problem s motorom 1.8 16v otacky skacu
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Okt 2010, 05:00
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No fu riesit tu o tom co tam malo byt spravne uz je asi zbytocne pozeral som si ceny nejakych "novych" agregatov. Este skusim poslednu zachrannu misiu kym mi to nerobi napr. co dawidovi, keby som bol vedel ze co sa tomu motoru stane bud donho vlejem cistiaci pripravok (aditivny) ktory by mi ten motor vycistil od karbonu a skusil tam naliat nove 5w, ale podla toho com som sa tu docital tak mozno ani to by mi tu prilis nepomohlo mozno lacny olej 10w heh ale kupil som teraz od cebratechu keramický prípravok na vyplnenie netesnocstí a po vikende budem moct povedat ci to pomohlo..... zatial diki za nazor chalani
Opel Vectra B Caravan 1.8 16 V ( 1998)
Opel Astra G 1,7 DTI (2001)
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
keby nieco: mosondominik@gmail.com
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

no tak nalial tam 5w 40 , to ma aj moj motor predpisane este som si to potrdzoval , vlastne tak ako hovoril macil, ale pokiaľ neviem čo tam bolo predtým je to risk , teraz tam mám 10 w 40 a idem ho zabehnúť do P0 samozrejme aj s tym prípravkom držte palce .......
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
-
iurai
sprisahanecke teorie si tu uz popisal. ale aky mas typ motora nie !mosondominik napísal:No fu riesit tu o tom co tam malo byt spravne uz je asi zbytocne pozeral som si ceny nejakych "novych" agregatov.
ty vychadzas zo zniceneho motora. treba premerat kompresiu.
co si mam predstavit pod tvojim "skakanim otacok" ?
to bude asi problem volnobehu - treba cistit a pozriet, ci mas odpojene hadicky
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

typ motora X18XE..... cebratech nepomohol..... ak pozna niekto niekoho co by mi vedel dat odborne stanovisko (meracky motora a pod.) tak mi prosim poslite kontakt...... v chmelovci je servis ktory sa zaobera oplami a robili mi tam diagnostiku kompresie lenze na nic sa neprislo ale to bolo este vtedy ked to 5w malo za sebou asi cca 100 km.... ja uz neviem co mam robit, skakanie otacok niekedy na volnobehu skacu z 1200 na 1700 hore dolu cely cas niekedy sa zastavia na 1500 niekedy na trochu menej, ked auto stoji a nie je zohriate tak 1viac ako 1000 nema ale ked je zohriaty ma aj 1700 a drzi si ich , ked pri stati sliapnem potom na plyn spadnu na 1000 a potom znova bud vybehnu a drzia alebo poskakuju...... este nejak konkretnejsie to treba popisat......
Naposledy upravil/-a mosondominik v 18 Mar 2011, 23:31, upravené celkom 1 krát.
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

neviem čo to vobec je definuj prosim ťa....
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
-
iurai
o volnobehu si preciaj toto. ked to budes mat pocistene tak sa ozvi.
podobne to mozu robit aj tie mnohe hadicky zo sania, ak su derave
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... =volnobehu
1. trha auto za jazdy ked mas zaradenu rychlost ?
2. ked stlacis plny plyn, ostava za tebou dym ?
podobne to mozu robit aj tie mnohe hadicky zo sania, ak su derave
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... =volnobehu
1. trha auto za jazdy ked mas zaradenu rychlost ?
2. ked stlacis plny plyn, ostava za tebou dym ?
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

ok a Juraj nerobí mi auto ani jedno trhat urcite netrha a dym bol modry ked bol olej 5w teraz vobec
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- marek1512
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2008, 23:24
- Auto: Vectra B
Na tvojom mieste by som neriešil olej, ale krokový motorček a EGR ventil... No je tu ešte jedna pomerne "agresívna" varianta, s ktorou som sa bohužiaľ viac krát stretol... Ide o dôverihodnosť mechanika. Auto si niesol do servisu no a po chvíli začalo blbnúť... Nájdu sa jedinci, ktorí úmyselne urobia drobnú chybu pri dostupnom aute, aby sa zákazník vrátil na ďalší servis... Alebo si zaúčtujú výmenu súčiastky, no na opravu použili len vazelínu... atď atď atď.
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

No viac mi sedi tato varianta..... ako nechcem riesit toho mechamika lebo keby som spomenul este spustu veci tak by ste ma asi uz poslali do prdele
snazim sa najst kde na mojom motore je egr ventil? podla toho co som nasiel na nete a hlavne fore egr je na naftovych motoroch ??ak to teda spravne chapem opravte ma ak nie........ mne jurai spominal ze mam vycistit skrtiacu klapku a krokac do toho sa uz prave chystam lebo navonok je to dost zadrbane.....
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

tak klapka vycistena odmastena, krokovy sa da vobec rozobrat do srobu? lebo som ho odobral od potrubia zhodil motorcek a odmastil tak ze som tam nastriekal a jemne pokial som dociahol handrickou do tych dvoch otvorov lebo ten vnutorny pastorok som si netrufol uplne rozoberat to by som asi musel zhodit tu blindu co je na opacnom konci. a erg som nasiel nakoniec na pravom dolnom rohu hlavy (dufam že to bol on) tam som prisiel na to ze ta hadicka ktora ide ponad hlavu bola od kolienka na motore odpojena....... ale aj tak som zhodil egr a na prirube okolo dier bolo usadene asi pol mm bordelu vycistil som to iba na prirube samotne egr som si tiez netrufol rozobrat lebo som to ani nikde nenasiel rozobrate a pouzil som to povodne tesnenie co tam bolo bez tmelu, a ked som dobre videl tak jedna diera na tom egr ze ako keby zablindovana klapokou chapem to dobre? este som mal aj malo kvapaliny v serve tak aj to som dolial a teraz to idem zabehnut uvidim ci tie otacky ustupia lebo zatial co som prebehol nejake 2 km na zohriatom motore tak sa drzali na 1200 ot.
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

ten čistič vyraba firma restore? lebo egr som iba vyskrabal a vystriekal cisticom na brzdy - odmastnovač, ale asi je to prilis slabe pre tie usadeniny, je potrebne davat este nejaky tesniaci tmel pod krokac a egr? zatial mi tie otacky skacu pomenej ale predsa vybehnu na 1500 chvilku drzia potom 1700 bud chvilku podrzia a potom spadnu bud na 1000 alebo na 1500 a dookola...... asi na dalsi vikend skusim ten doporucovany cistic snad to bude lepsie..............
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Vyrába ho množstvo firiem. Je jedno aký kúpiš. Vyškrabať skutočne nestačí. Musíš stlačiť ten piest a nastriekať ten čistič aj tam. Pod EGR je len plechové tesnenie. Nič iné tam nedávaj.
Rovanko poriadne vyčisti aj krokáč. Ale nepoužívaj pri tom žiadne ostré predmety. Zvllášť nie v mieste osky. Len carburator cleaner. Nastriekať, nechať chvíľu pôsobiť, vyliať. A opakovať to dovtedy, kým z toho budeš vylievať čierny sajrajt. Škrtiacu klapku odmontuj a vyčisti obdobne, vrátane všetkých otvorov v stene klapky.
Rovanko poriadne vyčisti aj krokáč. Ale nepoužívaj pri tom žiadne ostré predmety. Zvllášť nie v mieste osky. Len carburator cleaner. Nastriekať, nechať chvíľu pôsobiť, vyliať. A opakovať to dovtedy, kým z toho budeš vylievať čierny sajrajt. Škrtiacu klapku odmontuj a vyčisti obdobne, vrátane všetkých otvorov v stene klapky.
- mosondominik
- Strieborný užívateľ

super diki .... a tu klapku nestaci len zvrchu, treba to rozobrat, nejaky navod na rozobratie klapky mozes poradit? lebo ziadne tmely nic som nedaval odmastil som aj to papierve tesnenie pod krokacom .....a poskladal dokopy.....
inak výsledný efekt sa dostaví hneď alebo treba zabehnut? lebo mozno ma budete povazovat za blazna ale vcera v noci teda moj predosly koment tak pri 30 minutovej jazde efekt minimalny ale potom ked som isiel od priatelky cca 25 minut vyradil som kvalt a otacky na 1000 max. 1100 aj som rozbiehal na 90 az 100 km/h a otacky vysli max na 1100 motor klasicky zahriaty na 80 C tak neviem co si uz o tom mam mysliet..... ale cez tyzden si zadovazim ten cistic a vycistim to znovu.......
inak výsledný efekt sa dostaví hneď alebo treba zabehnut? lebo mozno ma budete povazovat za blazna ale vcera v noci teda moj predosly koment tak pri 30 minutovej jazde efekt minimalny ale potom ked som isiel od priatelky cca 25 minut vyradil som kvalt a otacky na 1000 max. 1100 aj som rozbiehal na 90 az 100 km/h a otacky vysli max na 1100 motor klasicky zahriaty na 80 C tak neviem co si uz o tom mam mysliet..... ale cez tyzden si zadovazim ten cistic a vycistim to znovu.......
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3
Lada 2105
Suzuki Samurai 1.3