Porucha vo fungovaní motora na Vectre C 2,2 16V

Moderátori: dulo, buci_vectra

Dobrovič
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Aug 2011, 16:06
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Porucha vo fungovaní motora na Vectre C 2,2 16V

Príspevok od používateľa Dobrovič »

Zdravím Oplákov,
môj Opel Vectra 2,2 16V benzín r.v.2003 mi prestal fungovať. V máji 2011 bol vymenený poškodený motor Z22SE za motor Z22SE z druhého auta/Astra G/ .Pri poškodení pôvodného motora sa vyliala chladiaca kvapalina po celom motore a dostala sa aj do sacieho potrubia.Po výmene motora pri prvej skúšobnej jazde plynový pedál občas akoby zavibroval a auto stratilo ťah - po chvíle znova potiahlo a to sa opakovalo niekoľko-krát.Po zastavení sa z motora silne "parilo". Nechal som to odvetrať a na aute som pokračovel v jazde.
Vymenil som olej,olejový filter - stále mi svietila kontrolka riadenia emisií.Išiel som s tým na diagnostiku a vypísalo chyby : štelovací motorček škrtiacej klapky, snímač plynového pedála a vysadzovanie valca. Kontrolka riadenia emisí stále svietila. Vypustil som trochu oleja a kontrolka zhasla a už nesvieti. Po výmene motora som najazdil na tom asi 1300km - počas silnejšej akcelerácie prestalo auto ťahať, podobne aj pri vyšších obrátkach / 3500/ sa to vyskytovalo nepravidelne.
Nedávno som sa vracal domov prudšie som pridal a motor mi ja jazdy
shasol. Odstavil som na bok a po chvíli som štartoval- motor sa rozbehol ale veľmi šklbal - akoby na dva valce- a po pridaní plynu shasol a už sa nedal naštartovať. Na ďalšej diagnostike nič neukázalo,vymenili sa sviečky, odskúšala sa iskra-ide , odskúšalo sa vstrekovanie benzínu - funguje ale chybu mi nevedeli zistiť - po dlhšom státí motor naštartuje ale šklbe a akoby sa dusil. Ďakujem za každú radu -možností je viac ale výmena škrtiacej klapky, riadiacej jednotky.....sú veľmi drahé a nie je stále isté či by to pomohlo....poraďte ďalší postup ....ďakujem
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

otazka je, ze ci elektronika povodneho motora - vcetne RJ je dobra.
kolko si s povodnym motorom k plnej spokojnosti jazdil, nez vznikol problem ?

druha otazka je, ze ci nahradny motor je v poriadku
Dobrovič
Nový užívateľ
Nový užívateľ

- S pôvodným motorom som jazdil cca 5,5 roka , najazdil som s ním bez problémov cca 85 000 km, elektronika fungovala bez problémov

-na tomto druhom motore som po jeho nainštalovaní najazdil cca 1400km - išiel ticho a plynule s veľmi dobrou spotrebou benzínu a s nižšou spotrebou oleja ako predchádzajúci - len s tými problémami pri prudkom akcelerovaní ktoré som uviedol ....
iurai

ta chyba s pedalom je zaujimava. tusim to byva skor riadiacou jednotkou.
ak sa pri vymene nedonicila kabelaz, hadam zohnat inu RJ na odskusanie.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Keď blbne Fiat, robí sa to tak, že sa stlačí plný plyn a zapne zapaľovanie.
Klapka sa nakalibruje.
Alebo sa len zapne zapaľovanie a čaká sa minútu bez štartovanie.
Po minúte sa klapka úplne otvorí a zatvorí a nastaví sa to.
Skús
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Dobrovič
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ďakujem za za ochotu poradiť. Včera som odmontoval a vyčistil merač váhy vzduchu aj celé telo škrtiacej klapky - bola dosť špinavá.
Skúsil som pri zapnutom zapalovaní stláčať plynový pedál - klapka reagovala dobre - takže neviem či je chyba v týchto dvoch dieloch.
Po zmontovaní som skúsil naštartovať - motor hneď naskočil - lepšie ako predtým - ale postupne začal pomykávať a zhasol. Všimol som si , že dvakrát po sebe nanaštartujem - znovu naštartujem až keď auto nechám dlhšie postáť.
Z uvedeného dedukujem, že sa to "prechlastáva" - prečo to neviem - možno to nedostáva dobrý pomer paliva so zmesou ...neviem , som laik
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Treba to hodiť na diagnostiku a pozrieť hodnoty.
To s tým štartovaním robievajú netesné vstrekovače.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
iurai

ked sa zohreje RJ motora, zacne blbnut. casto je to tak.
ked to blbne, skus ju pomaly chladit vodou a skusit znova
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"