Aká značka náhradných dielov
Moderátori: dulo, buci_vectra
- janoorech
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Júl 2008, 08:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Aká značka náhradných dielov
Čafte opláci, idem troška generálkovať a vdaka velkému výberu náhradných dielov neviem napr.akú značku 1. sviečky /NGK, bosch/ 2.chladiacu kapalinu/stačí nejaká obyčajná?/3aké brzdové disky 4.aké brzdové platničky 5.aký rozvodový remeň? Olej mám magnatec 10/40.
Nejde mi ani o cenu ale každý mi tisne niečo iné? a v servise mi dávajú bohviečo.../verím tomu že najlacnejšie za ťažké prachy./Všetko chcem kúpiť sám aby som vedel čo tam dávam.Ale verím že existujú aj poctivé autoservisy.Práci česť a rukám pokoj.
Nejde mi ani o cenu ale každý mi tisne niečo iné? a v servise mi dávajú bohviečo.../verím tomu že najlacnejšie za ťažké prachy./Všetko chcem kúpiť sám aby som vedel čo tam dávam.Ale verím že existujú aj poctivé autoservisy.Práci česť a rukám pokoj.
OPEL VECTRA 2.5 V6 LPG 125kW, Vauxhall VECTRA 1.8 LS ex, PEUGEOT 309 1.9 GTi ex, Peugeot 309 1.6 injection ex,
moje "bokovky":http://galerie.autorevue.cz/showphoto.p ... user=48282
moje "bokovky":http://galerie.autorevue.cz/showphoto.p ... user=48282
-
azmodan
1. to je jedno ci bosch alebo NGK, ja mam NGK
2. staci obycajna
3. myslis kotuce... brembo je asi naj z tych beznych
4. textar ale tu mas dost velky vyber
5. remen neviem
no a ak si potrpis na olej ako ja tak tam daj castrol edge alebo selenia racing oil :twisted: ale nie ... ziadne experimenty to co tam bolo tam daj a mas pokoj...
2. staci obycajna
3. myslis kotuce... brembo je asi naj z tych beznych
4. textar ale tu mas dost velky vyber
5. remen neviem
no a ak si potrpis na olej ako ja tak tam daj castrol edge alebo selenia racing oil :twisted: ale nie ... ziadne experimenty to co tam bolo tam daj a mas pokoj...
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
1.) NGK, alebo Bosch
2.) Fridex z Velvany (skutočne, v testoch vyšla najlepšie)
3.), 4.) asi je to jedno, pre bežné jazdenie vyhovie všetko, no odporúčal by som renomovanú značku, napríklad Starline ani veľmi nie. Nepýtaj sa však prečo. Neviem.
5.) Remene Contitech, vraj sa treba vyhýbať značke QH, kladky INA, SKF... (prípadne originál Opel)
Ak má niekto iný názor, hádať sa nebudem.
2.) Fridex z Velvany (skutočne, v testoch vyšla najlepšie)
3.), 4.) asi je to jedno, pre bežné jazdenie vyhovie všetko, no odporúčal by som renomovanú značku, napríklad Starline ani veľmi nie. Nepýtaj sa však prečo. Neviem.
5.) Remene Contitech, vraj sa treba vyhýbať značke QH, kladky INA, SKF... (prípadne originál Opel)
Ak má niekto iný názor, hádať sa nebudem.
-
azmodan
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Možno je ten dôvod práve ten, že vyrábajú (predávajú) takmer všetko. Poznám ľudí, ktorí majú od Starline napr. tlmiče a sú spokojní, ale zas ich vzťah k autu sa ničím nelíši napr. od vzťahu k naparovacej žehličke, teda je čisto spotrebiteľský.
Neber to však osobne, veľmi dobre viem, ako sa máš k svojej Astre a možno práve silentbloky poslúžia rovnako dobre ako trebárs tie od FEBI.
Neber to však osobne, veľmi dobre viem, ako sa máš k svojej Astre a možno práve silentbloky poslúžia rovnako dobre ako trebárs tie od FEBI.
-
azmodan
-
azmodan
davam jej len to co si pyta
trocha udrzby a tak
co odchadza tak sa snazim menit hned lebo vecsinou si jedna poskodena vec zo sebou zobere este nieco ..
ale zase keby neposluchala nemal by som ju .. dostava riadne zabrat velmi casto musi znasat moje zavodne chutky :oops: :twisted: ale preto ju mam rad lebo malo pyta a vela dava
okej stop OT 8)
- Viktor
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
- Auto: Iná značka
starline predáva pod svojím menom aj celkom kvalitné veci ale bohužial aj nekvalitné, napr. sviečkové káble od starline sú celkom dobré, ale počul som že manžety kĺbov sú slabšie, zo sviečok som mal na jedom aute NGK V-line a bol som spokojný, teraz na opli mám bosch a tiež dobré, z oleja castrol je fajn, selenia je tiež kvalitný olej ale pri výskume sa zameriavajú hlavne na motory koncernu fiat, brzdy bremba sú dobré ale vraj sa rýchlejšie opotrebúvajú, kladky SKF sú asi naj, QH remeň sa mi na altíku po 3000km roztrhol, s contitech mám dobré skúsenosti
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
vsetko je fajn len nech to splna normu stanovenu vyrobcom a tak 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Odporúčam:
- Káble Champion
- Stierače Champion
- Sviečky Champion
- Filtre Champion
- Brzdy ATE (ale dôležité je, aby bol kotúč a platnička od jedného výrobcu)
- Remene Gates (prvovýroba)
- Diely náprav Febi, Moog
- Tlmiče Bilstein, Sachs
- výfuky Walker
- Kladky,ložiská INA, SKF
NEKVALITA:
- stierače Bosch. Jedno či klasika alebo Aerotwin. Po prvom daždi sú hotové a ja blb sa vždy nechám nachytať
- sviečky Bosch - neraz sa mi stalo, že praskol izolátor!
- Quinton Hanzel (QH) - remene praskajú, vodné pumpy tečú, ložiská hučia, čapy vydržia 6 mesiacov
- Starline - steny výfukov sú tenké ako papier, strašne hrdzavejú, tlmiče sú mäkké až hrôza...
- Lockheed brzdové platničky - tvrdé, pískajú a nakoniec sa "azbest" oddelí od nosiča
- Tlmiče Monroe - tie nie sú nekvalitné, ale zas extrémne tvrdé. Raz som na BMW vymenil všetky tlmiče za Monroe a stal sa z toho auta kostitras
- Bosal výfuky - nie je to úplná katastrofa, ale 2 roky sú pre takýto výfuk až až
- Káble Champion
- Stierače Champion
- Sviečky Champion
- Filtre Champion
- Brzdy ATE (ale dôležité je, aby bol kotúč a platnička od jedného výrobcu)
- Remene Gates (prvovýroba)
- Diely náprav Febi, Moog
- Tlmiče Bilstein, Sachs
- výfuky Walker
- Kladky,ložiská INA, SKF
NEKVALITA:
- stierače Bosch. Jedno či klasika alebo Aerotwin. Po prvom daždi sú hotové a ja blb sa vždy nechám nachytať
- sviečky Bosch - neraz sa mi stalo, že praskol izolátor!
- Quinton Hanzel (QH) - remene praskajú, vodné pumpy tečú, ložiská hučia, čapy vydržia 6 mesiacov
- Starline - steny výfukov sú tenké ako papier, strašne hrdzavejú, tlmiče sú mäkké až hrôza...
- Lockheed brzdové platničky - tvrdé, pískajú a nakoniec sa "azbest" oddelí od nosiča
- Tlmiče Monroe - tie nie sú nekvalitné, ale zas extrémne tvrdé. Raz som na BMW vymenil všetky tlmiče za Monroe a stal sa z toho auta kostitras
- Bosal výfuky - nie je to úplná katastrofa, ale 2 roky sú pre takýto výfuk až až
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- marek1512
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2008, 23:24
- Auto: Vectra B
Plne suhlasim s nazorom na Bosch. Odkedy to maju Japonci, nic dobre neurobili...
Sviecky-kable urcite NGK
Tlmice a gumove dorazy jednoznacne KYB (Kayaba). (tiez som si myslel o Monroe ze je to vrchol dokonalosti...v poslednych 2 rokoch nic-moc)
Brzdy - Ferodo... akurat kotuce si nechavaju vyrabat inou znackou...
- alebo original GM
S remenmi a rozvodmi nehazardujem... kupoval som original Vauxhall (GM)
Sviecky-kable urcite NGK
Tlmice a gumove dorazy jednoznacne KYB (Kayaba). (tiez som si myslel o Monroe ze je to vrchol dokonalosti...v poslednych 2 rokoch nic-moc)
Brzdy - Ferodo... akurat kotuce si nechavaju vyrabat inou znackou...
- alebo original GM
S remenmi a rozvodmi nehazardujem... kupoval som original Vauxhall (GM)
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
@missko - tak to je potom čistá lotéria.
Okrem toho si myslím, že každá firma vyrába produkty v rôznych stupňoch kvality. QH potom isto odoberá tie najmenej kvalitné.
Mňa už QH strašne veľakrát sklamala, najmä za čias, keď som ešte kupoval od Marečka.
Často som sa nechal zlákať cenou.
Okrem toho si myslím, že každá firma vyrába produkty v rôznych stupňoch kvality. QH potom isto odoberá tie najmenej kvalitné.
Mňa už QH strašne veľakrát sklamala, najmä za čias, keď som ešte kupoval od Marečka.
Často som sa nechal zlákať cenou.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Teo
- Strieborný užívateľ

vela vyrobkov ma jedneho vyrobcu a su prebalovane do roznych krabic predajcov aby bola volba vyberu 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Teo
- Strieborný užívateľ

kolko ludi tolko chuti 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk