alternator
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Lukas Ferenc
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Nov 2009, 20:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
alternator
zdravim, nevie mi niekto poradit? pri nastartovanom motore mi svieti kontrolka baterky a tazko sa mi toci s volantom, asi neide ani servo. klinovy remen by mal byt v poriadku, lebo sa toci.diki
-
iurai
-
Lukas Ferenc
- Nový užívateľ

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
lebo servo potrebuje stavu.....
Podla vsetkeho mas elektro hydraulicke ako mam ja na Astre....ked klesne napetie, tak sa automaticky vypne...aby bola co najvecsia uspora elektriny, a tym vecsi dojazd aj bez dobijania......Proste stav nudze...ked napetie klesne pod 10V tak sa aj ABS vypne
Podla vsetkeho mas elektro hydraulicke ako mam ja na Astre....ked klesne napetie, tak sa automaticky vypne...aby bola co najvecsia uspora elektriny, a tym vecsi dojazd aj bez dobijania......Proste stav nudze...ked napetie klesne pod 10V tak sa aj ABS vypne
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
Lukas Ferenc
- Nový užívateľ

- mick04
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
- Auto: Astra G
ak ti môžem poradiť tak značku Starline určite nekupuj, pokial nechceš aby ti alternátor po roku odišiel, je síce záruka dva roky a možno ti aj dva roky vydrží ale ak ťa auto nechá niekde kde nechceš tak ti asi tá záruka bude naprd, budeš riešiť zase odťah, servis, budeš hladať príčinu zlyhania auta atď. atď.
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
-
Lukas Ferenc
- Nový užívateľ

- mrtko
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jún 2010, 14:01
Dobrý večer.
Chcel by som nadviazať na tému ohľadom poruchovosti alternátorov.Osobne mám Astru H 1,7 CDTI a pred rokom takto v Januári som vymenil v alternátore celý usmerňuvací mostík a aj regulátor v domnení, že keď to bude všetko nové niečo to aj vydrží. Pred pár dňami sa zasa rozsvietila kontrolka dobíjania. Predpokladám, že to bude asi ten istý problém. Urobil som na tom asi tak 24000 Km. Podľa mňa je to veľmi málo a ešte ma trápi aj to, že sa to prejavuje tak nečakane. Keby som bol tak niekde 900 km od domu tak dojazd domov by bol asi dosť drahý. Ten môj alternátor je 100 A-vý, ale kúpiť sa dá aj Bosch 110 A-vý. Má niekto skúsenosť s takým niečí? Vydržalo by to potom niečo??
Chcel by som nadviazať na tému ohľadom poruchovosti alternátorov.Osobne mám Astru H 1,7 CDTI a pred rokom takto v Januári som vymenil v alternátore celý usmerňuvací mostík a aj regulátor v domnení, že keď to bude všetko nové niečo to aj vydrží. Pred pár dňami sa zasa rozsvietila kontrolka dobíjania. Predpokladám, že to bude asi ten istý problém. Urobil som na tom asi tak 24000 Km. Podľa mňa je to veľmi málo a ešte ma trápi aj to, že sa to prejavuje tak nečakane. Keby som bol tak niekde 900 km od domu tak dojazd domov by bol asi dosť drahý. Ten môj alternátor je 100 A-vý, ale kúpiť sa dá aj Bosch 110 A-vý. Má niekto skúsenosť s takým niečí? Vydržalo by to potom niečo??
-
red baron
-
iurai
- mrtko
- Nový užívateľ

Opravu robil človek, ktorý sa živý repasmi a opravami štartérov alternátorov a podobne.
Náhradné diely ktoré tam boli použité sú od nejakej anglickej firmy http://www.mobiletron.com.
Pozeral som už aj nový alternátor Bosch 110 Amperový. Je to síce dosť vysoká položka, ale vzhľadom nad tým, že autom chodievam aj do zahraničia tak nad tým vážne uvažujem, lebo ak by sa to stalo tam to by som mal väčší problém.
Náhradné diely ktoré tam boli použité sú od nejakej anglickej firmy http://www.mobiletron.com.
Pozeral som už aj nový alternátor Bosch 110 Amperový. Je to síce dosť vysoká položka, ale vzhľadom nad tým, že autom chodievam aj do zahraničia tak nad tým vážne uvažujem, lebo ak by sa to stalo tam to by som mal väčší problém.
-
iurai
- mrtko
- Nový užívateľ

Dobrý večer. Pred nejakým časom som tu písal, že som mal problém s alternátorom. Vyriešil som to tak, že som kúpil nový. Chcel by som sem však pridať môj príspevok o meraniach prúdu, ktoré som urobil. Mám to spracované vo Worde. Chcel by som sa spýtať skúsenejších ako by som to tu mohol uverejniť, aby si to mohli všetci prečítať.
- mrtko
- Nový užívateľ

ASTRA H 1,7 CDTI 74 KW - meranie na alternátore
Tu by sa mali dať stiahnuť podrobnosti z môjho merania elektrického prúdu odoberajúceho z alternátora pri rôznych situáciách. Dúfam, že sa vám to všetkým bude dať stiahnuť.
http://www.ulozisko.sk/487884/Meranie_p ... atore..doc
http://www.ulozisko.sk/487884/Meranie_p ... atore..doc
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Zaujímavé prúdy tam tečú :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET