Prosiiiim o radu - astra G, motor 1.6 16v

Moderátori: bukelo, buci_vectra

solid
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 16 Jún 2008, 13:12
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Prosiiiim o radu - astra G, motor 1.6 16v

Príspevok od používateľa solid »

Zdravim vsetkych kolegov. Mam mensi problem a potreboval by som poradit. Vyhliadol som si astru G kombi, rv 1998 - v bazare a ma jeden problem. NIECO KLEPE V MOTOROVOM PRIESTORE. Nema to nic spolocne s motorom ale skor nejake cidlo alebo nieco podobne. Na volnobehu to nieje pocut ale ked zvisim otacky na 1000 tak nieco tuka. Tukanie je stale rovnake aj ked vytocim motor. Nic sa nemeni akurat trochu stichne. Tuka asi tri krat za sekundu a nieje to kov o kov ako ventil alebo nejaka vacka. Znie to ako plast o kov. Vsetko som prezrel a nikde nieje nic uvolnene. Nieje to uvolneny plast alebo nieco podobne. Na pravej strane hore v rohu pri tlmici je hadicka ktora vedie niekam do skrtiacej klapky alebo niekde indam a ked sa jej dotknem tak je vnej citit to tukanie. Ako ked sa chytite drotu a o meter dalej ponom niekto klepe srobovakom. Netusim co to moze byt. Prosim vas o radu. Vopred dakujem.
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Mohol by to byť ventil odparovania paliva z nádržky s aktívnym uhlím. Mal by byť na tej hadičke, ktorú si skúšal.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
solid
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

macil napísal:Mohol by to byť ventil odparovania paliva z nádržky s aktívnym uhlím. Mal by byť na tej hadičke, ktorú si skúšal.
Je to nebezpecne??? Moze to niueco poskodit? Motor ide ok, len tam nieco tuka v tej hadicke a neviem co to je. Ta hadicka je makka a da sa v pohode stlacit. Ale nic sa nestane. klepe to dalej. Ta hadicka vedie niekde do rohu motoroveho priestoruponad vnutorny blatnik a je na nej asi zelena spojka.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Vedie do nádržky s aktívnym uhlím. Tá je nad pravým podblatníkom. Má to za úlohu odvádzať z nádrže benzínové výpary cez nádržku a do sania. V podstate odvzdušnenie nádrže. Nebezpečné, ani nie, je to skôr preto, aby ti nesmrdel benzín okolo auta. Nový ventil stojí cca 1800,-Sk.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
kalli
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Aug 2007, 20:26

Príspevok od používateľa kalli »

tak ja sa pridam, ved ked je to ta hadicka, tak ju odpoj na skusku, vypary pojdu do ovydusia a nie do filtra s uhlim.
A vies na com si........
NECH VAM OPLE OPLUJU
A ja budem pri tomto fore odbornik na astru...... :)
moja astra: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5693
http://picasaweb.google.sk/2md.kalli/AS ... 5304951298
astra G caravan X20XEV
solid
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

DAKUJEM , VYSKUSAM, ESTE RAZ DAKUJEM :-)
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Nič neodpájaj a už vôbec nie nejakú hadičku! Ak si chceš byť istý či Ti ťuká ten ventil odvetrávania, tak ten je nacvaknutý na vzduchovom filtri. Ak odpojíš od neho konektor napájania (elektrický), tak by mal prestať ťukať. Ten ventil inak ťukať má, to kedy a ako dlho riadi RJ motora.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
solid
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Rasto napísal:Nič neodpájaj a už vôbec nie nejakú hadičku! Ak si chceš byť istý či Ti ťuká ten ventil odvetrávania, tak ten je nacvaknutý na vzduchovom filtri. Ak odpojíš od neho konektor napájania (elektrický), tak by mal prestať ťukať. Ten ventil inak ťukať má, to kedy a ako dlho riadi RJ motora.
Taaaak, a co teraz??? Moze to byt vazna porucha z RJ??? Motor inac slape dobre, drzi otacky a zda sa ok. Mozem ten konektor odpojit pocas chodu motora?
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Môžeš ho odpojiť, pri najhoršom sa uloží do pamäte RJ chybový kód a mal by si zaregistrovať zakolísanie otáčok motora. Mne tiež na X16XEL ťukal, ale všimol som si to až počas zimy. Otázne je ako silný je ten zvuk. Ja som ho jemne počul v interiéri pri pri otáčkach okolo 1000 a len pri pohýnaní. Potom sa stratil. Ak poznáš niekoho s rovnakým motorom tak to porovnaj.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
solid
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Rasto napísal:Môžeš ho odpojiť, pri najhoršom sa uloží do pamäte RJ chybový kód a mal by si zaregistrovať zakolísanie otáčok motora. Mne tiež na X16XEL ťukal, ale všimol som si to až počas zimy. Otázne je ako silný je ten zvuk. Ja som ho jemne počul v interiéri pri pri otáčkach okolo 1000 a len pri pohýnaní. Potom sa stratil. Ak poznáš niekoho s rovnakým motorom tak to porovnaj.
Super, bal som sa ci to nebude nejake trapne cidloi ktore ma necha stat na ceste. Dnes som to auto trochu prevetral a slape celkom dobre. Zajtra ked boh da bude moje:-)
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"