Oprava kompresora klimatizacie
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- theroot1980
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Júl 2008, 09:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Oprava kompresora klimatizacie
Ahojte,
mam nasledovny problem a vidim, ze su tu dost skuseni poradcovia..
klima prestala chladit. klasika...
3x ju naplnali v servise na klimy, unik ziaden, potom ma poslali do opla kde nakoniec skonstatovali, ze treba vymenit kompresor. 50tis aj s pracou!!
Pocul som o moznosti, ze sa da kompresor opravit(cievka?spojka?)
Pripadne by bola moznost kupit kompresor na ebay.de len neviem ci sa pouzit kompresor urceny napriklad pre Z16XE, Z18XE, Z22SE ? alebo Z20DTH (neviem presne tie oznacenia sorry)
Oznacenie mojho kompresora je:
DELPHI
PART: 24466996
DUNS: 383601234
CODE: 06095180245
page oil: 9986181 or equiv. 150ml
Dokonca som nasiel jeden s rovnakym oznacenim okrem
PART: bolo 24466995 tusim
CODE bol uplne iny, ale myslim, ze PART je prvorade.
Pripadne co by som mohol urobit pre to ja? Nejake meranie s multimetrom, nejake napatie na konektoroch pri vypnutej zapnutej klime.
Sorry za takyto dlhy prispevok, ale uz to riesim asi mesiac a stale neviem nic nikde najst co by ma posunulo dalej.
Dakujem vopred za kazde info(linky na fora, predajcov, prip. navody...)
-----------------
typ auta v popise
zeby pomoc? podobny problem!
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=4477
mam nasledovny problem a vidim, ze su tu dost skuseni poradcovia..
klima prestala chladit. klasika...
3x ju naplnali v servise na klimy, unik ziaden, potom ma poslali do opla kde nakoniec skonstatovali, ze treba vymenit kompresor. 50tis aj s pracou!!
Pocul som o moznosti, ze sa da kompresor opravit(cievka?spojka?)
Pripadne by bola moznost kupit kompresor na ebay.de len neviem ci sa pouzit kompresor urceny napriklad pre Z16XE, Z18XE, Z22SE ? alebo Z20DTH (neviem presne tie oznacenia sorry)
Oznacenie mojho kompresora je:
DELPHI
PART: 24466996
DUNS: 383601234
CODE: 06095180245
page oil: 9986181 or equiv. 150ml
Dokonca som nasiel jeden s rovnakym oznacenim okrem
PART: bolo 24466995 tusim
CODE bol uplne iny, ale myslim, ze PART je prvorade.
Pripadne co by som mohol urobit pre to ja? Nejake meranie s multimetrom, nejake napatie na konektoroch pri vypnutej zapnutej klime.
Sorry za takyto dlhy prispevok, ale uz to riesim asi mesiac a stale neviem nic nikde najst co by ma posunulo dalej.
Dakujem vopred za kazde info(linky na fora, predajcov, prip. navody...)
-----------------
typ auta v popise
zeby pomoc? podobny problem!
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=4477
Astra H Elegance - 1.7CTDi 100PS - 12/2004
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Treba zistiť, čo je vo veci.
Ak spojka zopne a remenica sa otáča, znamená to, že média je dosť a elektrika je ok.
A teraz ide o to, prečo klíma nechladí.
Príčin môže byť viacero a nemusí to byť práve zlý komprík!
Nechaj si to skontrolovať u Novosedlíka v BA.
Komplet kompresor + sušič + filter a robota vyjde nejakých 23.000 Sk, ale ako vravím - nemusí to byť až také vážne.
Ak spojka zopne a remenica sa otáča, znamená to, že média je dosť a elektrika je ok.
Komplet kompresor + sušič + filter a robota vyjde nejakých 23.000 Sk, ale ako vravím - nemusí to byť až také vážne.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- theroot1980
- Nový užívateľ
klima
iurai napísal:a preco plnia 3x klimu, kde nie je ziaden unik ?
no prvy krat som tam bol, ze kontrola klimy. odisiel som a klima nic.
onio nevedeli, ze nejde. tak som sa vratil a tak to znova naplnili a potom mi uz len na prijme povedal, ze ju plnili dvaa krat... ale ze mam ist do Opla...
- theroot1980
- Nový užívateľ
Kajo napísal:Treba zistiť, čo je vo veci.
Dikes Kajo, budem sa informovat.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Jún 2007, 22:01
No nazdar.
Dlho som nepisal na tomto fore,ale sledujem vas pravidelne.Menil som astru F za G minuly rok a zatial ziadny problem.Az teraz ma zacala srat klima.Mam mozno podobny problem.
Pre uvedenie problemu, vlani pred koncom leta fungovala striedavo 5 sec. studeny, 5 sec. teply vzduch.
Pred mesiacom som dal plnit medium aj s kontrasnou latkou.Za 5 dni vyfucal, ze uz ani kompresor nechcel zopnut.
Hlavni unik zisteny na chladici klimi, ja neviem ako sa to presne vola, ale sa mi zda ze je to nejaky filter kondenzu, alebo take nieco, v takej trubici na chladici.Tam ked sme naliali zvrchu trochu vody, krasne bubliny isli.
To co mi neda pokoj, je ze trochu kontrasnej latky, cca ako ked odstrihnete necht z palca na ruky, asi tolko, bolo vidiet pri semeringu na kompresore.Teraz neviem ci investovat iba do toho filtra, kde to evidentne unika, alebo aj kompresor je na prd.
Nevie niekto kontakt na toho Novosedlika?
Astra G Caravan 1.6, r.v. 2005, motor Z16XEP
Dlho som nepisal na tomto fore,ale sledujem vas pravidelne.Menil som astru F za G minuly rok a zatial ziadny problem.Az teraz ma zacala srat klima.Mam mozno podobny problem.
Pre uvedenie problemu, vlani pred koncom leta fungovala striedavo 5 sec. studeny, 5 sec. teply vzduch.
Pred mesiacom som dal plnit medium aj s kontrasnou latkou.Za 5 dni vyfucal, ze uz ani kompresor nechcel zopnut.
Hlavni unik zisteny na chladici klimi, ja neviem ako sa to presne vola, ale sa mi zda ze je to nejaky filter kondenzu, alebo take nieco, v takej trubici na chladici.Tam ked sme naliali zvrchu trochu vody, krasne bubliny isli.
To co mi neda pokoj, je ze trochu kontrasnej latky, cca ako ked odstrihnete necht z palca na ruky, asi tolko, bolo vidiet pri semeringu na kompresore.Teraz neviem ci investovat iba do toho filtra, kde to evidentne unika, alebo aj kompresor je na prd.
- theroot1980
- Nový užívateľ
Somodi napísal:No nazdar.
http://www.novosedlik.sk/
- theroot1980
- Nový užívateľ
Re: klima
theroot1980 napísal:iurai napísal:a preco plnia 3x klimu, kde nie je ziaden unik ?
no prvy krat som tam bol, ze kontrola klimy. odisiel som a klima nic.
onio nevedeli, ze nejde. tak som sa vratil a tak to znova naplnili a potom mi uz len na prijme povedal, ze ju plnili dvaa krat... ale ze mam ist do Opla...
zatial sa mi zda, ze od teba len tahaju peniaze
bolo by dobre povedat, ze co mas pokazene na tvojej klime. ak to niekto rozumnym sposobom zistil
tu klimu ti plnili preto, lebo vyfucala ?
poznamka k Novosedlikovi - vraj dobry servis na klimy
- theroot1980
- Nový užívateľ
klima
takze ako sa veci maju po servise
objednal som kompresor (pouzity), premontoval, naplnil a zacal sa zadrhavat az tak ze sa zacal palit remen. Tak sme pozreli co je vlastne so starym kompresorom.
na koliesku ktore je na klime je nejaka spojka, ktora je vyrobena asi z hlinika, bol ozubeny tisichran, ktory sedi do kompresora, na kompresore je tento z ocele. tento hlinikovy na tej spojke bol kompretne strhany cize sa netocil ani ocelovy ozubeny hriadel v kompresore.
keby sa dala zohnat len ta spojka tak by to bolo vyriesene. ale napr, z toho pouziteho to sedelo, ale nesedelo uchytenie 3 srobov, takze zatial jazdim dalej bez klimy.
keby mal niekto takuto suciastku... ach jo
objednal som kompresor (pouzity), premontoval, naplnil a zacal sa zadrhavat az tak ze sa zacal palit remen. Tak sme pozreli co je vlastne so starym kompresorom.
na koliesku ktore je na klime je nejaka spojka, ktora je vyrobena asi z hlinika, bol ozubeny tisichran, ktory sedi do kompresora, na kompresore je tento z ocele. tento hlinikovy na tej spojke bol kompretne strhany cize sa netocil ani ocelovy ozubeny hriadel v kompresore.
keby sa dala zohnat len ta spojka tak by to bolo vyriesene. ale napr, z toho pouziteho to sedelo, ale nesedelo uchytenie 3 srobov, takze zatial jazdim dalej bez klimy.
Re: klima
theroot1980 napísal:keby sa dala zohnat len ta spojka tak by to bolo vyriesene. ale napr, z toho pouziteho to sedelo, ale nesedelo uchytenie 3 srobov, takze zatial jazdim dalej bez klimy.
v kadejakej buracke sa najde ...
tiez mozno ludia, co sa vyznaju do kompresorov, vedia povedat, ze z akeho auta by to sedelo. alebo objednat nahradny diel - priamo u vyrobcu
polozim Ti otazku: preco sa tisichran na spojke strhal ? nie je chyba v kompresore ?
- theroot1980
- Nový užívateľ
kompresor
iurai, to neviem. mohla by byt chyba aj tam. len tak sam od seba by sa nestrhol hadam, jedine ze by bol zle pritiahnuty.
ked sa mozem spytat, moze byt chyba aj niekde inde?
lebo ked som dal namontovat druhy kompresor, ktory mal podla predajcu nabehanych len cca 1000 mil a mal byt plne funkcny, tak sa zacal blokovat az zastavil a zacalo palit remen.
to presne sa mohlo diat aj s tym starym kompresorom, ale ked som isiel a zacal sa blokovat tak to nevydrzal tisichran a utrhol sa.
chvala Bohu, keby sa roztrhol remen bolo by asi horsie, nie?
ale preco ho potom blokuje? nieco s RJ?
dikes
ked sa mozem spytat, moze byt chyba aj niekde inde?
lebo ked som dal namontovat druhy kompresor, ktory mal podla predajcu nabehanych len cca 1000 mil a mal byt plne funkcny, tak sa zacal blokovat az zastavil a zacalo palit remen.
to presne sa mohlo diat aj s tym starym kompresorom, ale ked som isiel a zacal sa blokovat tak to nevydrzal tisichran a utrhol sa.
chvala Bohu, keby sa roztrhol remen bolo by asi horsie, nie?
ale preco ho potom blokuje? nieco s RJ?
dikes
podla mna prvy kompresor sa zadieral. to mohlo sposobit aj problem s tisichranom
ak sa kompresor zadieral, tak kadejake kovove piliny sa dostanu do obehu, mozu upchat klimu a alebo znicit dalsi kompresor.
riesi sa to komplet vymenou klimy alebo specialnou cistiacou/preplachovaciou procedurou
ak by bola klima upchata, tak tlakove cidla by mali vypnut kompresor
ak sa kompresor zadieral, tak kadejake kovove piliny sa dostanu do obehu, mozu upchat klimu a alebo znicit dalsi kompresor.
riesi sa to komplet vymenou klimy alebo specialnou cistiacou/preplachovaciou procedurou
ak by bola klima upchata, tak tlakove cidla by mali vypnut kompresor
- misso101
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
iurai napísal:misso101 napísal:no ja mám tiež Gečko, a zapnem klimu a nepočuť nič, kamoš na nej jazdil a jemu šla klima, tak môže to byť tým že nemám dostatok tej chladiacej zmesi vnej???
na zaklade tvojho opisu sa neda nic poradit.
nooo naštartoval som to trz remen pekne kruti ale nechladi dnuka nič, aj vpredu čo je ta vrtula či čo na chladiči ani nezapne, ani nehuči klima nič, zajtra chcem dať zmerať tlak či je vnej
Astra G 2,0 16V Turbo
misso101 napísal:nooo naštartoval som to trz remen pekne kruti ale nechladi dnuka nič, aj vpredu čo je ta vrtula či čo na chladiči ani nezapne, ani nehuči klima nič, zajtra chcem dať zmerať tlak či je vnej
pokial nemas chybu v kabloch alebo nejakych poistkach, tak to ze sa nezopne chladic znamena, ze tlak v klime je maly = malo chladiva.