Umývanie motora
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
stevox
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2011, 12:31
- Auto: Astra H
Umývanie motora
Ahojte!Aký prípravok je vhodný na umytie nedemontovaného motora aby na ňom niečo nezoskratoval?Možno ho fúknúť čiste Wapkou?Vďaka!
- dušan992
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou
arva. je aj v spreji.nastriekaš aj na nepristupnejsie miesta a potom ovapkujes.
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
- ponikel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Júl 2008, 16:33
- Auto: Tigra A
- Bydlisko alt: okolie
- Kontaktovať používateľa:
taktiež odporúčam arvu.
prípadne firma Berner má jeden čistič a snin som dal dole aj to čo arvou nešlo.. len je iba 5L balenie pokial viem...
http://shop.berner.eu/berner/cz/product ... nContext=1
prípadne firma Berner má jeden čistič a snin som dal dole aj to čo arvou nešlo.. len je iba 5L balenie pokial viem...
http://shop.berner.eu/berner/cz/product ... nContext=1
Opel Tigra yellow C20XE v prestavbe. plán 4x4 C20LET
Opel Tigra white X14XE. Zrejme pôjde C20XE
Yamaha FZ6 Fazer
Opel Tigra white X14XE. Zrejme pôjde C20XE
Yamaha FZ6 Fazer
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Newapkuj tým najsilnejším prúdom vody, nestriekaj priamo na konektory a kabeláž, taktiež nie do alternátora...
Inak som wapkoval motor veľakrát, vždy som ho umýval teplý, nie horúci a po owapkovaní som naštartoval, nech sa voda odparí.
Inak som wapkoval motor veľakrát, vždy som ho umýval teplý, nie horúci a po owapkovaní som naštartoval, nech sa voda odparí.
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
dikard
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
Buky kazda jedna umyvarka musi mat lapac tukov a to nema lebo to treba cistit/tahat pravidelne a likvidovat ako nebezpecny odpad a na pracu s tym treba kopec certifikatov co nemaju ty co pracuju zo splaskami(moj otec za tym behal cca polroka aby ich vybavil na vsetky nebezpecne odpady) ale to je mimo
ja som kupil na vycistenie motora sprej od CRC na cistenie motora za nejakych 5€ a to som nastriekal na spinave casti(ma to obsah aj proti hlodavcom ten bordel ze nebudu hryzt do kablov a aj antikoroznu ochranu) cca 20min nechat posobit a potom splachnut vlaznou alebo studenou vodou(ja som to splachol iba hadicou a studenou vodou) motor ostal krasne cistunky a konecne som zistil akej farby mam nadrzku na servo olej
ja som kupil na vycistenie motora sprej od CRC na cistenie motora za nejakych 5€ a to som nastriekal na spinave casti(ma to obsah aj proti hlodavcom ten bordel ze nebudu hryzt do kablov a aj antikoroznu ochranu) cca 20min nechat posobit a potom splachnut vlaznou alebo studenou vodou(ja som to splachol iba hadicou a studenou vodou) motor ostal krasne cistunky a konecne som zistil akej farby mam nadrzku na servo olej
plus plus korea :D
- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
U nás v PO som našiel jednu umývačku, ktorá to robí a isto je ich viac. Chcel som aj ja umyť motor (dať umyť), ale pýtal som sa mechanika, či umyť a že vraj, keď mi to veeeeľmi nevadí, tak ho radšej nechať tak a len pretrieť vlhkou handrou viditeľné miesta. Motoru to vraj nevadí - keď je špinavý a umytím sa môže niečo pokaziť.
Tak na to kašlem a ešte som ani nepretieral. Aj tak do motora často "neleziem" a ak, tak ma znova chytne čistenie a potom na to znova nie je čas a tak do okola
.
Radšej mať motor funkčný a trocha špinavý, ako si spraviť problém. Čistý motor je síce pekný, ale aj tak ho nikto nevidí...
Tak na to kašlem a ešte som ani nepretieral. Aj tak do motora často "neleziem" a ak, tak ma znova chytne čistenie a potom na to znova nie je čas a tak do okola
Radšej mať motor funkčný a trocha špinavý, ako si spraviť problém. Čistý motor je síce pekný, ale aj tak ho nikto nevidí...
Opel Astra G, r.v. 2007
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Ja osobne by som si motor vapkovať nedal. Radšej očistiť jednotlivé časti arwou alebo carburator cleanerom. Lesknúť sa to ako po vabke nebude, no ani elektrické časti nebudú ohrozené. Inak na novej astre sú už na elektrických súčiastkách deklíky s obrázkom preškrtnutej vapky - teda nevapkovať 
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL