Kontrolka vyfukovych emisii
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Langdon: Robil som to pri naštartovanom. A ja viem, že najlepšie je vybrať, no akurát som došiel s chaty, bola tma a aj carburator cleaner mi došiel až dnes. Takže niekedy, keď sa mi pritrafí za svetla k tomu dostať, dám sa do toho. No za svetla u mňa je pojem na dlho
Inak som skúšal odpojiť ten kábel hore s EGR-ka a vôbec sa to nehne. Len dúfam, že viac sily neprinesie zdemolovanie konektora :?

ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
-
- Strieborný užívateľ
No tak moje čistenie egr včera dopadlo vynikajúco. Konektor z vrchu EGR sa mi podarilo dostať asi po 10minutách, bol totálne zaoxidovaný. Skrutky na EGR som ani nepohol. nijak som ich nepovolil. Dnes to skúsim ešte raz z lepším náradím, tak dúfam, že to pojde. Okrem toho som sa dobre pobavil s pelovým filtrom. Z bežnej výmeny boli nadávky a miesto 5min, som zadrbal hodinu bez výsledku. Božský nápad niekoho, dať na filter po krajoch niečo ako špongiu. Všade sa to drolilo a zasekávalo. Dnes to pojdem rovno kamarátovi obúchať o hlavu v obchode a objednať si ten čo bol predtým, lebo tento tam teda nedostanem ani napriek tomu, že má správne rozmery :?
Po včerajšku sa do škrtiacej klapky a krokového motorčeka sám ani nebudem púšťať :x
Po včerajšku sa do škrtiacej klapky a krokového motorčeka sám ani nebudem púšťať :x
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Dobehni, spravim ti to vsetko
Vsetko je to len o spravnom naradi, a trocha trpezlivosti.
Vsetko je to len o spravnom naradi, a trocha trpezlivosti.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- langdon2
Ok, kludne zavolaj, dohodneme sa kedy.xaviersa napísal:o.k., to egr už mám povolené. nato sa pozrem, to ostatné sa dohodneme kedy by sa dalo a dojdem. aspoň sa to naučím i ja
Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Strieborný užívateľ
Potrebujem poradiť.
Rozobral som EGR a vyčistil. Teraz chybu nevyhadzuje (teda velmi zriedka) no ventil sa zasekava a trha autom. Akonahle vyhodi chybu -svieti kontrolka motora EGR odpoji a auto ide bez problem.
Moja otázka znie. Môžem niečo poškodiť tým, že by som ho do zajtra odpojil? Teda ak vyberiem ten kablik čo ide do neho? Pýtam sa preto lebo až zajtra sa ktomu dostanem znova, takže ma čaká ešte nejakých 100-150km s takýmto autom. A hľavne v mesteje to hroza.
Rozobral som EGR a vyčistil. Teraz chybu nevyhadzuje (teda velmi zriedka) no ventil sa zasekava a trha autom. Akonahle vyhodi chybu -svieti kontrolka motora EGR odpoji a auto ide bez problem.
Moja otázka znie. Môžem niečo poškodiť tým, že by som ho do zajtra odpojil? Teda ak vyberiem ten kablik čo ide do neho? Pýtam sa preto lebo až zajtra sa ktomu dostanem znova, takže ma čaká ešte nejakých 100-150km s takýmto autom. A hľavne v mesteje to hroza.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
- langdon2
Auto ti pojde v nudzovom rezime....
Hm, ked je EGR ciste, a stale robi problemy, zacal by som uvazovat nad vymenou....pozrem sa ti nato zajtra....
Hm, ked je EGR ciste, a stale robi problemy, zacal by som uvazovat nad vymenou....pozrem sa ti nato zajtra....
Opel Insignia 2,0Cdti
- misso101
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
- Auto: Astra G
ahojte, aj mne sa sem tam objaví tá kontrolka motora, prvý raz ked sa mi to stalo tak mi auto začalo trhať, vykon bol ako na bicykli, vymenil som teda sviečky, tie boli na chybe, ale teraz sa mi znovu objavuje, ale tento raz nepociťujem žiadny rozdiel, auto ide hladko len ta kontrolka svieti chviľku
Astra G 2,0 16V Turbo
ja som mal dlho odpojenu tu elektriku. auto sa spravalo normalnexaviersa napísal:Potrebujem poradiť.
-
- Strieborný užívateľ
Ako zistím, že mám 100pro pokazený EGR?
Diagnostika mi vypisuje EGR. No každé ráno, kým je vonku do takých 8-10°C mi chybová kontrolka nesvieti.Auto seká pri rozsahu ot. 2000-2500. Po stúpnutí teplopty nad 10°C sa kontrolka rozsvieti, myslím, že odpojí EGR a auto ide v pohode.
Viem najlepšie je vymeniť a vyskúsať. No môj problém je v tom, že kamarát v obchode nemá ten ventil a keď ho objedná musím ho už zobrať. A nechcem vyhodiť peniaze bez toho aby som si bol istý, že mi to potom nebude robiť zase. Inak EGR bol vyčistení, vyskúšaný pripojením na materku, a boli prečistené i kontakty.
Ak máte nejaký rozumný návrh, či skúsenosť prosím poradte mi.
Ďakujem.
Diagnostika mi vypisuje EGR. No každé ráno, kým je vonku do takých 8-10°C mi chybová kontrolka nesvieti.Auto seká pri rozsahu ot. 2000-2500. Po stúpnutí teplopty nad 10°C sa kontrolka rozsvieti, myslím, že odpojí EGR a auto ide v pohode.
Viem najlepšie je vymeniť a vyskúsať. No môj problém je v tom, že kamarát v obchode nemá ten ventil a keď ho objedná musím ho už zobrať. A nechcem vyhodiť peniaze bez toho aby som si bol istý, že mi to potom nebude robiť zase. Inak EGR bol vyčistení, vyskúšaný pripojením na materku, a boli prečistené i kontakty.
Ak máte nejaký rozumný návrh, či skúsenosť prosím poradte mi.
Ďakujem.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
- deathrunner
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 19:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Nvm ci mozem radit za neakeho profika sa nepovazujem ale mne napr v live datach ukazuje priebezne na kolko % je EGR otvoreny. Hodnoty sa menia pocas jazdy samozrejme. Myslel som ze bude ukazovat len otvoreny alebo zatvoreny ale ako sa zda nieje tomu tak.
Astra G Caravan Z14XE 1,4 16v 2003
Renault Master 120Dci 2004
Renault Master 120Dci 2004
-
- Strieborný užívateľ
Vedel by si mi hodiť obrázok ako to vypadá. Sem alebo na mail csandal@inmail.sk. Op-com mám, tak by som to večer porovnal.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
- deathrunner
- Bronzový užívateľ
- deathrunner
- Bronzový užívateľ
- deathrunner
- Bronzový užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
Dnes som mal cestou do práce auto na live data.
EGR ráno naskočil, tak som zmazal chybu a chcel spraviť i test. No pri teste auto zadochlo.
Tak som vyrazil a sledoval pozíciu. Tá sa ale stále menili. V prvej kolonke bola požadovaná hodnota, ktorá sa s tou druho kolonkou, kde ukazoval stav vobec nestretla. Napr. Poyadovalo to nejakých 32% a mne tam lietali hodnoty od 10 do 50. Sem tam sa to ustálilo s nejakým výkyvom +-5. Takže bude vadný ten ventil.
EGR ráno naskočil, tak som zmazal chybu a chcel spraviť i test. No pri teste auto zadochlo.
Tak som vyrazil a sledoval pozíciu. Tá sa ale stále menili. V prvej kolonke bola požadovaná hodnota, ktorá sa s tou druho kolonkou, kde ukazoval stav vobec nestretla. Napr. Poyadovalo to nejakých 32% a mne tam lietali hodnoty od 10 do 50. Sem tam sa to ustálilo s nejakým výkyvom +-5. Takže bude vadný ten ventil.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO