Na volnobehu nedobija
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Máj 2011, 17:38
- Auto: Astra G
- Bydlisko alt: Turna nad Bodvou
Na volnobehu nedobija
Zdravim,vsetkych mam problem z alternatorom- nechce mi dobijat na volnobehu,,ked slapnem na plyn tak mi kontrolka na palubovke zhasne ale na volnobehu svieti jak svina a vyskiera sa mi do ksichtu,,ked vypnem motor a nasledne chcem nastartovat je to citit ze z baterky ubudlo a ze motor bezal cez baterku :roll:
Opel Astra 2.0 DTI r.v. 2003
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
No,remen je dobry,,,a ukostrenie tiez,,,,vsimol som si ze ked nastartujem a pridam tak ta kontrolka na cca 10 min. zhasne ale potom us svieti skoro neustale a prestrane len ked pridam plyn,,,skusal som pomalycky zoslapovat pedal plynu a pri trochu vyzsich otackach to dobija normalne,,,takze neviem nebude to regulatorom dobijania???????
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
bud repas alebo kupit nejaky z buracky ale overeny - naposledy co som daval svoj na repas ma vysiel 95€ !!!! keby mi cas netlacil tak si zozeniem od zdieracov co rozpredavaju na slovensku auta tak za cca 60€ a ked mas viac casu a pripadne cestu do ciech tak na astra-g fore skus kontaktovat xfaker-a ci nema na tvoj model nejaky altik ale predavali aj iny ludia tam za podstatne menej ako u nas (zalezi dost od stastia na koho natrafis).
Proste repas niekedy vyjde drahsie ako kupa funkcneho altiku z rozobraneho auta. (zaruka na repas je aj tak kratka a vacsinou ked ju davaju tak na altiku menia viac veci ako treba pochopitelne).
Proste repas niekedy vyjde drahsie ako kupa funkcneho altiku z rozobraneho auta. (zaruka na repas je aj tak kratka a vacsinou ked ju davaju tak na altiku menia viac veci ako treba pochopitelne).
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
mal som prvy krat aj repasovany altik este cez opel za 8500Sk a po necelych dvoch rokoch siel do kelu - ale spravidla by kvalitny repas kde najma mozes vidiet co sa robi mal byt vacsia istota ako kupa ineho altiku neznameho povodu.. Ale ked zase mozes kupit altik za 20€ a vies si ho vymenit sam tak je to tiez riesenie na zamyslenie, samozrejme test pred nahodenim do auta by mal byt samozrejmost alebo aspon kupa z dovtedy funkcneho auta.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
No ved to je v tom ze som to skusal a dobija to normalne ale len ked je motor v otackach,mal som hudbu zapnutu na plne pecky hral sm sa z ventilatorom,okna som stahoval jak saleny aj central na kluci som tlacil jak o zivot a vsetko v poriatku,,hned ako klesnu otacky na volnobech sa mi rozsvieti kontrolka dobijaniamarwi napísal:Pravdepodobne to bude vadna dioda v usmernovaci. Skus ci vo vyssich otackach , ak zapnes viac spotrebicov ( svetla , ohrev okna ,ventilator naplno ...) aj tak dobija ...
- Milankoo
- Pravidelný užívateľ
No ved aj mne sa zdalo vela 195 eur za alternator vymenym sposobom,,,zohnal som alternator za 20 eur je z x20xev a mal by pasovat do mojho opla,,,,myslis ze ked ho nahodim tak sa moj problem odstrani ?????????? Je to tento:iurai napísal:ja som bol v domneni, ze 100 Euro je bezna cena za repas/vymennym sposobom.
a ze za 30 Euro clovek zozenie mostik a regler.
teda ak je to bezny Bosch, ci Delco, Delphi.
a ze za 50-60 kupa pouziteho od bezneho obcana
Kód: Vybrať všetko
http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;5912013;5912041;5912498;5942177;5942197;5942198%7CCT=5%7CPCT=4%7CCUR=2%7CEM=False%7CPGS=20%7CPT=0%7CPDID=2056648%7CPVT=1%7CSHT=1%7CSD=0%7CST=0%7CLNG=0