auto vibruje pri brzdeni
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Zdravim chalani,
vedeli by ste poradit, preco mi trasie volantom, pri brzdeni od rychlosit 60km/h vyssie, pri normalnej jazde volant netrasie, kotuce aj brzdove oblozenie na prednej naprave je skoro nove ATE PD, nepredpokladam, ze by som ich niekedy tak zahrial, ze by sa uz nove zvlnili ... na poslednej STK mi vravel, ze mam zvlnene zadne kotuce, ale vraj je to este v norme - mozu mat vplyv zadne brzdy na trasenie volantom ???
btw. od prednej napravy pocut mierne buchanie pri prechode nerovnostami, cize predpokladam, ze nejaky cap alebo silentblok bude KO, moze to mat suvis ???
Vdaka za odpovede ...
vedeli by ste poradit, preco mi trasie volantom, pri brzdeni od rychlosit 60km/h vyssie, pri normalnej jazde volant netrasie, kotuce aj brzdove oblozenie na prednej naprave je skoro nove ATE PD, nepredpokladam, ze by som ich niekedy tak zahrial, ze by sa uz nove zvlnili ... na poslednej STK mi vravel, ze mam zvlnene zadne kotuce, ale vraj je to este v norme - mozu mat vplyv zadne brzdy na trasenie volantom ???
btw. od prednej napravy pocut mierne buchanie pri prechode nerovnostami, cize predpokladam, ze nejaky cap alebo silentblok bude KO, moze to mat suvis ???
Vdaka za odpovede ...
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
v Opli by mali vediet naboj zmerat.schumi80 napísal:stplik riadenia vymeneny spojovaci hriadel zrepasovany a robi to stale. Dnes v opli povedali ze ostava uz len vymenit naboje kolies s loziskami. A ze sa im nezda trochu napravnica. No tak budem musiet zainvestovat na ND naboje kolies s loziskam.
tie naboje a loziska to je aka cenovka ?
ja by som dal najprv skusku pouzite.
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Robo v poslednej dobe mám aj Ja dosť zlé skúsenosti s kotúčmi od ATE cca po 1000-2000km od výmeny mám zákazníkov, ktorý sa sťažujú na trasenie do volantu pri brzdení
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Dost pochybujem, ze nieco vyreklamujes ...MajklNajt napísal:Presne toto je aj moj problem s ATE. Tiez po 2000km zacalo auto pri brzdeni vibrovat.
Co teda navrhujete? reklamacia?
a opravte ma, ak som tomu zle rozumel, ze tolko ospevovane brzdove kotuce ATE Power disk, ktore by mali byt vlajkovou lodou firmy ATE
stoja pravdepodobne za ..... a su po par 100 km KO ...
otazka znie, cim ich nahradit ???
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
- Strieborný užívateľ
Macil aj Ja mám zlú skúsenosť práve s ATE PD
Mám Opel
pani, to je ale vydavok. s tvojim autom je nieco zakliate, len ako zistit, ze co to je ?!schumi80 napísal:tak idem menit naboje kolies a samozrejme nove kotuce... cena za material 330€ uvidime po par mesiacoch ci to pomohlo alebo mi zvlni zasa kotuce ako pred tym 5 krat, zakazdym nove kotuce od troch výrobcov TRW,Bosch a GM/opel/
tomu zvlneniu kotucov neverim. to bolo nieco ine.
pamatas sa, ze ako som ti pisal ze dat komplet naboje aj tlmicmi z vraku ?
jednoducho vymenit co najviac naraz za dobru cenu. aj ked z rozoberaneho auta, ale nemyslim ze to auto ma rovnaky problem ako ty
90% percent aut vymeni raz za 80000 km kotuce a nemaju ziaden problem s trasenim
tak prajem ti, ze nech ti to vyjde.
teraz sa vratim k tym Ate kotucom. Ci uz Ate, alebo Ate PD. Neverim, ze je v nich problem. Ate je znackovy producent
Aj ked mozno PD ma inaksie poziadavky na sposob jazdy.
Ja vidim moznu pricinu problemu inde.
Normalny clovek si kotuce Ate nekupi. Kupi si Febi, Optimal, Barum, NK, ABS, Pilenga, Starline alebo inu "nijaku" znacku. uvazuje lacne = dobre pre mna.
a spokojne si odjazdi 80000 km
A potom prijde "pacient". Ma kotuce Brembo, Textar, Ferodo, Bendix, Lucas, TRW, GM, Motorcraft a ma nejaky problem a nie je spokojny.
Budto jazdi ako F1 a spali hocijake kotuce. alebo ma rozmrdanu napravu alebo iny problem; ovsem tvrdi " ked zabrzdim, trase to".
no a namiesto hladania skutocneho problemu sa mu doporuci najlepsi mozny kotuc, napr. drahy Ate, a cela situacia sa zopakuje, lebo problem nie je vyrieseny.
moja otazka na Signuma - kedze to tym nestastnikom montuje denne.
ti co neboli spokojni s Ate PowerDisc, po namontovani normalnych kotucov prisli naspat a povedali, ze sa problem vyriesil ?
Bolo z tvojho pohladu potvrdene, ze drahe extra kotuce nefunguju a bezne, normalne su dobre ?
Aj ked mozno PD ma inaksie poziadavky na sposob jazdy.
Ja vidim moznu pricinu problemu inde.
Normalny clovek si kotuce Ate nekupi. Kupi si Febi, Optimal, Barum, NK, ABS, Pilenga, Starline alebo inu "nijaku" znacku. uvazuje lacne = dobre pre mna.
A potom prijde "pacient". Ma kotuce Brembo, Textar, Ferodo, Bendix, Lucas, TRW, GM, Motorcraft a ma nejaky problem a nie je spokojny.
Budto jazdi ako F1 a spali hocijake kotuce. alebo ma rozmrdanu napravu alebo iny problem; ovsem tvrdi " ked zabrzdim, trase to".
no a namiesto hladania skutocneho problemu sa mu doporuci najlepsi mozny kotuc, napr. drahy Ate, a cela situacia sa zopakuje, lebo problem nie je vyrieseny.
moja otazka na Signuma - kedze to tym nestastnikom montuje denne.
ti co neboli spokojni s Ate PowerDisc, po namontovani normalnych kotucov prisli naspat a povedali, ze sa problem vyriesil ?
Bolo z tvojho pohladu potvrdene, ze drahe extra kotuce nefunguju a bezne, normalne su dobre ?
-
- Strieborný užívateľ
Juraj to čo si napísal žial nieje pravda [-X lebo mám asi 4 prípady za posledný 1/2 rok kde kotúče Ate PD naozaj trasú a tých ľudí poznám,že nejazdia ako KO......resp. nebrzdia.
Možno práve tento týždeň budem riešiť reklamáciu jedných takýchto kotúčov a zatiaľ tam dám radšej dajaké Bendixy ,potom Ti budem vedieť odpovedať na Tvoju otázku
Možno práve tento týždeň budem riešiť reklamáciu jedných takýchto kotúčov a zatiaľ tam dám radšej dajaké Bendixy ,potom Ti budem vedieť odpovedať na Tvoju otázku
Mám Opel
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Ja som asi nenormalny, ked som chcel do svojho auta kvalitne brzdy, hlavne kvoli bezpecnosti.iurai napísal:
Nemas pravdu, rozumny clovek si radsej premysli, ze na brzdach sa setrit neoplati a kupi kvalitu. A kedze sa rozhodne pre ATE, ani vo sne ho pred tym nenapadne, ze s tak vychvalenou znackou mozu byt aj nejake problemy..
(zatial netvrdim ze su to na 100% zvlnene kotuce - este to nemam potvrdene)
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- schumi80
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Dec 2008, 15:17
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No keby to bolo take jednoduche a viem kde je problem tak to vymením a hotovo... V kazdom servise mi povedia: kotuce su zle, vymen a budes mat pokoj.... Ale 5 krat zvlní nove kotuce??? A rozhodne nejazdim ako Schumacher a kedze mi uz nevyreklamuju tak musim kupit nove. Vies ze som chcel od teba kupit tie pouzite diely...V jednom servise mi povedali ze to iste mali na toyote a ked vymenili naboje s loziskami a kotuce tak bol pokoj.iurai napísal:pani, to je ale vydavok. s tvojim autom je nieco zakliate, len ako zistit, ze co to je ?!schumi80 napísal:tak idem menit naboje kolies a samozrejme nove kotuce... cena za material 330€ uvidime po par mesiacoch ci to pomohlo alebo mi zvlni zasa kotuce ako pred tym 5 krat, zakazdym nove kotuce od troch výrobcov TRW,Bosch a GM/opel/
tomu zvlneniu kotucov neverim. to bolo nieco ine.
pamatas sa, ze ako som ti pisal ze dat komplet naboje aj tlmicmi z vraku ?
jednoducho vymenit co najviac naraz za dobru cenu. aj ked z rozoberaneho auta, ale nemyslim ze to auto ma rovnaky problem ako ty
90% percent aut vymeni raz za 80000 km kotuce a nemaju ziaden problem s trasenim
tak prajem ti, ze nech ti to vyjde.
Opel vectra 2,2 Dti CDX r.v. 9/2001