Ahojte. Pri výmene oleja a následnom naštartovaní som zistil,že mi niečo fučí. Objavil som dierku na hadičke, ktorá je pripojená na trubke medzi saním a brzdovým posiľovačom. Z výfuku sa mi dlhšie ozýval taký zvuk akoby nepravidelne odpaľovali valce ale motor išiel dobre. Nevedel som čím to môže byť. Keď som tú dierku na hadičke zapchal prstom ten zvuk sa vytratil a motor išiel oveľa kľudnejšie.Čo to je za hadičku? Môhlo to niečo poškodiť. Neviem ako dlho bola deravá. Ak to dám do súvisu s tým zvukom tak možno 3-4 mesiace.Hadičku som označil červenou šípkou. Vedie do nejakého okrúhleho telesa ( membrána?) pod čelným sklom. Za odpovede vopred ďakujem.
Na prvom obrázku je to tá hadička bez červeného značenia.
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... af9709eb94
Deravá hadička.
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
cezet
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 19:18
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Deravá hadička.
Astra F 1,4 44Kw motor X14NZ r.v.2001
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Netusim co to je..Ale myslim ze to ani nehra daku dolezitu rolu... v tvojom pripade stacit vymenit deravu hadicku a jazdit dalej...
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
cezet
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 19:18
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Pri kontrole sviečok som zistil, že na 3.a4. valci boli sviečky čierne.A na sanie týchto valcov je pripojené podtlakové potrubie brzdového posilovača. A z tohto vedie aj tá hadička. Žeby to prisávalo cez tú dierku falošný vzduch? To by boli sviečky asi biele nie?Zmes by bola chudobnejšia.Inak tento problém zo sviečkami 3.a4. valca som tu riešil pred niekoľkými mesiacmi a nikto mi nevedel poradiť prečo sú čierne. Žeby to bolo tou dierkou v hadičke.Ak áno tak huráááá!
Astra F 1,4 44Kw motor X14NZ r.v.2001