Teplota motora a klimatizacia

Moderátori: dulo, buci_vectra

smisik
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2007, 20:08
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Teplota motora a klimatizacia

Príspevok od používateľa smisik »

Ahojte,

na Vectre B (rv 2001) pozorujem divne kolisanie teploty. Po zapnuti klimatizacie mi v zapchach vystupa teplota az mierne za hranicu 100 a dost pomaly to potom klesa aj pri plynulej jazde. Po vypnuti klimatizacia to klesne skor. Pokial nepouzivam klimatizaciu vobec tak sa to nedeje aj ked teplota zvykne stupnut cez 90 v zapchach. Ventilator zapina tak ako ma. Dik

Martin
Ander z KE

???

Príspevok od používateľa Ander z KE »

Aj ja som to spozoroval...dokonca prave vtedy ked sa dvihla takto teplota tak mi usla napln klimy... klima odvtedy nefunguje...
no nastastie uz mam sadu tesneni a chystam sa na to vo stvrtok pozriet odkial mi to fici...
ak niekto by vedel cim tak kolise teplota vdaka za radu...
andrews_ke
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Máj 2008, 17:01

Príspevok od používateľa andrews_ke »

cawes...
dnes som si to hnal do zoo...do kopca cca 5 km..na cca 3500 - 4000 otacok... zrazu sa zacala splhat teplota na 100....
dorazil som do pomaly krokom iducej kolony... :x
teplota sa zacala splhat dalej... az do cerveneho pola... :cry:
chvilu tam ostala potom opat klesla na nejakych 95.... po kratkom case pohybu v kolone sa zacala opat splhat ku stovke ...mierne nad...chvilku sa tam teplota drzala...az som dorazil na parkovisko kde som odstavil...
vypol som motor.... hned po vypnuti motora som zapol elektorniku aby sa budiky rozsvietili.... ukazovatel teploty nevystupil vyssie ako na 95....a to nepreslo ani pat sekund od toho ako ukazoval viac nez 100 pri volnobehu motora.. :?:
na budiky ide signal od cidla chladiacej kvaplainy?,... moze byt chybne to?...alebo termostat?...
ak termostat...je mozne ze za tak kratku chvilocku otvoril a teplota klesla o viac ako 10 stupnov?...
podotykam ze ziadne kudoly pary sa z motora nehrnuli i ked teplota sa dostala az do cerveneho pola budika....
:?: :?: :?:
OV B CARAVAN, X20DTL
Používateľov profilový obrázok
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Moj postreh - pri zapnutej klime a vonkajsej teplote 30 jazda v meste mi teplota motora vystupa na 95. pri beznej jazde - okresky 90 - 110 Km/h teplota motora 90.
Raz som sa dostal na 105 stupnov - vonkajsia teplota 35 , horsky stupak 12 % plne obsadeny , zapnuta klima. Pri klesani sa postupne pomaly vracala do 95 stupnov , pri ceste spat bola vonkajsia teplota 25 stupnov - teplota motora nesla viac ako 95.

Podla mna dost zalezi na vonkajsej teplote okolia. Cim teplejsie tym sa horsie dycha aj motoru a ked do toho sa pusti klima tak ma co robit.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
mathis
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
Auto: Vectra B
Kontaktovať používateľa:

Re: ???

Príspevok od používateľa mathis »

Ander z KE napísal:Aj ja som to spozoroval...dokonca prave vtedy ked sa dvihla takto teplota tak mi usla napln klimy... klima odvtedy nefunguje...
no nastastie uz mam sadu tesneni a chystam sa na to vo stvrtok pozriet odkial mi to fici...
ak niekto by vedel cim tak kolise teplota vdaka za radu...
neviem ci to utesnis, chladic klimy je oprety o klasicky chladic a spustanim ventilatora s nim normalne trasie a vyklepe akekolvek tesnenie, teda ak mas dierku v chladici. Ja som mal dierku a po naplneni klima isla OK, motor som zohrial, zopol ventilator a po odstaveni som uz iba pocul ako mi fuci klima... 15 minut a bola prazdna :(
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

utesnis len spoje ine poruchy nie :(
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
miomio1
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2008, 08:53

Klima a teplota motora

Príspevok od používateľa miomio1 »

Presne takyto problem mám aj ja so stúpajúcou teplotou pokial je zapnuta klíma....
Je možné že senzor - merač teploty je chybný a ukazuje nesprávnu hodnotu s prípadnou odchylkou??? :?:
Opel Vecta B Caravan X20DTH 1999
Ford Mondeo 2.0 TDCI 2008
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

nie len motor ma vacsiu zataz 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"