnut.

to je skuska, ze uhliky su zle
miki158

Príspevok od používateľa miki158 »

Vyskúšal som aj búchať v okolí prístrojovky/aj pod ňou/ a taktiež aj roztočiť ventilátor.............a nič.
Nejaké ďalšie nápady?
empress
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Máj 2011, 09:48

Príspevok od používateľa empress »

Mám podobný problém. Ventilátor si robí čo chce. Raz sa zapne raz nezapne, pri tom vonku skoro mrzne. Auto kúri dobre ale ventilátor sa raz točí inokedy netočí. Napr. nastavím na 25C, za chvíľu rukou cítim že teplo sála ale ventilátor ticho, zapne napr až po 10min. Chvíľu ide a zase vypne, pritom v aute je ešte zima. Povedzme že 2 dni ide ok a 2 dni hapruje. A ešte som zabudol, keď ventilátor náhodou ide, tiež si väčšinou času dosť popiskuje.
Že by to boli tie uhlíky? Ďakujem za radu.
OPEL VECTRA C Caravan 2005 1,9cdti 88kW
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jún 2009, 21:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theruck »

ja som to mal tiez a stacilo rozobrat ventilator a tie uhliky obrusit a trosku napruzit pruzinky odftedy to ide jedna basen. novy ventilator bol tusim cca 60E
empress
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Máj 2011, 09:48

Príspevok od používateľa empress »

dik za radu, keď sa trochu viac oteplí rozoberiem to a pozriem tie uhlíky ako hovoríš, len dúfam že pri rozoberaní nenastane problém, mám tam totiž zámok na defendlock.
OPEL VECTRA C Caravan 2005 1,9cdti 88kW
Používateľov profilový obrázok
marekzivcak
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 18 Okt 2011, 10:18

Príspevok od používateľa marekzivcak »

ja som mal podobný problém ventilátor mi siel len na 1 a 2 občas siel aj na 3 a 4 ale zrazu niešiel vôbec a príčina bola že peľový filter bol tak zanesený že som vytiahol s neho skalku s priemerom 1 cm :) ale po výmene zas funguje.
Používateľov profilový obrázok
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AReYco »

Dnes to idem rozobrať. Nefunguje mi vôbec (digiklíma) akurát pri 9vine začne cukať relatko. Takže by to mobol byť na prd ventilátor. Uvidím v akom bude stave. Dám vedieť, či to pomohlo aj mne. Najradšej by som kúpil nový, nech je už s tým pokoj na furt a nie použitý...uvidím ale
Opel Vectra B 2.0i 16V 100kw Opel Corsa B 1.2 33kW [EX]
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - INTERIÉR/EXTERIÉR"