Strata výkonu Vectra B 2,2DTi
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Petto150
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Okt 2010, 13:28
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Strata výkonu Vectra B 2,2DTi
Zdravím. Mám Vectru B 2,2DTi r.v.:2001 s motorom Y22DTR. Mám taký problém, že pri rýchlosti nad 90km/h mi hádže motor do núdzového režimu a úplne stratím výkon. Teda ak ho trošku dlhšie držím v otčkach okolo 2200 ale iba na piatom prevodovom stupni. Bolo mi poradené, že mám vymeniť váhu vzduchu. Po výmene sa nič nestalo. Na fóre som čital, že treba vyčistiť sacie potrubie aj s klapkami. Zas nepomohlo. Neviete mi prosím niekto poradiť čo by som s tým ešte mohol spraviť?
Zitil som pri čistení sania, že či je motor v chode (max. otáčky ja voľnobeh) alebo vypnuty ventil ktorý ovláda klapky v sani nemení svoju polohou (klapky necháva otvorené). Ale podtlak v hadičke je. Má to tak byť alebo by mali meniť polohu? A môže to posobiť na výpadok výkonu motora?
Zitil som pri čistení sania, že či je motor v chode (max. otáčky ja voľnobeh) alebo vypnuty ventil ktorý ovláda klapky v sani nemení svoju polohou (klapky necháva otvorené). Ale podtlak v hadičke je. Má to tak byť alebo by mali meniť polohu? A môže to posobiť na výpadok výkonu motora?
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 11:56
urcite viac napovie diagnostika motora, nudovy rezim moze naskocit pre mnoho poruch.
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
podtlaky mas v poriadku?Petto150 napísal:Beží normálne na 4 valce len strati výkon. A keď kuknem pod kapotu tak klapka na turbe je zatvorená. Ale ked znížim otáčky počas jazdy na priblizne 1800 tak asi po 700m to nabehne spat do normálneho režimu.
Potom nahodím aj foto s čistenia sania
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
skus teda zaslepit privod podtlaku do solenoidu vyrivych klapiek aby si vylucil poskodenie tohto solenoidu ,pripadne membrany na klapkach auto pojde aj bez tohoPetto150 napísal:Neviem ako to zistiť. Ale pri naštartovaní potiahne pekne tyčku ktorá ovláda klapku turba na maximum tak azda je podtlak dobry. Ale ja mám podozrenie na solenoid ovladajúci klapky sania lebo sa vôbec nehýbu tie klapky.
Mám Opel
-
alzafir
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Sep 2010, 21:29
- Auto: Zafira A
To je on. Zkus ho změřit, jak popisuje lubos 268 zde http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... sc&start=0
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu
-
Petto150
- Nový užívateľ

No tak že mám nové informácie. Skúšal som zaslepiť ten solenoid na klapky - nepomohlo to. Ale stala sa jedna dosť zaujímavá vec. Mal som zaradenú jednotu v pohybe zaradil som dvojku pridal plyn a zrazu mi zatriaslo celým autom otáčkomer padol na nulu a rozsvietila sa kontrolka motora. Na voľnobežné otáčky ide ako keby chcel zdochnúť ale zároveň naskakuje späť. Normálne som došiel domov. Ale netusím čo sa stalo s motorom. Som už s toho auta zufaly 
-
Petto150
- Nový užívateľ

Ano bol to snímač otáčok
Som bol u jedného mechanika a on mi to povedal tiež. Ale hneď sme napojili auto aj na diagnostiku a skúšal som aj solenoidy vymeniť a všetky fungujú. Turbo prepĺňa správne, čerpadlo funguje správne. Ale MAP senzor nefunguje a že vraj to robí problém so stratou výkonu tak ho skúsim vymeniť a uvidím čo to spraví
-
Petto150
- Nový užívateľ

Zdravím....mám ďalšie nové informácie. Vymenil som MAP senzor lebo nefungoval a motor stale nie je OK. Keď idem rýchlejšie ako 90km/h na päťke tak mi zatvorí klapku na turbe a motor stratí výkon. Ale keď idem viac ako 120km/h tak to ide opäť normálne. A taktiež v tom momente keď mi naskoči núdzový režim tak počuť spod kapoty také jemné písknutie. Už fakt neviem čo by to mohlo byť. Váha vzduchu je OK, solenoid na turbo a klapky je OK, podtlaková pumpa je OK, senzor MAP nový
Neviete mi niekto ešte poradiť prosím??
Neviete mi niekto ešte poradiť prosím??
- miko455
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Apr 2008, 17:01
a čo tak turbo? môže sa zdať v poriadku, ale pritom ani nemusí byť, bolo o tom hodne popísané:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
Vectra C 2.2 DTI 16V Y22DTR
Astra J 1.4T LPG A14NET
Astra J 1.4T LPG A14NET