Astra 1.7 DTI stráca výkon

Moderátori: bukelo, buci_vectra

bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Jún 2012, 21:04
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Astra 1.7 DTI stráca výkon

Príspevok od používateľa bedrigo »

Vie niekto poradit ? Nedavno mi moja Astra 1,7 DTI stratila výkon, mam pocit ze je to ovplyvnené aj zvysenou vonkajsou teplotou. Prve co som urobil tak som vymenil novu vahu vzduchu a original Bosh ktora bola mechanicky upravena predchodzim majitelom - navrtana dierka,, som nahradil vahou Pierburg ktora ma vysla na 100€. Bohuzial vysledok sa nezlepsil a ak tak len velmi nepatrne. Auto kym je zastudena prvy krat natocene tak vykon ma aj stlacenim plynu na podlahu otacky vybehnu rychlo hore, ale po chvilke ked sa zohreje prejdenim par metrov auto zlenivie , s vyradenou rychlostou otacky po stlacenim plynu na podlahu lenivo stupaju. Toto sa deje do 2000 otacok za touto hranicou auto ozije neviem ci je to zapnutim turba ale predtym nebol taky markantny rozdiel medzo otackami do 2000 a nad. V minulosti som dokonca mal pocity akoby to turbo ani nemalo teraz je to poznat ale do 2000 je to des. Mam strach pri odbocovani na jednotke na hlavnu ze mi skape, preradenim do dvojky mi za mnou iduce auta blikaju lebo auto len pomaly nabera rychlost hoc som nohou na podlahe az nad 2000 sa nakopne. Neviem co este moze byt zrada. Neporadi niekto ?

Upravený názov témy.
Mod.
Opel Astra Caravan 1,7 DTI Y17DT 2001
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 20:13
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa dikard »

podtlaky, solenoidy ..... skontroluj hlavne kolienka na podtlakovych hadickach a aj samotne hadicky - moj nazor nemas tah preto leno ti turbo nejde vobec(pripadne povedz nech niekto nastartuje a ty sa pozeraj v motory na klapku turba ci ju pritiahne ak nie nemas podtla a ak ano tak zase moze byt slaby podtlak treba premerat) pripadne vycistit egr-ko alebo cele sanie tam bude zrada iba v tychto blbostickach, vela zdraru :wink:
plus plus korea :D
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ale nad 2000 otacok prave kde by mal byt prah turba tak auto ide dobre. A druha vec, ked je vonku chladno tak ide dobre aj v nizkych otackach. No nic asi nenamudrujem a pojdem s nim do servisu. Jedno ale viem, Astra 1,7 DTI sa neoplati kupovat ojazdenu z dovodu lacnej jazdy. Mna za rok uz cakala oprava startera aj alternatora. Co som chcel usetrit tak som preplatil na opravach. A to ak mam teraz v haji RJ alebo co,,, ani nechcem mysliet. Odsrobujem asi znacky a niekde ju zapalim.
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

turbo zacina ist uz pri otackach 1800 v zavislosti od motora alebo danych upravach.... pokial ide o to ze zacina ist az v tych otackach je to tym ze vacka sa otaca rychlejsie a ak je to riesene ako u mojho motora tak tym sa aj zrychlia otacky vakuovej pumpy ktora je pohanany vackou a teda podtlak stiha vytvorit ale aj tak vykonostna krivka najvyssich KW je v rozmedzi 3500ot/min cize nad hranicou max vykonu turba.... dalsia vec pokial by to bola rj tak auto nejde vobec velmi malo pripadov(ja nepoznam ziaden) sa stalo ze to neodislo hned a cele myslim tu Rj.....

pokial nepotrebujes pomôct tak si sem nemusel pisat ale mal si ist rovno do servisu
alebo lepsie vyberat pri kupe :!:
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Júl 2010, 08:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenny608 »

Ak pochybujes o tej vahe vzduchu tak ti mozem na vyskusanie jednu pozicat. V aute mam original Bosch, ale mam aj MM obe su v poriadku. Najst ma mozes bud v PB alebo v TN.
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Kenny608: vidis a to som mu zabudol napisat ze keby kupoval odomna vahu tak za 100€ ma rovno BOSCH a ja na tom este aj nieco zarobim :wink:
alebo keby chcel nech kukne inzerciu mam tam pouzivanu no funkcnu

ps:sorry za reklamu no ide o pomoc a nie o zarobok
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Dakujem pani za ochotu s ponukou, ale vaha to asi nebude, kedze original bosh ako aj ta nova pierburg sa chovaju viacmenej rovnako - podla reakcii na nete s touto znackou boli ludia spokojni - je trosku inej konstrukcie a vraj jej zivotnost je do zivotnosti auta. Neviem ci je to reklamny tah alebo nie, sak uvidime. Auto je uz odvezene do servisu tak trpnem na telefone co mi zavolaju za verdikt. Vcera som tak pozeral na nete a namiesto vyhodených 100€ za vahu som si radsej mohol objednat diagnosticky software napr. OP-COM a este by mi aj ostalo. Dam vediet ako som dopadol.
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Daj potom vediet ako si dopadol.

edited by admin
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak zatial mi dneska zavolali ze vraj nejake cidlo pod turbom, ja sa do toho nevyznam, vraj zajtra az bude hotove. No to som zvedavy lebo nejako z telefonatu som moc presvedcivy ton nepostrehol. Urcite dam vediet.
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

cidlo pod turbom???? heh tak na to som sakra zvedavy ake cidlo je pod turbom :D
hej pockam si na vyjadrenie a napis aj cenu opravy pokial to neni tajomstvo :wink:
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak auto stale v servise nevedia co je s nim, dneska je to uz tyzden ale nevolaju. Posledne v piatok mi vraveli ze asi turbo. Hmmm asi budu postupne skusat diel po dieli. Takze cakam........
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak to je neprijemne. V akom servise to mas? Drzim palce nech to poriesia a za rozumny peniaz.
Používateľov profilový obrázok
texno_lover
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 14:00
Auto: Zafira B

Príspevok od používateľa texno_lover »

ja by som sa zameral na podtlaky a problematiku okolo toho, a turbo by som určite druhe nekupoval pokym by som si nebolo 100% istý že to nie je turbo, ale pokial ti zaručia že to je turbom a ked to turbom nebude tak ti vratia peniaze tak prečo nie
Opel Vectra B caravan , 2.0 Dti , 1997
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak az dneska som si bol v servise po auto. Vo fakture mam nasledovne polozky. Vymena filtra a cistenie nadrze, repas turba, filter paliva, cistic, filter vzduchu, nafta, (dal som ho do servisu so skoro prazdnou nadrzou) snimac tlaku turba. Celkova suma za opravu 560€. Samozrejme som vysmiaty od ucha k uchu.
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak to je palka. A co oznacili ako dovod preco auto netahalo? Ci len menili co ich napadalo a nahodou sa podarilo? Snimac tlaku turba stal kolko?
To si mal v original opel servise?
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

:shock: :shock: :shock:
tak to je sila :( na tvojom mieste by som vsetko skontroloval ci to aj naozaj vymenili :!:
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Snimac tlaku turba stal 60€. Je to palka a zvazujem tym padom predaj. Nebol som v znackovom servise Opla. Asi skusali postupne a cosi zabralo. Ja som laik takze asi tak. Maximalne ze mi povedali ze tam nie je uz evidovana ziadna chyba. No uvidime co sa bude diat, zatial auto ide. Moja predstava bola ze zaplatim nejaku slusnu diagnostiku a povedia mi presne co je chyba a kolko bude stat oprava a ja sa podla toho rozhodnem ci to dam opravit alebo odoberem znacky a auto niekde zapalim. Hihi.
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

skoda toho auta a zapalil by som ten servis :D
chcelo by sa ich opytat presne kde bola chyba a ci vôbec vedia kde....alebo to bolo fakt ten typ opravy "kúp skús vymeň"
bedrigo
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Plne s tebou suhlasim. Skoda ze som si to auto az tak zamiloval, neviem cim to je.
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

to mi povedz ja mam origo dve manzelky podla mojej polovicky :D
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"