Prepad brzdoveho pedalu

Moderátori: dulo, buci_vectra

poppy6

Prepad brzdoveho pedalu

Príspevok od používateľa poppy6 »

Moze mi niekto poradit. Mam Opel Vectru 2003 C. Menil som s jednym znamym brzdove dosticky na mojom aute vpredu i vzadu a akurat po vymene mi prestali fungovat brzdy. Presnejsie brzdna draha sa mi zvacsila a brzdy zacnu fungovat az pri uplnom doslapnuti pedalu k podlahe alebo ked ju stlacim viac raz, tak zhruba po tretom stlaceni mi zacne fungovat. Ked sa znovu rozbehnem, tak sa mi opat brzdovy pedal prepada az k podlahe a pedal viac menej stvrdne. Skusali sme vypustit vzduch zbrzdoveho obvodu, ale ziadny problem sme nenasli, az na to, ze zo zadnej casti vytekala brzdova kvapalina tmavsej farby. Fakt neviem, pred vymenov vsetko bolo ok a po vymene takyto necakany problem. Vopred dakujem za radu... :?:
Používateľov profilový obrázok
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 11:37
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Príspevok od používateľa jupaza1 »

povedal by som, že treba riadne odvzdušnit a malo by to byť OK
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Dr.Robo

prepad pedálu

Príspevok od používateľa Dr.Robo »

nazdar,
poznám to - vymeň si brzdovku a to by mal byť ten problém, podľa mojich skúseností odvzdušnenie nepomôže a ak iba na veľmi kratučkú dobu. nekecám ani neskúšam mám to z vlastnej skúsenosti ale ak jazdíš prevažne mesto čo je podľa výrobcu prevádzková záťaž tak sa ti to asi o 1,5 roka objaví zas, na druhej strane pre tvoju bezpečnosť je výmena kvapaliny to najmenšie ...
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 20:58

Príspevok od používateľa Spohrelt »

Ahojte chalani, poprosil by som vas o radu, v piatok som sa z prace dost ponahlal domov, tak som isiel po dialnici o 30km/h viacej ako je povolena rychlost. Potreboval som prudko zabrzdit a v tom citim ako sa mi brzdovy pedal pomaly prepadava az na podlahu, brzdil som tak prudko, ze za normalnych okolnosti by sa malo zapnut ABS, ale nezaplo sa, lebo sa kolesa neprestali tocit.
Ak takto prudko brzdim z nejakej nizsej rychlosti napr. 80 km/h, tak sa kolesa zablokuju a zapne sa ABS, pri vysokej rychlosti nie, akoby sa stratil tlak a pedal musim zoslapnut az na podlahu, aj tak sa kolesa nezablokuju.
Dalsi postreh - ak je motor vypnuty a naslapem brzdovy pedal, tak je tvrdy, ale ak je nastartovane, tak brzdovy pedal stvrdne ale pomalicky pada dolu a ak stale stupam pri nastartovanom motore na brzdu, tak od pedala pocujem akoby odfukovanie.
Cize, aby som to zhrnul, pri nizsich rychlostiach pri prudkom brzdeni maju kolesa tendenciu sa zablokovat, ale pri prudkom brzdeni z vysokej rychlosti sa mi pedal prepadava az na podlahu.
Este poznamenam, ze som zatial nezbadal unik brzdovej kvapaliny.
Kde by mohol byt problem ?
Naposledy upravil/-a Spohrelt v 16 Jún 2010, 21:15, upravené celkom 3 krát.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
tuning-hifi
Prezidento
Prezidento
Dátum registrácie: 10 Dec 2009, 00:00
Auto: Omega A
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuning-hifi »

aku staru mas brzdovku???

je hlavny brzdovy valec ok???

vakuova pumpa dava spravny podtlak???
Drobcek - Opel Omega A Caravan 2,6i CD Automat Sport
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Na prvu otazku ti odpoviem, ze na STK ju merali a bola OK, ale ako dlho tam je, neviem.
Na dalsie dve otazky ti odpovedat neviem.
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

je to isto zavzdusnene ale moze to urobit aj tecuce spojkove lozisko nakolko maju spolocnu nadobku a potom sa to zavzdusni
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ak uvazujem nad tym co napisal TEO a sposobuje to tecuce spojkove lozisko, nemal by som v tom pripade pod autom najst aspon jednu, dve kvapky niecoho ??? Vzdy mam pod autom sucho.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Spohrelt napísal:Ak uvazujem nad tym co napisal TEO a sposobuje to tecuce spojkove lozisko, nemal by som v tom pripade pod autom najst aspon jednu, dve kvapky niecoho ??? Vzdy mam pod autom sucho.
v tom pripade ano ,ale bol by problem aj so samotnym spojkovym pedalom :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

So spojkou ani s pedalom ziaden problem nemam.
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Spohrelt napísal:Ahojte chalani, poprosil by som vas o radu, v piatok som sa z prace dost ponahlal domov, tak som isiel po dialnici o 30km/h viacej ako je povolena rychlost. Potreboval som prudko zabrzdit a v tom citim ako sa mi brzdovy pedal pomaly prepadava az na podlahu, brzdil som tak prudko, ze za normalnych okolnosti by sa malo zapnut ABS, ale nezaplo sa, lebo sa kolesa neprestali tocit.
Ak takto prudko brzdim z nejakej nizsej rychlosti napr. 80 km/h, tak sa kolesa zablokuju a zapne sa ABS, pri vysokej rychlosti nie, akoby sa stratil tlak a pedal musim zoslapnut az na podlahu, aj tak sa kolesa nezablokuju.
Dalsi postreh - ak je motor vypnuty a naslapem brzdovy pedal, tak je tvrdy, ale ak je nastartovane, tak brzdovy pedal stvrdne ale pomalicky pada dolu a ak stale stupam pri nastartovanom motore na brzdu, tak od pedala pocujem akoby odfukovanie.
Cize, aby som to zhrnul, pri nizsich rychlostiach pri prudkom brzdeni maju kolesa tendenciu sa zablokovat, ale pri prudkom brzdeni z vysokej rychlosti sa mi pedal prepadava az na podlahu.
Este poznamenam, ze som zatial nezbadal unik brzdovej kvapaliny.
Kde by mohol byt problem ?
Po dnesnom dni, ked mi vymenili brzdovy valec, udajne prepustal, tak problem pretrvava, novy brzdovy valec, nova brzdova kvapalina, odvzdusnene a stale sa to nie je OK.
130 eur v p... zajtra idem reklamovat

Ak uvazujem, ze brzdovy valec je novy, predpokladam, ze novy nie je zly, tak ma napada nejaky problem s vakuovou pumpou prip. podtlakom ?!

Chlapi, nejaky vas nazor na to ?
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 17:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

myslim ze podtlakom teda vakuovou pumpou to nebude kedze brzdovy posilovac funguje.nemoze to byt abs?
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Ak pedál zíde na podlahu, podľa mňa preniká kvapalina medzi stenou a gumičkou v brzdovom valci.
Možno Ti ho nevymenili, iba prekrúžkovali piest.
Podľa mňa je naďalej chyba vo valci.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No nezide az uplne na podlahu, kusok pred koncom sa zastavi a valec som videl, bol novy.
A to, ze mi brzdy pri vyssej rychlosti "vadnu" mi vysvetlili tym, zevraj mam uz zodrate / tenke / brzdove kotuce a tym padom sa pri razantnejsom przdeni prehrievaju.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Tak je to potom zavzdušnené.
Neviem si predstaviť, kde by to ešte mohlo strácať tlak.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

aj novy valec moze byt vadny ...ak sa ti nestraca kvapalina tak je chyba v hlavnom valci ,otvor nadrzku a niekto nech pomaly stlaca ak sa hybe hladina alebo trosku bublinkuje taj je zly valec a kvapalina v nom prepusta ,nemusi tiect ked je zla gumicka na piestiku
opel omega B x20xev
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

OK, dame znovu skontrolovat !!!
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Brembo.SV »

brzdovu kvapalinu menit pravidelne kazde 2 roky a to poriadne a nie len v nadrzkee. Zanedbanie udrzby ma za nasledok mnozstvo problemov. Ked ju nevymenite 4 roky,zacnu korodovat vsetky casti brzdoveho okruhu,kvapalina napadne i gumene casti a mate zarobene. 90% problemov je sposobene prave setrenim naa vymene. Stara brzdova kvapalina absorbuje mnozstvo vlhkosti a tym sucasne klesa i jej bod varu. Nasledok,pri intenzivom brzdeni z vyssich rychlosti alebo dlhsom brzdeni dole svahom nazhromazdena voda zovrie,vytvori bubliny plynov a klesne brzdny ucinok nezriedka natolko,ze to prestane brzdit uplne. 2 caste problemy zavzdusnovania sposobuje prechodka pri spojke utesnena O kruzkom. Tiez byva problem so spojkovym loziskom. Nie vzdy sa ale netesnost prejavy unikom brzdovej kvapaliny,niekedy sa system len zavzdusnuje a kvapalina neunika
Merm
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 09 Sep 2010, 13:53

Re: Prepad brzdoveho pedalu

Príspevok od používateľa Merm »

poppy6 napísal:Moze mi niekto poradit. Mam Opel Vectru 2003 C. Menil som s jednym znamym brzdove dosticky na mojom aute vpredu i vzadu a akurat po vymene mi prestali fungovat brzdy. Presnejsie brzdna draha sa mi zvacsila a brzdy zacnu fungovat az pri uplnom doslapnuti pedalu k podlahe alebo ked ju stlacim viac raz, tak zhruba po tretom stlaceni mi zacne fungovat. Ked sa znovu rozbehnem, tak sa mi opat brzdovy pedal prepada az k podlahe a pedal viac menej stvrdne. Skusali sme vypustit vzduch zbrzdoveho obvodu, ale ziadny problem sme nenasli, az na to, ze zo zadnej casti vytekala brzdova kvapalina tmavsej farby. Fakt neviem, pred vymenov vsetko bolo ok a po vymene takyto necakany problem. Vopred dakujem za radu... :?:
Nazdar,
stalo sa mi to iste, ked som potom zhodil zadne koleso, zistil som ze zadny brzdovy valec je vadny. Povodne by malo stacit vymenit tesnenia v nom, ale kedze sa cena pri mojej astre pohibuje od 9 do 15 Euro tak kupujem novy. treba to vymenit, doliat alebo vymenit kvapalinu, odvzdusnit a hotovo. Inak ked Ti to spavila jedna strana, nebolo by na skodu pozret aj druhu... pre istotu, ked uz stym robit, ci je vadny zistis takto: das dole bubon, poodhrnies prachove manzety z valceka (obe stany) a niekto jemne zatlaci na brzdu (musis mat dost kvapaliny), zadrz rukamy celuste a ked nebude medzi valcekmy a domcom valcekov kvapkat, alebo striekat brzdova kvapalina je valcek ok, ak ano treba ho vymenit...
PS: ja mam kvapalinu uz 4 roky, pokial je system spavne zmontovany a uzatvoreny, tak kvapalina vydrzi aj 5 rokov; doporucujem obcas trochu vypustit cez odvzdusnovacie ventili a doliat - 1 za rok...
Opel Astra F, 1.6i, C16NZ
EmoHunter
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Okt 2008, 18:55

Príspevok od používateľa EmoHunter »

no toto iste robilo aj mne, akonahle som vymenil hlavny brzdovy valec, tak bzucanie prestalo, ale nezbavil som sa obcasnemu padaniu brzdoveho pedala, mechanik mi tvrdil ze som mal prasknutu neaku strunku v brzdovom posilovaci,a ze tu vymenil , ale obcas mi to spravi aj tak. Navrhol mi vymenu komplet brzdoveho posilovaca
opel Vectra B 1996,X17TD
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - PODVOZOK/BRZDY"