Rada - po vymene vod.pumpy sa zacal ozivat jemny piskot.
Moderátor: dulo
-
Duski
Rada - po vymene vod.pumpy sa zacal ozivat jemny piskot.
Caute vsetci.
Chcem sa opytat ci nahodou nemal niekdo z vas takuto prihodu.
Nechal som si pred 3 tyzdnami vymenil priamo v Oply komplet rozvody + vodnu pumpu. ND som si kupil v jednej velkej predajni v BA, ktora predava orig. ND na vsetky auta. Dovod bol ten, ze ma to vyslo o 40% menej ako keby som to mal kupit priamo v Oply.
Ale k veci. Pri preberani zo servisu mi bolo povedane, ze ta vodna pumpa trosku piska (vydava taky jemny sum a pri zvysovani otacok sa to stupnuje). Je to pocut iba pri stiahnutych oknach, ale pocas jazdy to neni skoro vobec pocut.
Tak som si povedal, ze tu vodnu pumpu vyreklamujem a necham ju znovu namontovat, ale moc sa mi do toho nechce ist, lebo iba samotna robota ma stalo skoro 5tis.
Moja otazka je ci sa to uz niekomu stalo a ci nahodou ten zvuk sa casom nestrati ?
Diky moc.
Nechal som si pred 3 tyzdnami vymenil priamo v Oply komplet rozvody + vodnu pumpu. ND som si kupil v jednej velkej predajni v BA, ktora predava orig. ND na vsetky auta. Dovod bol ten, ze ma to vyslo o 40% menej ako keby som to mal kupit priamo v Oply.
Ale k veci. Pri preberani zo servisu mi bolo povedane, ze ta vodna pumpa trosku piska (vydava taky jemny sum a pri zvysovani otacok sa to stupnuje). Je to pocut iba pri stiahnutych oknach, ale pocas jazdy to neni skoro vobec pocut.
Tak som si povedal, ze tu vodnu pumpu vyreklamujem a necham ju znovu namontovat, ale moc sa mi do toho nechce ist, lebo iba samotna robota ma stalo skoro 5tis.
Moja otazka je ci sa to uz niekomu stalo a ci nahodou ten zvuk sa casom nestrati ?
Diky moc.
-
Duski
-
karas2
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Jún 2008, 16:39
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Rada - po vymene vod.pumpy sa zacal ozivat jemny piskot.
Duski napísal:Caute vsetci.
Diky moc.
duski zabudol si napisat ze je to signum Y30DT a sponovak ma automaticky.
-
karas2
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Jún 2008, 16:39
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Rada - po vymene vod.pumpy sa zacal ozivat jemny piskot.
karas2 napísal:Duski napísal:Caute vsetci.
Diky moc.
duski zabudol si napisat ze je to signum Y30DT a sponovak ma automaticky.
a este nieco ma napadlo ze aj ten sponovak rozvodov je neoriginal co ked sponuje moc?
-
Duski
Presne ako hovori karas2, je to ten motor a sponovak sa automaticky sponuje. Sponovak + tie ostatne kladky su od f. SKF, takze nemyslim si, ze je to neoriginalny diel. Ten orig. z oplu je akurat v krabicke GM a stoji 3x tolko.
Nemyslim si, ze by ten zvuk isiel z tych rozvodov.
Este by som chcel doplnit, ze pri tomto motore neni vodna pumpa pohanana rozvodovym remenom a ani ziadnym inym, ale su to take sukolia (viacej ozobunech kolies), ktore pohanaju tu vodnu pumpu. Este som sa pri oply nestretol s takymto riesenim. Doteraz vzdicky vod.pumpu pohanal rozvod.remen.
Mechanik, ktory mi to montoval mi povedal, ze uz ked namontoval tu vod.pumpu a chcel ju pooticit o 360 stupnov, tak sa mu zdalo ako keby drosku drhla. Myslel som si, ze mozno tie lopatky su trosku dlhsie a casom sa zbrusia na pozadovanu dlzku. Neviem. Nies som odbornik.
Nemyslim si, ze by ten zvuk isiel z tych rozvodov.
Este by som chcel doplnit, ze pri tomto motore neni vodna pumpa pohanana rozvodovym remenom a ani ziadnym inym, ale su to take sukolia (viacej ozobunech kolies), ktore pohanaju tu vodnu pumpu. Este som sa pri oply nestretol s takymto riesenim. Doteraz vzdicky vod.pumpu pohanal rozvod.remen.
Mechanik, ktory mi to montoval mi povedal, ze uz ked namontoval tu vod.pumpu a chcel ju pooticit o 360 stupnov, tak sa mu zdalo ako keby drosku drhla. Myslel som si, ze mozno tie lopatky su trosku dlhsie a casom sa zbrusia na pozadovanu dlzku. Neviem. Nies som odbornik.
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
...vodná pumpa je myslím tesnená nejakým špeciálnym (grafitovým?) krúžkom, nie je to klasický simmering.
Preto aj keď ideš pootočiť vodnou remenicou, najskôr to ide veľmi ťažko a potom ľahko.
Tento systém nie je úplne tesný a preto má každá vodná pumpa malý otvor, ktorý odvedie pár kvapiek mimo ložiska, von.
Myslím si, že to drhnutie alebo pískanie nie je od ložiska, ale od tesniaceho krúžku, ktorý má potenciál zabehnúť sa.
http://www.motorlexikon.de/?I=7368&R=W
Preto aj keď ideš pootočiť vodnou remenicou, najskôr to ide veľmi ťažko a potom ľahko.
Tento systém nie je úplne tesný a preto má každá vodná pumpa malý otvor, ktorý odvedie pár kvapiek mimo ložiska, von.
Myslím si, že to drhnutie alebo pískanie nie je od ložiska, ale od tesniaceho krúžku, ktorý má potenciál zabehnúť sa.
http://www.motorlexikon.de/?I=7368&R=W
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
Duski
-
Duski
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Ahoj Duski,
je to Bars Leaks, ktorý jednak maže pumpu, ale aj v prípade malého úniku kvapaliny utesní systém. Sú 2 druhy, granule a tekutina,
A jestvuje ešte mnoho iných prípravkov - čisto iba na mqazanie pumpy, ja som však vždy bol s Bars Leaksom spokojný.
Dobrý výber majú v BA v Shopping Pallace u Forstingera.
je to Bars Leaks, ktorý jednak maže pumpu, ale aj v prípade malého úniku kvapaliny utesní systém. Sú 2 druhy, granule a tekutina,
A jestvuje ešte mnoho iných prípravkov - čisto iba na mqazanie pumpy, ja som však vždy bol s Bars Leaksom spokojný.
Dobrý výber majú v BA v Shopping Pallace u Forstingera.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
Duski