Vectra 2,0 TDI - Trha motor a zhasina + ine PONAHLA
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
ra100
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Máj 2012, 22:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Vectra 2,0 TDI - Trha motor a zhasina + ine PONAHLA
Ahojte,
nedavno som kupil Vectru 2,0 1998, 190 000 km, jazdila dost dobre az dodnes, ked mi zacalo robit toto: otacky idu chvilu dobre, potom behaju hore dole, auto poskakuje, obcas zhasne, motor trha. Svieti tam kontrolka CHECK. Co to moze byt, riadiaca jednotka zblbla, skrtiaca klapka, alebo nieco ine? Kolko stoja tieto opravy?
Okrem toho ma nasledovne vady:
1/ stierace sa nevracaju do povodnej polohy ale zastanu kdekolvek, ako to opravit?
2/ central - jedny dvere sa nezamykaju na central, donedavna to islo, co s tym?
3/ volant sa pri otacani dolava doprava obcas zasekne ako keby sa chcel zamknut...
4/ packa na dialkove svetla sa sama zapina, je tam nejaka pruzina co sa da lahko vymenit, alebo to treba menit cele?
Dakujem za pomoc.
nedavno som kupil Vectru 2,0 1998, 190 000 km, jazdila dost dobre az dodnes, ked mi zacalo robit toto: otacky idu chvilu dobre, potom behaju hore dole, auto poskakuje, obcas zhasne, motor trha. Svieti tam kontrolka CHECK. Co to moze byt, riadiaca jednotka zblbla, skrtiaca klapka, alebo nieco ine? Kolko stoja tieto opravy?
Okrem toho ma nasledovne vady:
1/ stierace sa nevracaju do povodnej polohy ale zastanu kdekolvek, ako to opravit?
3/ volant sa pri otacani dolava doprava obcas zasekne ako keby sa chcel zamknut...
4/ packa na dialkove svetla sa sama zapina, je tam nejaka pruzina co sa da lahko vymenit, alebo to treba menit cele?
Dakujem za pomoc.
-
keny080
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Máj 2012, 11:16
tie strierace robili aj kamosovi aj ked na inom aute skus pozret jak su uchytene a podotahovat to tam on to tam mal len povolene , central my robil uplne to iste vada bola v precviknutom kabliku vo dverach doteraz neviem ako sa stalo , kablik som opravil a central funguje dalej
Momentálne hľadám Vectru , keď nájdem budem štastný
a hlavne kúpim 
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
Z vlastnej skusenosti asi takto ciste teoreticky
1/ riesil som vymenou motorceka
2/ bolo spomenute uz
3/ to som neriesil ale pukalo mi v nom
4/ vymenit a ked nemas tempomat , tak kup aj s jeho ovladanim ale samozrejme az potom ked das do poriadku ten problem s motorom , ak to nebude cerpadlo a nejaky ten snimac , pripadne chyba egrka , tak pozri aj vsetky hadicky .
1/ riesil som vymenou motorceka
2/ bolo spomenute uz
3/ to som neriesil ale pukalo mi v nom
4/ vymenit a ked nemas tempomat , tak kup aj s jeho ovladanim ale samozrejme az potom ked das do poriadku ten problem s motorom , ak to nebude cerpadlo a nejaky ten snimac , pripadne chyba egrka , tak pozri aj vsetky hadicky .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vectra 2,0 TDI - Trha motor a zhasina + ine PONAHLA
S motorom ti nepomôžem, ale:ra100 napísal: Okrem toho ma nasledovne vady:
1/ dobehový kontakt. V niektorých prípadoch sa dá opraviť
2/Ako bolo napísané vyššie, káblik, alebo spínač. Káblik sa zvykne lámať v priechodke.
3/Toto by som sa snažil vyriešiť skôr, ako sa mu podarí zamknúť sa počas jazdy!!!
4/tiež sa dá opraviť, ale je to len dočasné. Najlepšie je kúpiť novú. Druhovýroba nie je drahá (napr. faro)
-
ra100
- Nový užívateľ

PRE VSETKYCH
Ahojte,
bol som teda na diagnostike v Opli.
Po nej mi technik telefonicky povedal, ze mi "asi odchadza" palivove cerpadlo. Vymena cerpadla stoji 1800 €. Ked som to pocul, skoro som zinfarktoval v priamom prenose.
Potom som sa pre auto zastavil a uz to nebolo take zle - na mieste mi pan povedal, ze asi bude stacit vymenit riadiacu jednotku, ale oni vraj dodavaju len cerpadlo s jednotkou a preto je to take drahe.
Mal som pocit, ze pan si nie je celkom isty, ci je to RJ. Auto vraj nema cidlo otacok kluky a preto to moze blbnut. Vraj mam s tym jazdit a uvidi sa, ked to odide, tak vymenit RJ....
Vie mi niekto poradit, kde sa da zohnat RJ za nejake rozumne peniaze? Aj repas alebo pouzita, nechcem do toho vela vrazat. Opla som doteraz nemal, tento tahal naozaj vyborne, az na tento problem. Bol som v tom, ze je to nemecka kvalita, no uvidime, ako to pojde dalej...
Dik za rady
bol som teda na diagnostike v Opli.
Po nej mi technik telefonicky povedal, ze mi "asi odchadza" palivove cerpadlo. Vymena cerpadla stoji 1800 €. Ked som to pocul, skoro som zinfarktoval v priamom prenose.
Potom som sa pre auto zastavil a uz to nebolo take zle - na mieste mi pan povedal, ze asi bude stacit vymenit riadiacu jednotku, ale oni vraj dodavaju len cerpadlo s jednotkou a preto je to take drahe.
Mal som pocit, ze pan si nie je celkom isty, ci je to RJ. Auto vraj nema cidlo otacok kluky a preto to moze blbnut. Vraj mam s tym jazdit a uvidi sa, ked to odide, tak vymenit RJ....
Vie mi niekto poradit, kde sa da zohnat RJ za nejake rozumne peniaze? Aj repas alebo pouzita, nechcem do toho vela vrazat. Opla som doteraz nemal, tento tahal naozaj vyborne, az na tento problem. Bol som v tom, ze je to nemecka kvalita, no uvidime, ako to pojde dalej...
Dik za rady
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
ako si sa mozno tu na fore docital tak riadiaca jednotka na cerpadle odchadza preto , ze sa pridiera predsuvnik v cerpadlach a tim sa cerpadlo akosi prehrieva lebo nieco podobne a potom odchadzaju tie riadiacky . Mne tiez vymenili to cidlo kluky na cerpadle a potom to slapalo dobre a mozno slape doteraz . Skus pozret na nete ci niekto nepredava take cerpadlo ako potrebujes , pripadne ci nema na vrakovisku v Lozorne kedze si z BA , no lacne cele nebude , ale ci je chyba urcite v nom ?
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Čidlo kľuky je na bloku motora,čidlo vačky v čerpadle
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Čidlo kľuky je na bloku motora,čidlo vačky v čerpadle
Mám Opel
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
ra100:
Aky mas presny kod motora?
Ake boli presne cisla chybovych kodov?
Mimochodom, funguje ti otackomer v pripade ked ti auto trasie a otacky skacu?
Odkial pan berie istotu ze je to elektronika cerpadla? Ako to, ze pan tvrdi ze to nema cidlo otacok klukoveho hriadela? Ak je to X20DTH, tak ho mat musi! Signal z neho je totiz potrebny pre RJ vstrekovacieho cerpadla.
Odkial pan berie istotu ze je to elektronika cerpadla? Ako to, ze pan tvrdi ze to nema cidlo otacok klukoveho hriadela? Ak je to X20DTH, tak ho mat musi! Signal z neho je totiz potrebny pre RJ vstrekovacieho cerpadla.
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
-
ra100
- Nový užívateľ

Kod motora: neviem, nemam tu ten protokol. Naco je presne dolezity kod motora? Taktiez neviem cisla chybovych kodov, protokol z diagnostiky som nevidel, bolo to vybavene cez znameho. Technik mi povedal, ze to bude RJ lebo to bezne odchadza na tychto rocnikoch. Ale oni menia len RJ+cerpadlo.MajklNajt napísal:ra100:
Otackomer beha hore-dole uplne chaoticky, vacsinou ukazuje ziadne otacky co je divne, lebo motor bezi. Alebo zacne svietit Check engine a motor ihned zhasne....
Motor je urcite X20DTH. Co tam teda treba vymenit? Mal som pocit, ze ani v Opli to presne nevedeli, najradsej by menili vsetko, nech zakaznik plati...
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Najdi niekoho, kto ti vycita kody. S tym ti ja nepomozem. Mozno skus kontaktovat nejakych clenov OC z okolia BA.ra100 napísal: Taktiez neviem cisla chybovych kodov, protokol z diagnostiky som nevidel, bolo to vybavene cez znameho.
Toto je znak vadneho cidla klukoveho hriadela. Odtial totiz berie otackomer impulzy a taktiez aj riadiaca jednotka. Ak je vadny, prebera pocitanie otacok cidlo v vstrekovacom cerpadle, avsak motor je v nudzovom rezime. Treba to vsak overit vycitanim chybovych kodov. Ak budu kody P0725 a P1335 , je to na 100% vadny snimac kluky.ra100 napísal: Otackomer beha hore-dole uplne chaoticky, vacsinou ukazuje ziadne otacky co je divne, lebo motor bezi.
Nic zatial nemen, najskor treba zistit pricinu, az potom menit. Nevie nic viac nasrat , ked vrazis peniaze a problem pretrvava.ra100 napísal:Co tam teda treba vymenit?
Dufam ze to bude iba ten snimac, to je drobnost oproti cerpadlu :roll:
Podobna tema:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=24287
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
-
alzafir
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Sep 2010, 20:29
- Auto: Zafira A
Rasto, až budeš u někoho na diagnostice, zkontrolujte skutečné hodnoty otáček motoru ( snímač kliky) a vačky ( snímač v čerpadle). Otáčky čerpadla jsou za chodu motoru přesně poloviční.
Nemá smysl něco měnit, dokud se to neověří.
I když v tomto případě je to dost pravděpodobné, že odešlo čidlo kliky.
Nemá smysl něco měnit, dokud se to neověří.
I když v tomto případě je to dost pravděpodobné, že odešlo čidlo kliky.
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu
-
ra100
- Nový užívateľ

novinky zo servisu
priatelia, takze dnes som volal s technikom z opla ktory to pripajal na pocitac, a:
1/ boli tam 2 chybove hlasenia, ale nevie mi povedat kody nemaju ich zaznamenane, lebo som to riesil cez znameho, neoficialne
2/ cidlo otacok cerpadla je vraj vadne, ale vraj nemusi stacit vymenit ho, lebo vadna moze byt aj samotna jednotka, aj cerpadlo
3/ potom som mu prilis nerozumel (kvoli hluku), ale hovoril ze cidlo sa nachadza v samotnej riadiacej jednotke a meni sa to len spolu...?
A este dovetok, ze mam stastie, ze to nie je motor 2,2, lebo tie su neopravitelne pri niektorych elektronickych poruchach...
Je mi jasne, ze motor je mechanicky OK, ma tlaky, taha ako Dracula s feferonom v zadku, nedymi a ma plynuly chod otacok v celom rozsahu, takze to musi byt ta nestastna elektronika, a aj to sa prejavilo len 2x doteraz... co je skoda lebo motor je naozaj vyborny
Teraz rozmyslam co s tym, ak by sa menilo len samotne cidlo otacok, kolko to zhruba stoji? Vedia diagnostikovat takuto zavadu aj v normalnom servise, alebo len v znackovom na pocitaci?
PS: pytam sa takto debilne preto, lebo nedavno som zobral otcove auto do servisu s tym, ze tam tecie nejaka hadicka, a po 3 tyzdnoch som ho musel odtiahnut, lebo ti kreteni ho rozobrali a nevedeli zlozit - nestartovalo hoci predtym slapalo ako nove, tiez opel motor, autoservis na sidlisku... vdaka za vsetky rady
1/ boli tam 2 chybove hlasenia, ale nevie mi povedat kody nemaju ich zaznamenane, lebo som to riesil cez znameho, neoficialne
2/ cidlo otacok cerpadla je vraj vadne, ale vraj nemusi stacit vymenit ho, lebo vadna moze byt aj samotna jednotka, aj cerpadlo
3/ potom som mu prilis nerozumel (kvoli hluku), ale hovoril ze cidlo sa nachadza v samotnej riadiacej jednotke a meni sa to len spolu...?
A este dovetok, ze mam stastie, ze to nie je motor 2,2, lebo tie su neopravitelne pri niektorych elektronickych poruchach...
Je mi jasne, ze motor je mechanicky OK, ma tlaky, taha ako Dracula s feferonom v zadku, nedymi a ma plynuly chod otacok v celom rozsahu, takze to musi byt ta nestastna elektronika, a aj to sa prejavilo len 2x doteraz... co je skoda lebo motor je naozaj vyborny
Teraz rozmyslam co s tym, ak by sa menilo len samotne cidlo otacok, kolko to zhruba stoji? Vedia diagnostikovat takuto zavadu aj v normalnom servise, alebo len v znackovom na pocitaci?
PS: pytam sa takto debilne preto, lebo nedavno som zobral otcove auto do servisu s tym, ze tam tecie nejaka hadicka, a po 3 tyzdnoch som ho musel odtiahnut, lebo ti kreteni ho rozobrali a nevedeli zlozit - nestartovalo hoci predtym slapalo ako nove, tiez opel motor, autoservis na sidlisku... vdaka za vsetky rady
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
:roll:
bod 1 : tak taku ...ehmmm...som este nepocul - sak ked ma chybove hlasenia, tak maju aj nejake pomenovanie
body 2-x , pokial nevies co je presna porucha neries!!!
skus obvolat chalanov z BA ci ti to nehodia na diagnostiku , aj mne to pripada na cidlo otacok kl.hr. presne toto iste som mal aj ja , samozrejme moze to byt aj ta najhorsia varianta cerpadlo - tam by som to riesil cez TEA

bod 1 : tak taku ...ehmmm...som este nepocul - sak ked ma chybove hlasenia, tak maju aj nejake pomenovanie
body 2-x , pokial nevies co je presna porucha neries!!!
skus obvolat chalanov z BA ci ti to nehodia na diagnostiku , aj mne to pripada na cidlo otacok kl.hr. presne toto iste som mal aj ja , samozrejme moze to byt aj ta najhorsia varianta cerpadlo - tam by som to riesil cez TEA
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
-
ra100
- Nový užívateľ

este nieco
Dam to teda do nejakeho poriadneho servisu.... vie mi niekto aspon orientacne povedat, kolko stoji vymena toho cidla a ci sa kvoli tomu musi menit aj RJ ako mo to servisak povedal? Alebo je cislo samostane?
Okrem toho, ake ziarovky idu do tychto starsich Vectier do prednych svetiel a do hmloviek? Dik
Okrem toho, ake ziarovky idu do tychto starsich Vectier do prednych svetiel a do hmloviek? Dik
-
alzafir
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Sep 2010, 20:29
- Auto: Zafira A
Domluv se s nějakým normálním člověkem tady na fóru, ať ti to proklepne, je jich tu dost , kteří tomu rozumí
No z toho popisu se nejspíš jedná o "čidlo vačky", je součástí čerpadla. Informace z tohoto čidla nemají jinou náhradu, jednotka bez impulsů z tohoto čidla motor nenahodí. Dá se i vyměnit samostatně, cena min cca 3500Kč. Jen to čidlo.
Ale toto čidlo , co já vím, odejde, a to je konečná , už to nechytne. A většinou, není ale pravidlem, s sebou do pekel vezme i jednotku.
Takže jestli to ještě tak nějak běhá, zkontroluj, jak už jsem psal, hodnoty čidel vačky a kliky, to je základ.
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu
-
ra100
- Nový užívateľ

OK, vies mi tu niekoho poradit z BA? Dik...alzafir napísal:![]()
co si představuješ pod pojmem " pořádný servis"?? :roll:
Domluv se s nějakým normálním člověkem tady na fóru, ať ti to proklepne, je jich tu dost , kteří tomu rozumí![]()
No z toho popisu se nejspíš jedná o "čidlo vačky", je součástí čerpadla. Informace z tohoto čidla nemají jinou náhradu, jednotka bez impulsů z tohoto čidla motor nenahodí. Dá se i vyměnit samostatně, cena min cca 3500Kč. Jen to čidlo.
Ale toto čidlo , co já vím, odejde, a to je konečná , už to nechytne. A většinou, není ale pravidlem, s sebou do pekel vezme i jednotku.
Takže jestli to ještě tak nějak běhá, zkontroluj, jak už jsem psal, hodnoty čidel vačky a kliky, to je základ.