Cukanie 1.7DTI r.v. 2000
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
jozef_ondrus
Cukanie 1.7DTI r.v. 2000
Cafte vsetci,
som majitelom auto Opel Astra 1.7 DTI r.v. 2000 (zatial relativne spokojny).
Co som pozeral tak sa to tu riesilo ale vacsinou u benzinov alebo sa to nedotiahlo do konca.
Moj problem:
Asi pred dvoma tyzdnami som siel do prudsieho kopca a podradil som zo 4 do 3 a motor CUKOL. Ked som dosiel na miesto kam som chcel tak na parkovisku na volnobeh zakolisali otacky na cca 1100. Zdalo sa mi to dost vazne tak som zasiel na diagnostiku (nie origo servis) a bola tam chyba s cislom P0335 a pri nej napisane chyba snimaca otacok.
Dnes som siel auto a zas mi to culko ale uz 3 krat za sebou pre informaciu som siel porovnej cest so 4. prevodovym stupnom pri otackach cca 1500.
Taktiez sa mi zda ze auto netiahne tak ako niekedy. Sem tam sa zastavi na urcitej rychlosti a ani za nic sa ta rucicka nevysplha vyssie alebo ide len vylmi pomaly. Inokedy ide auto ako odtrhnute z retaze ovsem v ramci vykonu 1.7 DTI.
Mohol by mat ten snimac otacok nieco spolocne s kolisanim otacok ,cukanim alebo slabsim vykonom?
Ak budu nejake otazky k sparavniu sa motora kludne sa pytajte rad odpoviem.
Neviem ci to moze mat nejaky vplyv na spominanu vec ale do nafty som pomerne dlho lial aditiva konkretne CASTROL TDA.
Za kazdu radu alebo napad budem velmi vdacny.
som majitelom auto Opel Astra 1.7 DTI r.v. 2000 (zatial relativne spokojny).
Co som pozeral tak sa to tu riesilo ale vacsinou u benzinov alebo sa to nedotiahlo do konca.
Moj problem:
Asi pred dvoma tyzdnami som siel do prudsieho kopca a podradil som zo 4 do 3 a motor CUKOL. Ked som dosiel na miesto kam som chcel tak na parkovisku na volnobeh zakolisali otacky na cca 1100. Zdalo sa mi to dost vazne tak som zasiel na diagnostiku (nie origo servis) a bola tam chyba s cislom P0335 a pri nej napisane chyba snimaca otacok.
Dnes som siel auto a zas mi to culko ale uz 3 krat za sebou pre informaciu som siel porovnej cest so 4. prevodovym stupnom pri otackach cca 1500.
Taktiez sa mi zda ze auto netiahne tak ako niekedy. Sem tam sa zastavi na urcitej rychlosti a ani za nic sa ta rucicka nevysplha vyssie alebo ide len vylmi pomaly. Inokedy ide auto ako odtrhnute z retaze ovsem v ramci vykonu 1.7 DTI.
Mohol by mat ten snimac otacok nieco spolocne s kolisanim otacok ,cukanim alebo slabsim vykonom?
Ak budu nejake otazky k sparavniu sa motora kludne sa pytajte rad odpoviem.
Neviem ci to moze mat nejaky vplyv na spominanu vec ale do nafty som pomerne dlho lial aditiva konkretne CASTROL TDA.
Za kazdu radu alebo napad budem velmi vdacny.
-
Radoslav
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Mar 2008, 14:09
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Nazdar, vidim, ze mas presne ten isty problem ako ja uz asi 4 mesiace. Palivom alebo aditivami to nebude, ja som uz skusal rozne veci ohladne paliva. Ja si myslim, resp. mi bolo poradene, ze by to mohol byt AGR ventil. Len sa neviem dopracovat na tomto fore k informaciam ohladne AGR na 1,7icku, je tu kopec veci, ale iba o 2,0ke. Ten snimac otacok ma napadol, ale mne na diagnostike v Opli nic okrem zhavica neukazalo, tak neviem. Inac ten problem ma zda sa viac ludi, lebo aj jeden kolega mi tiez vravel, ze mu to robi, bohuzial riesenie zatial nieje.
-
Radoslav
- Nový užívateľ

No tak mal som tusenie, kde by ten AGR mohol byt, ale takto to teda nevyzeralo. Ja si myslim, ze ten AGR v 1,7 DTI je za vekom hlavy, pod nejakym hlinikovym chladicom, ale tam to teda vyzera uplne inac ako to co si ukazal ty na fotke. Hladal som aj to co je na tej fotke, ale nic podobne som nenasiel, tak ja uz neviem.
-
Radoslav
- Nový užívateľ

Presne ako si napisal, aj ja som si myslel, ze by to mohol byt ten EGR. Je vsak jeden problem. Ked sa pozriem do motora, tak je pod nejakym hlinikovym chladicom do ktoreho idu dva konektory, neviem, ci to nebude ta riadiaca jednotka vstrekovania, alebo take nieco a preto mam strach rozoberat to vsetko. Nechcel by som nieco posahat, kym sa nedozviem od niekoho kto to uz robil, ako sa to robi, preto by som odcenil najma prakticke skusenosti. Dik za ten obr. aspon uz viem kde to vlastne je.
-
onko
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Apr 2007, 13:26
U tohoto Y17DT motora su DVE taketo hovadiny.
Jedna je navrchu motora a jeto ta pozicia 20, a druha je vzadu odspodu pod RJ motora. Navonok su SKORO identické, ale jedno má inak otocene trubky na pripojenie podtlak. hadic. OE:8 60 485 A mozno aj funkciu. A ktore je AGR ani srnky netusia, kazdy hovori nieco ine, niekto ze HORNE,niekto dolne, iny ze je to ta vec na pozicii 10.
Inak vyzera to takto:
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... 60aba855e5

Jedna je navrchu motora a jeto ta pozicia 20, a druha je vzadu odspodu pod RJ motora. Navonok su SKORO identické, ale jedno má inak otocene trubky na pripojenie podtlak. hadic. OE:8 60 485 A mozno aj funkciu. A ktore je AGR ani srnky netusia, kazdy hovori nieco ine, niekto ze HORNE,niekto dolne, iny ze je to ta vec na pozicii 10.
Inak vyzera to takto:
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... 60aba855e5

-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Takze pani AGR ventil je na pozicii 10 a pozicia 20 je solenoidny ventil ovladanie turbamacil napísal:Viď nižšie. Na pozícii 20 je samotný EGR. Pozícia 10 je akási prepojovacia príruba a neviem, či v nej tiež nie je nejaká membrána. Podľa obrázku by umiestnenie zodpovedalo tvojmu popisu.
[img]http://www.macil.salem.sk/fotoalbum_mac ... 9431/12173
39855879.jpg[/img]
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... da40443a7a
v EPC 3 pozicia č. 15
v EPC 3 pozicia č. 15
Mám Opel
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Macilko ani EPC 3 nieje ziadna slava ,aj tam sa najdu chybymacil napísal:Takže ďalšia chyba v mojom EPC. :?Signum napísal:Takze pani AGR ventil je na pozicii 10 a pozicia 20 je solenoidny ventil ovladanie turba
Mám Opel
-
jozef_ondrus
-
onko
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Apr 2007, 13:26
cidlo tlaku
To co mas na obrazku je len polovica, druha zostala asi v motrore