Vybijanie baterie..

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Maťko
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Máj 2008, 07:02
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Maťko »

Vďaka, budem to sledovať a a keď budem mať trochu času, tak ju na zimu dobijem
Astra G 1,6 16V, 2002, 172.000 km, Z16XE
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Teraz pred zimou mávajú servisy rôzne akcie na predzimnú prehliadku, prakticky za babku a často to zahŕňa aj premeranie batérie a dobíjania. Tak to môžeš využiť. Ja som takto bol pred dvomi rokmi v Boschi. Už vtedy mi povedali, že baterka má 60% štartovacieho výkonu, vymeniť. Poslúžila ešte 2 zimy a odporúčala sa až teraz, v lete. 8)
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

rozne zadarmo akcie na odskusanie XXX sa niekedy zneuziju na robenie bububu aby sa nieco vymenilo
iurai

Maťko napísal:Vďaka, budem to sledovať a a keď budem mať trochu času, tak ju na zimu dobijem
cas si najdes, ked jedneho rana nenastartujes ...
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

iurai napísal:rozne zadarmo akcie na odskusanie XXX sa niekedy zneuziju na robenie bububu aby sa nieco vymenilo
To bola zbytočná poznámka.
Kázal som mu nech si dá zmerať akumulátor.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

macil napísal:
iurai napísal:rozne zadarmo akcie na odskusanie XXX sa niekedy zneuziju na robenie bububu aby sa nieco vymenilo
To bola zbytočná poznámka.
Kázal som mu nech si dá zmerať akumulátor.
preco je moje varovanie zbytocne ?
iurai

Re: Vybijanie baterie..

djducato napísal:zdravim, neviem ako je to mozne, ale ked na aute nejdem viac ako 2 dni, nenakopnem ani za boha, baterka uplne vystavena.. Ked ma niekto potlaci, necham trocha dobit cez alternator pohoda, ale zase len do casu kym auto nestoji den, dva..( Vymenil som aj baterku za novu, stale ten isty problem.. V kludovom stave /ked je auto odstavene/ mam odber nieco okolo 150mA, co si myslim, je na autobaterku nic moc a ze to mi ju nemoze vybit.. v com to moze byt..?

Astra F r.v. 92..
kludovy odber 150 mA je nepripustne vysoky.
znamena to, ze plne nabita nova 45 Ah bateria sa uplne vybije za 12 dni. (mozno uz 8 dnoch nenastartujes)
ked nechas trocha dobit to nepomoze. lebo bateria sa dobija dlhe hodiny.

najepsie by bolo, ak by bateriu vybral a na nabijacke uplne nabil.
a potom by si musel jazdit aspon hodinu denne, aby sa Ti bateria stihla nabit o tolko, kolko sa Ti za zvysnych 23 hodin vybije, inak zase ostanes stat.
inak vybijanie do prazdna Ti znici bateriu. kym tu chybu neodstanis, je lepsie odpajat bateriu.

k tomu co pisal macil vysvetlenie.

vyberas poistky, a divas sa, ze ci sa VYRAZNE zmeni kludovy odber. ak taku poistku najdes, tak na tejto poistke je zapojeny zly spotrebic alebo je nejaky skrat alebo nejaky iny nepripustny trvaly odber
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"