Divné správanie motora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
roxor
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Aug 2006, 23:19
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Divné správanie motora

Príspevok od používateľa roxor »

Ahojte opláci !

Opäť ma dnes auto sklamalo. Pri ceste domov sa vonku pekne rozpršalo. Auto sa už počas jazdy začalo divne správať najmä pri podraďovaní zo 4rky na 3jku. (divné zaváhanie pri podradení, po stlačení plynu aute neakcelerovalo okamžite, až po cca 1-2 sekundách). Po dialnici som isiel aj 150 a nic som nepocitoval. Potom som prisiel domov a vypol motor. Nastartovat som uz nevedel. Motor som naprazdno tocil asi 10 krat s pauzami ale nechytil sa. Nakoniec som stlacil plyn na podlahu a zacal startovat a otacky pri starte zacali prudko stupat a nakoniec sa mi podarilo motor nahodit. Nechal som ho vytocit tak do 5000 ot/min. a pohol som sa do dvora. Z výfuku siel strasny smrad nespaleneho benzinu. V com moze byt chyba ? Nemohlo si to cucnut za dazda vody ? Lebo tu hadicu od filtra, čo smeruje na taky plech od vyfukoveho potrubia som mal strcenu dopredu par cm od chladica, aby motor za leta nasaval studeny vzduch. Mohlo to spôsobit toto, ze sa tak motor zacal spravat ?
Motor sa spraval tak, ze mal normalne otacky okolo 1000/min a ked som pridal plyn tak miesto acceleracie sa motor dusil (zacal obratky znizovat). Ak som nechcel aby motor zdochol musel som riadne pridat aspon do polky pedalu s obrovskym revom.
Trhac asfaltowy

Opel astra classic (hatchback), 8/2000, motor X16SZR, 55KW
roxor
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

:cry:
Opäť po čase prosím o radu, problém s motorom sa včera opäť prejavil. Z ničoho nič prestal motor reagovať na stlačenie plynu na zaradenom stupni, držal obrátky nezmenené, po podradení alebo na neutráli som musel držať plyn stlačený až na podlahu aby som ho udržal v chode, rovnako to bolo aj pri štartovaní. Sám by sa nenaštartoval, iba s plynom na podlahe, pričom za sebou zanechával strašný smrad a nespálené palivo - ešte dodám motor bol po jazde zohriaty. Po dvojhodinovom vychladnutí som opäť pokračoval v ceste, lenže stále sa to prejavovalo. Jediný spôsob ako udržať motor v chode bolo ponechať zaradený rýchlostný stupeň (pokiaľ sa auto hýbalo), vtedy aj na stlačenie plynu motor reagoval, no na červenej pri semafori som trpel, aby to nezdochlo. Asi cca po 15-20 km to odrazu prestalo robiť a ďalších 25 km domov som už prišiel bez problémov. Rovnako aj dnes ráno som žiadne zaváhanie motora nepocítil. Stále sa opakuje pri tomto stave, že pri jemnom stlačení plynu idú najskôr otáčky dolu tak cca o 100-150 za min a až po silnejšom stlačení plynu idú hore, pričom sa vrátia aj na horúcom motori na cca 2100 (volnobeh). Trochu som laicky začal pátrať čo by mohlo byť vo veci. Urobil som zopár fotografií (sorry za ich kvalitu), kde som našiel na centrálnom zmiešavaní (saní) taký sajrajt (špinu) prečnievajúcu von zo sania.

http://www.fotoalbum.eu/pravyroxor
Môžeto byť príčinou ?
Ako sa toho zbavím - vyčistím, resp. čo k tomu potrebujem, príp dajaký návod, alebo to mám nechať na servis ?
Trhac asfaltowy

macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

V prvom rade kompletne vyčisti klapku, krokáč, EGR, všetko to máš pekne pokope a tiež skontroluj priechodnosť odvetrania veka vačky. To je tá hadica, čo vedie z veka ventilov do sania.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
roxor
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Vďaka za info,

zrejme k tomu bude nutný dajaký torx kľúč, akurát ten však nemám niesom automechanik. Už som o to vycistenie žiadal aj v servise, ale daako sa na to vykaslali.
Trhac asfaltowy

macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

No, to neviem, to si musíš zistiť sám. Ja tiež nie som automechanik, ale základnú výbavu som si postupne zaobstaral. Investíca do každého kľúča sa mi vždy vrátila po jeho prvom použití.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
roxor
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Kupil som si spray carburator cleaner a cez vikend planujem trosku vysprejovat tu klapku ked dam dolu hadicu od vzduchoveho filtra. Tam v navode pisu ze sprayovat priamo do sania počas naštartovaného motora. Dúfam, že tým motoru neuškodím. príp. skúsim dať dolu aspoň tú vrchnú časť, ktorá klapku zakrýva - čo sa naňu pripája hadica od vzduch. filtra. Ak to nezabere skúsim ísť do servisu. :roll:
Trhac asfaltowy

Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"