Co mam s klimou?
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Miko1984
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Mar 2010, 17:17
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Co mam s klimou?
Nazdar chalani.Mam astru G-cko 99.Zapnem klimu,ventilator funguje,ale asi vobec nechladi.Do vnutra mi vhana len vzduch z voku myslim........alebo musi motor ist dlhsiu dobu aby zacala spravne pracovat?mozem s tym nieco spravit sam,ci to mam supnut rovno do servisu.....Diki
-
Miko1984
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Mar 2010, 17:17
Re: Co mam s klimou?
Hladal som tu na fore,a aby som ten moj problem upresnil:
Ked stlacim tlacitko klimi,tak sa rozsvieti,ale vobec nezapne.Auto som kupil z bazaru v uk,kde by malo byt vsetko kontrolovane,lenze vo februari moc klimu neposkusam......no a teraz problem.Ako vobec zistim,ci je naplnena,alebo ci funguje kompresor....asi je to smiesne,ale ja som z takychto veci uplne mimo :?
Ked stlacim tlacitko klimi,tak sa rozsvieti,ale vobec nezapne.Auto som kupil z bazaru v uk,kde by malo byt vsetko kontrolovane,lenze vo februari moc klimu neposkusam......no a teraz problem.Ako vobec zistim,ci je naplnena,alebo ci funguje kompresor....asi je to smiesne,ale ja som z takychto veci uplne mimo :?
-
iurai
-
iurai
-
marifonexu
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Mar 2008, 16:17
- saimon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:28
- Kontaktovať používateľa:
Zdravym ... nedavno som dal naplnit klimu. Pri skusani zistili, ze po zapnuti klimy nespusti ventilator pri hcladici klimy, teda ak auto stoji po chvili klimu vypne. Po kontrole elektrikarom sa zistilo, ze je vadna riadiaca jednotka pre ventilatory. Neviete mi poradit, ci sa da tato jednotka opravit alebo je nutne ju vymenit. V pripade vymeny, je nutne tam dat jednotku s uplne rovnakeho modelu alebo to moze byt napr. aj z Astry G ale bezinovej s klimou. Dakujem za pomoc.
*** Opel Astra 1.7 DTi, r.v. 2000 ***
- saimon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:28
- Kontaktovať používateľa:
Cize jedine co mi ostava je najst bud RJ z rovnakeho disla resp. kupit nove. Dalo by sa nejakym sposobom obist riadiacu jednotku bez toho aby som do kabiny dotiahol separatny spinac? Napr od kompresora klimy?
- BrKap
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 17 Mar 2008, 22:10
- Auto: Astra H
Nechcem zakladať novú tému, lebo názov je výstižný a aj problém v prvom resp. druhom príspevku.
Chyba je dúfam že len s prázdnou klímou a mám dilemu.
Chlapík tvrdí, že je to na 90% chladič, vraj "bolesť astier G", aj keď pod UV lampou nevidel únik chladiva (klíma je min. 2 roky prázdna) a chladič bol pod vrtuľou zoxidovaný.
Otázka znie - môžem mu veriť a nechať vymeniť ten chladič
alebo mám dať skúšobne naplniť klímu farbivom a zistiť skutočnú dieru, to jest- 2X platiť plnenie :?:
Chlapík tvrdí, že je to na 90% chladič, vraj "bolesť astier G", aj keď pod UV lampou nevidel únik chladiva (klíma je min. 2 roky prázdna) a chladič bol pod vrtuľou zoxidovaný.
alebo mám dať skúšobne naplniť klímu farbivom a zistiť skutočnú dieru, to jest- 2X platiť plnenie :?:
OPEL ASTRA H 1,6 16V 77kw twinport
OPEL ASTRA G 1,6 16V 74kw - ex
OPEL ASTRA G 1,6 16V 74kw - ex
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
chlapík má 100% pravdu za tou vrtulou to na Astre G a Zafire A naozaj pekne prehnijeBrKap napísal:Nechcem zakladať novú tému, lebo názov je výstižný a aj problém v prvom resp. druhom príspevku.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
ešte býva problém v spoji pod vzduchovým filtrom (poškodený tesniaci krúžok) ale ten chladič si vieš skontrolovať aj sám treba dať von 2 matice na 10-ku kľúč a oddialiť saharu s ventilátorom potom uvidíš ako je na tom ten chladič
Mám Opel
-
Peters30
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2011, 09:02
Nazdar.
Mam otazku. Ked sa v zimnom case nepouziva klima mala by sa vraj sem tam pustit aby sa premazal kompresor. Ja ju mam prazdnu dlhsi cas. Teraz uz mam vymeneny chladic a idem ju plnit. Potrebuje nejaku specialnu udrzbu kompresor ked bol dlhsie mimo prevadzky?
Dakujem za odpoved.
Mam otazku. Ked sa v zimnom case nepouziva klima mala by sa vraj sem tam pustit aby sa premazal kompresor. Ja ju mam prazdnu dlhsi cas. Teraz uz mam vymeneny chladic a idem ju plnit. Potrebuje nejaku specialnu udrzbu kompresor ked bol dlhsie mimo prevadzky?
Dakujem za odpoved.
Škoda Octavia Combi 1.9 TDI ASV
Opel Astra Caravan G 1.8 16v X18XE1 ex
BMW 318i E-30 ex
Škoda 120LS ex
Škoda 100L ex
Opel Astra Caravan G 1.8 16v X18XE1 ex
BMW 318i E-30 ex
Škoda 120LS ex
Škoda 100L ex