Čaute,
vie mi niekto poradiť, ako mám zmontovať tapacír zadných bočných dverí na Astra G Caravan? Zlodeji mi rozbili zadné sklo a idem ho meniť. Drží ma len kľučka na sťahovanie okien. V knihe "Jak na to... Opel Astra G, Zafira" sa píše, že by mala držať na nejakej pružinovej závlačke, ktorá sa dá demontovať špeciálnymi kliešťami HAZET 799, alebo tenkým šrobovákom. Problém je, že ja tam žiadnu závlačku nevidím a ani šrobovákom ju neviem nahmatať. A kľučka drží jak hovado... Vopred vďaka za radu...
Astra G CaravanDemontáž tapacíru zadných bočných dverí
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 25 Aug 2009, 06:44
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Astra G CaravanDemontáž tapacíru zadných bočných dverí
Opel Astra Caravan G X20DTL
- mysiaq
- Moderátor
- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
precitaj si toto potom tam mas aj obrazok ako to vizera, je to sice vectra B ale predpokladam ze princip bude rovnaky
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=4158
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=4158
-
- Nový užívateľ
Kľučka na sťahovanie okien je dolu, iurai by si tú handru mohol dať kľudne patentovať. Ďalší problém však mám, ako mám (na dverách za vodičom) dostať nové okno do vodiacich líšt (tých gumových tesnení po stranách, po ktorých sa sklo posúva)? Tento krok nie je opísaný ani v "Jak na to". Prišiel som len na to, že sklo sa vkladá do dverí z vonkajšej strany, natočené bokom dolu. Ale na to by hádam prišiel každý. Denne tomu venujem tak pol hodku po práci, potom na to už nevidím. V sobotu bude na to konečne čas a aj garáž.
-
- Nový užívateľ
Tak som na to cez víkend prišiel. Ak by niekto potreboval, tu je návod:
Montáž sťahovacieho okna na zadných dverách s manuálnym ovládaním:
Keď je z dverí zmontovaný tapacír a vonkajšia lišta/tesnenie, sklo sa vloží do dverí bočnou stranou dolu. Vo dverách ho natočíme do správnej polohy. Potom ho povytiahneme zhruba do polovice, skloníme prednú časť dolu a tak nasadíme bežec dvíhacieho mechanizmu do spodnej koľajničky na okne. Potom sklo spustíme čo najnižšie, nasadíme ho najprv do prednej lišty, a potom do zadnej (s použitím trochu sily na napruženie). Potom sa nahodí vonkajšia lišta, fólia, tapacír a kľučka a hotovo...
Montáž sťahovacieho okna na zadných dverách s manuálnym ovládaním:
Keď je z dverí zmontovaný tapacír a vonkajšia lišta/tesnenie, sklo sa vloží do dverí bočnou stranou dolu. Vo dverách ho natočíme do správnej polohy. Potom ho povytiahneme zhruba do polovice, skloníme prednú časť dolu a tak nasadíme bežec dvíhacieho mechanizmu do spodnej koľajničky na okne. Potom sklo spustíme čo najnižšie, nasadíme ho najprv do prednej lišty, a potom do zadnej (s použitím trochu sily na napruženie). Potom sa nahodí vonkajšia lišta, fólia, tapacír a kľučka a hotovo...