Vectra 2.2 DTI '01 - Trhnutie motora -> rozsvieti kontro

Moderátori: dulo, buci_vectra

marcus44421
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 25 Apr 2012, 23:08
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Vectra 2.2 DTI '01 - Trhnutie motora -> rozsvieti kontro

Príspevok od používateľa marcus44421 »

Zdravím,

Pravdepodobne by som to mal dať do témy Elektro i Motor/Prevodovka naraz. Prosím Vás, vyskytol sa mi menší problém na mojej VeBe z roku 2001. Ide o Caravan Combi z motorom 2.2 DTI (Y22DTR) cca 315,000 km.

Pred 3 dňami sa mi stalo že pri 2. stupni pri pomalom rozbiehani výrázne šklbo motorom. Rozsvietila sa kontrolka elektroniky a následne otáčkomer prestal ukazovať otáčky motora. Motor mal kolísavý zvuk taký :D (vrr vrr vrr vrr). Chyba sa vždy odstráni po zošliapnutí plynu cca 2500 otáčok (podľa zvuku rozoznané). Stalo sa mi to za 3 dni 4x.

Dnes sme stým boli na diagnostike a počítač vypísal 8 chýb. Prvá bola olejové čidlo. Mechanik vravel že to môže byť skrat no následne tvrdil že to by ale ďalej nefungovalo. Neviem presne aké ďaľšie chyby tam boli. No viem že prvé dve boli čidlo olejové, EGR ventil a ďalšie neviem.

Netuším či tieto veci majú niečo spoločné. Minulý víkend som stým bol na Morave v Čechách. Cestou domov (BA) som išiel tempomat 130 - 170 km bez prestávky cca 90 minút.

Netušíte čo to môže spôsobovať ? Týždeň do zadu sa mi rozsipalo ložisko na kolečku ktoré roztáča poloosi. Pekne som zostal vysieť :) tak ma to začína pekne vytáčať.

Informácie o vozidle:

Motor: Y22DTR (01) 2.2 DTI
Výkon: 92kW Diesel
Vozidlo: Caravan Combi Vectra B 01 (Športový facelift, Lim. Ed.)
Najazdené: 315,000 km
Opel Astra G 1,8 16v (X18XE1)
Opel Vectra B 2.2 DTI (Y22DTR) http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=36116
jony5
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa jony5 »

a nedostanes z toho viac ako 90km/h ? tak potom je to cislo otacok na na kluke
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
marcus44421
Nový užívateľ
Nový užívateľ

jony5 napísal:a nedostanes z toho viac ako 90km/h ? tak potom je to cislo otacok na na kluke
Pravdupovediac som to neskúšal. No viem že pri zošliapnutí a pretrvávajúcej chybe sa nič nemení. Teda takto > šklbne motor, rozsvieti kontrolka, otáčky neukazuje, motor kolíše. No iba bez plynu pokiaľ pridávam tak má stále rovnaký ťah. Plynule sa kontrolka vypne a motor nemení svoj výkon ďalej ťahám na 90km/h na 2 stupni. cca 5500 ot. radím 3. a vectrička ide 130. Žiadna zmena ani pri chybe ani bez chyby vo výkone motora. Len to šklbnutie také zadrhnutie kontrolka a neukazuje otáčky. Skúšal som aj či je zmena vo výkone na ťah. 220 bez probléma. Dovolím si tvrdiť že žiadna zmena za 150 000 km najazdených :)
jony5
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa jony5 »

aha , takze pred tou opravou poloosi to slapalo ? mozno nejaka blba hadicka je mierne chytena a pri nizkych otackach mas problem s podtlakom . nieco podobne mi robilo ked sa predrala ta hadicka s podtlakovky .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
marcus44421
Nový užívateľ
Nový užívateľ

jony5 napísal:aha , takze pred tou opravou poloosi to slapalo ? mozno nejaka blba hadicka je mierne chytena a pri nizkych otackach mas problem s podtlakom . nieco podobne mi robilo ked sa predrala ta hadicka s podtlakovky .
No to ma nenapadlo. To pozriem určite ešte dnes. Viem že mi to celé zaslepovali v Opel servise aby to fungovalo :) inak mi turbo vypínalo ale tak to je 100 k kilometrov späť. CCA 2 - 3 roky. Len uvažujem nad tým či to naozaj môže mať taký vplyv na RJ že tam nahádže 4 chyby nezávislé na sebe ? Predsa si myslím že to je mechanická vada ale žeby až tak elektronicky trpelo to auto stoho ? Každopádne je to pre mňa stále záhadou :)
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"