Ahojte.
Typ motora: Vectra 2.0 DTH 1999 rocnik.
Uz dlho sa tapim s chybou motora.
Pri 2000 otackach sa mi rozsvietila kontrolka motora a automaticky motor stratil výkon.
Teraz na jar pri čistení EGR ventila a sania som zistil, ze vo vsetkych vzduchovych motorcekoch (3 ks), v samotnom EGR ventile a aj v vo ventile, ktory je so strany baterie pri sani je olej. Tak som to vsetko precistil a vymyl. Gumenu membranu ventila sania som mal pretrhnutu, tak som ju vymenil. Pokail mi neprisiel novy ventil, tak som nefunkcny odpojil a klapky som nechal v otvorenom stave. Takto som behal asi tyzden a motorova chyba s obmedzovanim sa mi viac krat nerozsvietila. Ked mi prisiel novy ventil, vymenil som ho, napojil vsetko do povodneho stavu a odvtedy sa mi opat ukazuje chyba motora spolu s obmedzovanim.
Podla mojich chabych vedomosti si myslim, ze bude problem vo vzduchovych motorcekoch.
Vedeli by ste mi niekto poradit, ze na akom principe funguju motorceky, lebo pri volnobehu ked odpojim vsetky hadicky, tak ani nevyfukuju ani nesahu vzduch.
kedy by mali zapinat???
Problem vidim, ze motorcek nerobi ventilu dostatocne vakum a nedokaze otvorit klapky. Takto cely motor priskrcuje.
Vopred dakujem za pomoc.
Riso
Hlasiaca sa chyba motora
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
richard_s
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Apr 2009, 00:45
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Hlasiaca sa chyba motora
OPEL VECTRA X 20DTH,99, 74 KW, 101 K
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Ja sa tiež do naftožrútov velmi nerozumiem... :roll:
Niesu to vzduchove motorčeky, ale solenoidové ventily, v podstate elektromagnet s ventilom.
Prečítaj si túto tému, možno ti pomôže
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=20714
Niesu to vzduchove motorčeky, ale solenoidové ventily, v podstate elektromagnet s ventilom.
Prečítaj si túto tému, možno ti pomôže
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=20714
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET