Astra J - Ventilátor - stale bezi
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Bubacik
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Mar 2010, 21:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Astra J - Ventilátor - stale bezi
Zdravím Vás,
Mám Astru J zakúpenú v máji 2010. Dnes som prišla z práce k zaparkovanému autu, odomkla som ho a hučal mi ventilátor pri vypnutom motore. Skúsila som naštartovať, vypnúť motor a opäť naštartovať, ale ventilátor stále hučal. Volala som do Opla o radu. Tam mi servisný technik povedal, že nemá s tým skúsenosť, ale mám vyskúšať odpojiť a zapojiť batériu, či sa problém nevyrieši. Keďže som nemala nikoho známeho naporúdzi, odpájal mi ju otec až doma na parkovisku. Cestou domov sa mi chvíľami ventilátor samovoľne vypol a opäť sa zapol. Odpojili sme a zapojili batériu, ale problém sa nevyriešil. Na nule mi síce ventilátor už prestal fúkať, ale keď som pridávala na 1-6 hučal na plné obrátky. Nedal sa vôbec regulovať. Máte prosím nejaký tip, čo to môže byť? Chystám sa do opláckeho servisu kvôli preprogramovaniu softvéru, takže určite im to spomeniem, ale predsa by som uvítala každú radu, keďže nie som v tom tak zdatná a mám obavu, že mi v servise opäť povedia, že s tým nemajú skúsenosť. Vďaka.
::: uprava nazvu :::
Mám Astru J zakúpenú v máji 2010. Dnes som prišla z práce k zaparkovanému autu, odomkla som ho a hučal mi ventilátor pri vypnutom motore. Skúsila som naštartovať, vypnúť motor a opäť naštartovať, ale ventilátor stále hučal. Volala som do Opla o radu. Tam mi servisný technik povedal, že nemá s tým skúsenosť, ale mám vyskúšať odpojiť a zapojiť batériu, či sa problém nevyrieši. Keďže som nemala nikoho známeho naporúdzi, odpájal mi ju otec až doma na parkovisku. Cestou domov sa mi chvíľami ventilátor samovoľne vypol a opäť sa zapol. Odpojili sme a zapojili batériu, ale problém sa nevyriešil. Na nule mi síce ventilátor už prestal fúkať, ale keď som pridávala na 1-6 hučal na plné obrátky. Nedal sa vôbec regulovať. Máte prosím nejaký tip, čo to môže byť? Chystám sa do opláckeho servisu kvôli preprogramovaniu softvéru, takže určite im to spomeniem, ale predsa by som uvítala každú radu, keďže nie som v tom tak zdatná a mám obavu, že mi v servise opäť povedia, že s tým nemajú skúsenosť. Vďaka.
::: uprava nazvu :::
-
iurai
doplnene: nemal som z textu dojem, ze odmietli auto prevzat, len ze technik nevie cez telefon poradit
reklamaciu je si treba uplatnit, kym neskonci zaruka.
ak to nevezmu na zarucnu opravu, staznost ako pisal Macil.
ak nepomoze, rovno ist za pravnikom aby dostali spravne formulovany list, skor nez uplynie lehota
taky naplno beziaci ventilator za par hodin vybije bateriu, potom je auto nepojazdne
reklamaciu je si treba uplatnit, kym neskonci zaruka.
ak to nevezmu na zarucnu opravu, staznost ako pisal Macil.
ak nepomoze, rovno ist za pravnikom aby dostali spravne formulovany list, skor nez uplynie lehota
taky naplno beziaci ventilator za par hodin vybije bateriu, potom je auto nepojazdne
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
1-nikto cez telefón ešte auto neopravil
2-technik podľa mňa dobre poradil
3-treba ísť do autorizovaného servisu osobne a keďže je auto v záruke reklamovať danný problém s vozidlom
4-problém bude s čidlom teploty vody, ktorý sa nachádza v prírube termostatu(mení sa aj s termostatom) a následný reprogram RJ motora
2-technik podľa mňa dobre poradil
3-treba ísť do autorizovaného servisu osobne a keďže je auto v záruke reklamovať danný problém s vozidlom
4-problém bude s čidlom teploty vody, ktorý sa nachádza v prírube termostatu(mení sa aj s termostatom) a následný reprogram RJ motora
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Re: Astra J - Ventilátor - stale bezi
Aký ventilátor? V kabíne alebo pred chladičom?Bubacik napísal:...hučal mi ventilátor
V pohode rada. Iba zabudol dodať "ak sa nevyrieši, príďte sem"Bubacik napísal: Tam mi servisný technik povedal, že nemá s tým skúsenosť, ale mám vyskúšať odpojiť a zapojiť batériu, či sa problém nevyrieši.
Podľa tohto súdim, že to bude kabínový ventilátor. To pridávanie 1-6 veru nebudú prevodové stupne a to pridávanie nebude plyn!Bubacik napísal: Na nule mi síce ventilátor už prestal fúkať, ale keď som pridávala na 1-6 hučal na plné obrátky. Nedal sa vôbec regulovať.
Podľa mňa je chybný ten regulačný tranzistor, ktorý väčšinou sedí s chladičom vo vzduchovom kanáli.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
Bubacik
- Nový užívateľ

Ahojte,
tak ako písal Juraj, auto mi neodmietli opraviť, len mi technik poradil možnú variantu. Samozrejme, ze som nečakala opravu cez telefón, len som bola trochu zaskočená, že nemajú s tým skúsenosť
A inak práve toho vybitia batérie sa obávam, hlavne teraz keď cestujem mimo bydliska za prácou.
Áno, je to benzínová 1,6 ka a jedná sa o kabínový ventilátor.
Ďakujem chlapci za rady, som rada, že toto fórum existuje, lebo nie je nad skúsenosti iných a mne ako žene to obzvlášť pomôže
Potom dám vedieť v čom bola chyba.
tak ako písal Juraj, auto mi neodmietli opraviť, len mi technik poradil možnú variantu. Samozrejme, ze som nečakala opravu cez telefón, len som bola trochu zaskočená, že nemajú s tým skúsenosť
A inak práve toho vybitia batérie sa obávam, hlavne teraz keď cestujem mimo bydliska za prácou.
Ďakujem chlapci za rady, som rada, že toto fórum existuje, lebo nie je nad skúsenosti iných a mne ako žene to obzvlášť pomôže
-
iurai
to znamena, ze tvoje auto bude skusobny kralik na riesenie tohto problemu.Bubacik napísal:Ahojte,
tak ako písal Juraj, auto mi neodmietli opraviť, len mi technik poradil možnú variantu. Samozrejme, ze som nečakala opravu cez telefón, len som bola trochu zaskočená, že nemajú s tým skúsenosť![]()
pokial to netrafia na 1. pokus - regulator otacok, ovladaci panel klimy
moznosti ako sa branit:Bubacik napísal: A inak práve toho vybitia batérie sa obávam, hlavne teraz keď cestujem mimo bydliska za prácou.
Ďakujem chlapci za rady, som rada, že toto fórum existuje, lebo nie je nad skúsenosti iných a mne ako žene to obzvlášť pomôžePotom dám vedieť v čom bola chyba.
1. po zaparkovani auta vytiahnut prislusnu poistku
2. nechat si urobit poistkovy adapter s vypinacom, po zaparkovani vypnut okruh vypinacom
3. startovacie kable za 10-20 Euro, rukavice, baterka a pod.
-
Bubacik
- Nový užívateľ

Takže bola som v Opli s tym pokazeným kabínovým ventilátorom a tam mi povedali, že je to odpor kúrenia. Objednali a vymenili. Totižto zabudla som napísať ešte takú vec (nakoľko som si to vtedy nedala do súvisu), keď mi zblbol ten ventilátor, tak bola strašná búrka a našla som si zatečenú vodu vo vnútri auta vpredu pod nohami spolujazdca. Lepšie povedané riadnu mláku. Voda sa dostala aj do ventilátora a preto ho poškodilo.
Najnovšie mi štrajkuje tempomat
, samozrejme som na to prišla asi 3 dni na to, ako som bola v servise, kedy mi riešili tu závadu s vent., takže až teraz mi objednali nejaký spínač a môžem sa tam zase hnať.
Najnovšie mi štrajkuje tempomat
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Je potrebné vymeniť spojkový a brzdový spínač -tempomatBubacik napísal:Takže bola som v Opli s tym pokazeným kabínovým ventilátorom a tam mi povedali, že je to odpor kúrenia. Objednali a vymenili. Totižto zabudla som napísať ešte takú vec (nakoľko som si to vtedy nedala do súvisu), keď mi zblbol ten ventilátor, tak bola strašná búrka a našla som si zatečenú vodu vo vnútri auta vpredu pod nohami spolujazdca. Lepšie povedané riadnu mláku. Voda sa dostala aj do ventilátora a preto ho poškodilo.
Najnovšie mi štrajkuje tempomat, samozrejme som na to prišla asi 3 dni na to, ako som bola v servise, kedy mi riešili tu závadu s vent., takže až teraz mi objednali nejaký spínač a môžem sa tam zase hnať.
voda zateká do interiéru cez prechodku v ktorej sú lanka radenia
Mám Opel
-
Signum
- Strieborný užívateľ

každé nové auto má chyby, ktoré sa počas prevádzky vozidla priebežne riešiaiurai napísal:mozno to auto vyvijala nejaka cinska firma
Mám Opel
- brano_co
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Okt 2008, 15:45
ti mohli dat rybicku v ramci zaruky a mohla si mat vstavane akvarkoBubacik napísal:Presne tak, spojkový a brzdový spínač mi spomínali.
Voda vraj už dovnútra zatekať nebude aj to opravili. Inak tá voda v interiéri ma teda dosť zaskočila. A to som zvedavá čo ma ešte najbližšie čakáAspoň že je auto v záruke.
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
VW Golf Mk. 6 1.4
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten