Denné svietenie - automatické zapnutie
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
do auta ktoré je ovladané cez CAN-bus dávať bzučiak je podľa mňa choré ,ale to je Moj názor nie každý sa s ním musí stotožniť
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Mám taký bzučiak! Volá sa "ZAPNI SVETLÁ"
Najprv som si myslel, že čínania boli zmätený a chceli napísať "ZHASNI SVETLÁ" , ale vďaka Jurajovi už viem, už som v obraze :roll:
Najprv som si myslel, že čínania boli zmätený a chceli napísať "ZHASNI SVETLÁ" , ale vďaka Jurajovi už viem, už som v obraze :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET

Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Jan 2011, 15:03
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Sewaste Opláci
Ohľadom tohto senzora, mám aj ja jednu otázku...Ide o to, že keď ho mam zapnutý na režim AUTO (ten prepínač myslím) tak sa mi cez deň nerozsvietia svetla, lebo je svetlo, to je logické. Ako docielit, aby sa zapli aj bez toho, žeby vadilo senzoru že je svetlo...
A ešte jedna otázka...mam na palubnom počítači dva režimu. Denný a nočný... keď to mam nastavene (v počítači) na možnosť automatického prepínania, tak po zapnutí mi stmavne počítač, lebo si mysli ze je večer. Bolo by to dobre...keby som furt jazdil v noci, lenže cez den to je na figu pretože nič na nom nevidno a musím ho manuálne prepnúť na "Always day mode" čo znamená ze vždy bude denný režim...a to zas nieje dobre z toho hľadiska, že v noci to furt bije do oči a musím to prepnúť na večerný režim. teda otázka znie, ako to nejak preprogramovať aby sa to neprepínalo svetlami ale nejako tým senzorom.
Ohľadom tohto senzora, mám aj ja jednu otázku...Ide o to, že keď ho mam zapnutý na režim AUTO (ten prepínač myslím) tak sa mi cez deň nerozsvietia svetla, lebo je svetlo, to je logické. Ako docielit, aby sa zapli aj bez toho, žeby vadilo senzoru že je svetlo...
A ešte jedna otázka...mam na palubnom počítači dva režimu. Denný a nočný... keď to mam nastavene (v počítači) na možnosť automatického prepínania, tak po zapnutí mi stmavne počítač, lebo si mysli ze je večer. Bolo by to dobre...keby som furt jazdil v noci, lenže cez den to je na figu pretože nič na nom nevidno a musím ho manuálne prepnúť na "Always day mode" čo znamená ze vždy bude denný režim...a to zas nieje dobre z toho hľadiska, že v noci to furt bije do oči a musím to prepnúť na večerný režim. teda otázka znie, ako to nejak preprogramovať aby sa to neprepínalo svetlami ale nejako tým senzorom.
Opel Vectra C Signum 1,9 CDTi GTS Cosmo, 110kw, 150 HP, A6, 2007
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- RB
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Okt 2008, 10:57
- Auto: Insignia
Úprava-auto nočný/denný režim (odskúšané odborníkom na to vzatým-RomanK):
Vo Vectře C sú 4 varianty a že v niektorých Vectrách to nejde v BCM naprogramovat tak ako u Astry H varianta 5. (to zn. že displej sa neprepína podľa senzora, ale prečo to nechce povoliť?...)
Vo Vectře C sú 4 varianty a že v niektorých Vectrách to nejde v BCM naprogramovat tak ako u Astry H varianta 5. (to zn. že displej sa neprepína podľa senzora, ale prečo to nechce povoliť?...)
Insignia 2.0T 4x4, OPC paket
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Jún 2010, 13:18
Po naprogramovaní denného svietenia (langdonom) to funguje super: cez deň svietia stretavacie a vypinac je v polohe OFF, display je v režime denne svetlo = silne podsvietenie.Robman napísal:...otázka znie, ako to nejak preprogramovať aby sa to neprepínalo svetlami ale nejako tým senzorom.
večer po zapnuti svetiel do polohy stretavacie sa display prepne do nočneho režimu a nesvieti tak silno.
Akurát, že to vyžaduje večer "zapnúť svetlá" a nie je to automaticky. => prepínač na svetlá používam na prepínanie intenzity podsvietenia

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
To ma tesisigma napísal:Po naprogramovaní denného svietenia (langdonom) to funguje super: cez deň svietia stretavacie a vypinac je v polohe OFF, display je v režime denne svetlo = silne podsvietenie.Robman napísal:...otázka znie, ako to nejak preprogramovať aby sa to neprepínalo svetlami ale nejako tým senzorom.
večer po zapnuti svetiel do polohy stretavacie sa display prepne do nočneho režimu a nesvieti tak silno.
Akurát, že to vyžaduje večer "zapnúť svetlá" a nie je to automaticky. => prepínač na svetlá používam na prepínanie intenzity podsvietenia
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- RB
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Okt 2008, 10:57
To je asi jediné riešenie (verzia 4) - prepnúť to manuálne, ale automaticky to nepôjde.sigma napísal:Po naprogramovaní denného svietenia (langdonom) to funguje super: cez deň svietia stretavacie a vypinac je v polohe OFF, display je v režime denne svetlo = silne podsvietenie.
Edited by Mod.
Insignia 2.0T 4x4, OPC paket
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Mar 2010, 21:04
Mne automaticke zapínanie urobili za 10€ v autorizovanom servise, mal som zadarmo bezpečnostný kód. Po naštartovaní sa mi automatiský zapnú stretavacie, parkovacie a aj v zadné svietlá. Display svieti naplno, budiky nesvietia,osvetlený je aj spínač zapínanie svetiel. Večer ručne prepnem, ako obyčajne,display stlmi a budiky sú osvetlené.
OPEL VECTRA C
r.v. 2002
2,2 DTI 16V
motor: Y22DTR, 92kW
r.v. 2002
2,2 DTI 16V
motor: Y22DTR, 92kW
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 24 Apr 2012, 20:27
- Kontaktovať používateľa:
otazka
zdravim ta,
zastrehol som ze si asi niekal od Kosic
kde presne byvas ? dakujem,
mam opel vectru c gts 1.8 benzin a chcel by som si dat nastavit tie svetla...mam aj kartu ale do servisu sa mi nechce ist
Dakujem
zastrehol som ze si asi niekal od Kosic

mam opel vectru c gts 1.8 benzin a chcel by som si dat nastavit tie svetla...mam aj kartu ale do servisu sa mi nechce ist

Dakujem
Re: Denné svietenie - automatické zapnutie
a mozete niekto nafotit kde ste dali svetla na denne svietenie pre moju inspiraciu lebo sa jakosi neviem rozhodnut kde ich dat a jake dat, dakujem 

- klepeto
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Máj 2013, 13:51
- Auto: Vectra C
Re: Denné svietenie - automatické zapnutie
Ahojte, skúšal už niekto poriešiť denné svietenie (VECe 2008) tak, aby ako denné svetlá svietili diaľkové, ale povedzme s polovičným výkonom? Myslím, či je to fyzicky možné v tom aute, ale predpokladám, že asi nie... a čo homologizácia...?
Opel Vectra Caravan Elegance, 2008, Z19DTH, 110kW