pokial sa nemylim tak toto je zo slovenskeho zakona... a predosla sprava nebola o svkJuroSVK napísal:§ 6 ods. 1 prevádzkovateľ vozidla môže toto zveriť len osobe, ktorú pozná - týmto autor zákona myslel na skutočnosť, že keď nafotia tvoje vozidlo, nebudeš môcť argumentovať s tým, že nievieš kto to vozidlo riadil a budeš povinný meno tejto osoby oznámiť. Ak nie, zaplaťíš pokutu ty, nie za prietupok ktorý nafotili, ale za porušenie § 6 ods. 1
NOVÝ CESTNÝ ZÁKON
Moderátori: mysiaq, dulo, buci_vectra
- oFF
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Jan 2008, 16:26
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Opel Astra G Coupe Bertone Edition, 2.0 T, 16V, Z20LET
Opel Astra G Coupe Bertone Edition 1.8, 16v, 116PS Moja EX.
-
MIRO LONDON
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
Toto bolo len pre informáciu ( na porovnanie s anglickom a austráliou), že aj na Slovensku sa to snažia nejakým spôsobom pritvrdiť.oFF napísal:pokial sa nemylim tak toto je zo slovenskeho zakona... a predosla sprava nebola o svkJuroSVK napísal:§ 6 ods. 1 prevádzkovateľ vozidla môže toto zveriť len osobe, ktorú pozná - týmto autor zákona myslel na skutočnosť, že keď nafotia tvoje vozidlo, nebudeš môcť argumentovať s tým, že nievieš kto to vozidlo riadil a budeš povinný meno tejto osoby oznámiť. Ak nie, zaplaťíš pokutu ty, nie za prietupok ktorý nafotili, ale za porušenie § 6 ods. 1
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
predtým 7 iných
- oFF
- Bronzový užívateľ

No dobre teda na slovensku sa snazia vsetko menit podla okolitych statov ale aby aspon medzi mestami dali 100km/h ako je inde to nie len to co im vyhovuje a na com budu kesovat. BTW ma napadlo ze vcera ma po ceste z TT zastavil policajt ale dobre som obisiel nemal radar tak len povedal ze mam jazdit pomalsie a chcel vidiet povinnu vybavu tak som sa musel nacahovat cez zadne sedadla do kufra lebo vesta musi byt na dosah
nedostal som pokutuuu sice ziarovky nemam v boh vie akom stave ale na tie zabudol
- TUKESKO
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2008, 19:36
- Auto: Zafira B
Takto nemozežš hovorit oni niesu taky! ved aj v telke ich davali! ze necakaju na vytipovaných miestach to sa pleties!JuroSVK napísal:Vieš, na Slovensku sa robí všetko len preto, aby bol naplnený štátny rozpočet, ostatné veci čo sa týka bezpečnosti sú vedlajšie.![]()
:x :?:
0918833051
Opel Zafira B 1.9 CDTi
Opel omega B 3.2 CARAVAN
Opel omega B 2.0 CARAVAN
auto scan opel
Opel Zafira B 1.9 CDTi
Opel omega B 3.2 CARAVAN
Opel omega B 2.0 CARAVAN
auto scan opel
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
TUKESO - to si pisal urcite ironicky, ked nie tak Juro ma pravdu , co uz.
Mam otazku : ako to bude ohladom kruhovych objazdov, tam sa tiez nieco meni, a co zas dpc vymyslaju s lekarnickami :roll:
Mam otazku : ako to bude ohladom kruhovych objazdov, tam sa tiez nieco meni, a co zas dpc vymyslaju s lekarnickami :roll:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ja ich serem z ich lekarnickami.....Ja s tym nesuhlasim. A nebudem predsa teraz kvoli tomu kupovat novu, ked ta co tam mam teraz nema este ani rok...nech si vyseru oko, uz ma seru.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
Čo sa týka kruháčov,
1. ak nebude označený značkou ( tým nemyslým značku kruhového objazdu, ale značkou daj prednosť, alebo stop), tak prednosť má ten kto vchádza do kruháča - ale takýchto kruháčov je málo.
Hlavná zmena je, že znamenie o zmene smeru jazdy bude povinné dávať pri výjazde z kruháču.
1. ak nebude označený značkou ( tým nemyslým značku kruhového objazdu, ale značkou daj prednosť, alebo stop), tak prednosť má ten kto vchádza do kruháča - ale takýchto kruháčov je málo.
Hlavná zmena je, že znamenie o zmene smeru jazdy bude povinné dávať pri výjazde z kruháču.
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
predtým 7 iných
predtým 7 iných
- brano_co
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Okt 2008, 15:45
mal by som jednu otázku?
„Používanie technických prostriedkov a zariadení, ktorých činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov, používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, alebo ich umiestnenie vo vozidle spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie, je zakázané.“
tj: že od 1.2.2009 si mám z auta vymontovať autorádio ???
resp čo sa stane ak mi policajt v aute nájde vypnutý anti radar ???
vie niekto niečo viac ???
„Používanie technických prostriedkov a zariadení, ktorých činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov, používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, alebo ich umiestnenie vo vozidle spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie, je zakázané.“
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
VW Golf Mk. 6 1.4
-
iurai
ja mam skor problem s tymi banditmi, co cihaju tam, kde je stop-ka schovana za stromom. a beru rodne listybrano_co napísal:mal by som jednu otázku?
- oFF
- Bronzový užívateľ

suhlasim mam lekarnicku od augusta 2008 a mam si kupovat koli tomu novu? serem ichlangdon2 napísal:Ja ich serem z ich lekarnickami.....Ja s tym nesuhlasim. A nebudem predsa teraz kvoli tomu kupovat novu, ked ta co tam mam teraz nema este ani rok...nech si vyseru oko, uz ma seru.
-
iurai
jednoducho povedane, bude ako nebolo 
v zakone som sa docital, ze bude aj KO, ak prepis neprebehne do 30 dni
Nova EK
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?p=83877#83877
v zakone som sa docital, ze bude aj KO, ak prepis neprebehne do 30 dni
Nova EK
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?p=83877#83877
- brano_co
- Strieborný užívateľ

len by ma zaujímalo ako si policajti vysvetľujú pojem "jednoducho" ...JuroSVK napísal:ak ti najde anti -radar, ktorý bude síce vypnutý, ale jednoducho ho vieš zapnúť, tak bude asi problém ...... Ale to záleží vždy od policajta, aké má technické vedomosti a ako bude ochotný vsa dať ukecať.
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4
VW Golf Mk. 6 1.4
-
iurai
je to presne stanovene formulaciou: "umiestnenie spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie".brano_co napísal:len by ma zaujímalo ako si policajti vysvetľujú pojem "jednoducho" ...JuroSVK napísal:ak ti najde anti -radar, ktorý bude síce vypnutý, ale jednoducho ho vieš zapnúť, tak bude asi problém ...... Ale to záleží vždy od policajta, aké má technické vedomosti a ako bude ochotný vsa dať ukecať.
to znamena, ze ak budu policajt v terene a nasledne policajt v kancelarii presvedceni, ze si ich mohol pouzit, tak ta potrestaju. dokazovanie opaku platis ty.
ak sa ti vysledok spravneho konania nebude pacit, mozes sa sudit
- brano_co
- Strieborný užívateľ

OK, super toto už je lepšie pochopiteľné... aspoň pre mňa to znamená že to nestačí vytiahnuť z elektriky, ale aj strhnúť z predného sklaiurai napísal:je to presne stanovene formulaciou: "umiestnenie spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie".brano_co napísal:len by ma zaujímalo ako si policajti vysvetľujú pojem "jednoducho" ...JuroSVK napísal:ak ti najde anti -radar, ktorý bude síce vypnutý, ale jednoducho ho vieš zapnúť, tak bude asi problém ...... Ale to záleží vždy od policajta, aké má technické vedomosti a ako bude ochotný vsa dať ukecať.
to znamena, ze ak budu policajt v terene a nasledne policajt v kancelarii presvedceni, ze si ich mohol pouzit, tak ta potrestaju. dokazovanie opaku platis ty.
ak sa ti vysledok spravneho konania nebude pacit, mozes sa sudit
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4
VW Golf Mk. 6 1.4
- Barry
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
som dnes pocul v radiu ze aj vesty musia bt len oranzove, teda nesmu byt zelene. Ja som kupil taku skor zltozelenu.. vyzera ako zelena, ale keby som ju porovnal s policajnou tak je skor zlta... bude sa so mnou policajt hadat o farbe ?
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)