Cladiaca kvapalina
Moderátor: dulo
- peternr79
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2011, 13:56
- Auto: Omega B
Cladiaca kvapalina
Caute, dneska sa mi stala taka vec, rano som siel do GA zaviest kamarata do roboty, a medzi Salou a Galantou mi vyhodilo kontrolku motora a ked som pozrel na pristrojovku, tak som mal teplotu motora v cervenom, hned som auto odstavil na krajnici a zistil som, ze tam nemam kvapku chladiacej kvapaliny. Tak som slapal peso asi kilometer spät na pumpu kupit destilovanu vodu. Auto zatial vychladlo, po navrate som dolial cele 3 litre a siel do GA, pred Kauflandom som ho odstavil a siel kupit do zalohy dalsiu vodu. Po navrate k autu mi kamarat vravel ze mi nieco vyteka spod auta. Nebolo to kvantum vody ale asi 1,5dl. Tak som tam trosku pobudol a nechal vychladnut trosku motor, dolial a siel domov. Samozrejme, kazdu chvilku som uz kontroloval ocami teplotu. Vsetko bolo v pohode. Ani teraz uz pred barakom nemam mlacku. Kde moze byt chba? Naco sa mam zamerat?
Opel Omega 3.0i, MV6, sedan, M5, 155kW
X30XE
X30XE
- peternr79
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2011, 13:56
- Auto: Omega B
Dneska som bol u nasich a pozerali sme sa pod auto, ono ta voda vyteka nejak zozadu motora a vzdy len vtedy ak spustim kurenie (ventilatory). Zajtra este idem k bratovmu svagrovi, teda ak bude mat na mna cas a pozrie sa mi na to, ak nie tak s tym idem do servisu, lebo ja som na to kratky.
Opel Omega 3.0i, MV6, sedan, M5, 155kW
X30XE
X30XE
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Apr 2015, 15:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Cladiaca kvapalina
Ahojte,
neviem, ci presne tento problem, ale nieco podobne trapi aj mna. Opol Insigniu 2.0 mame necel tyzden a spozoroval som, ze ma sprotrebu liter chladiacej kvapaliny na 1000 kilometrov. To snad nemozu mysliet vazne Nikde som nespozoroval, ze by bola pod autom mlaka. Skor mam pocit, ze sa to postupne vytraca v malych davkach. Moze to byt tiez ten uzaver, ako spominate. Popripade, kde by som mal hladat chybu?
Dakujem
neviem, ci presne tento problem, ale nieco podobne trapi aj mna. Opol Insigniu 2.0 mame necel tyzden a spozoroval som, ze ma sprotrebu liter chladiacej kvapaliny na 1000 kilometrov. To snad nemozu mysliet vazne Nikde som nespozoroval, ze by bola pod autom mlaka. Skor mam pocit, ze sa to postupne vytraca v malych davkach. Moze to byt tiez ten uzaver, ako spominate. Popripade, kde by som mal hladat chybu?
Dakujem
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
pozri teleso chladiča EGR tam býva zvyčajne problém úniku chladiacej kvapaliny (vznikajú tam trhliny)
http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-INSI ... 0915911699" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-INSI ... 0915911699" onclick="window.open(this.href);return false;
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Mirec ak ti mizne chladiaca kvapalina čo len centimeter v nádobke tak vždy okamžite skontroluj hladinu oleja! Aby voda nekončila tam.
Mal som takýto nepravidelný úbytok na druhej Insignii pri jednej ceste 1.5L potom dlho nič a potom pravidelný malý úbytok. Netesný chladič. Tečie len počas jazdy keď je v systéme vyšší tlak a voda sa odparí na horúcich častiach motora.
Mal som takýto nepravidelný úbytok na druhej Insignii pri jednej ceste 1.5L potom dlho nič a potom pravidelný malý úbytok. Netesný chladič. Tečie len počas jazdy keď je v systéme vyšší tlak a voda sa odparí na horúcich častiach motora.
-
- Nový užívateľ
Po dalsisch 500 kilometroch priliaty jedne liter chladiacej. Momentálne auto potrebujem a radsej som zvolil tento postup, lebo venovat s amu mozem az cez víkend. Po zastavení auta som dolial po risku a po troch hodinach som nasiel maly fliacik na zemi. Presne nad ním bol mokry kryt motora. V piatok to urcite zdvihnem a pozriem, kde by bola chyba.
-
- Nový užívateľ
Ahojte, tak nekoniec to je teleso chladica EGR ako pisal Signum. Presklo v jednej casti. Nastastie ho viem zohnat trochu lacnejsie ako ne ebay. Tiez Nemci asi niekde urobili chybu, ked takuto umelu súciastku umiestnili tak blizko horúceho výfuku.