Zábeh auta
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Sep 2010, 21:06
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Zábeh auta
Kupujem si astru III clasic a predajca mi tvrdí, že auto netreba zabiehať. Je to naozaj tak, že dnes sa už autá nezabiehajú, alebo iný predajcovia tvrdia opak?
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
A urcite by som neveril long life servisnemu intervalu...Men olej max kazdych 15000km.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Sep 2010, 21:06
Určite budem meniť olej po max. 15 000km, približne toľko aj do roka najazdím. Len moja otázka smerovala k prvej výmene oleja, či stačí vymeniť olej po prvých 15 000km, kedže mi predajca tvrdil že dnešné autá sa nezabiehajú, alebo oveľa skôr cca. 2000km kvôli zábehu?langdon2 napísal:A urcite by som neveril long life servisnemu intervalu...Men olej max kazdych 15000km.
Zaujímalo by ma, či ste svoje nové autá zabiehali alebo nie?
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Staci ked ho vymenis po 15000km.Len si sleduj castejsie hladinu oleja...Movy motor ma tendenciu zrat viacej oleja...A prvych aspon 5000km mu nedavaj obmedzovac...Pomaly mu davaj do tela.
To co ti hovoria predajcovia moc nepocuvaj..oni chcu hlavne potom zarobit co najvecsie prachy na servisoch....
To co ti hovoria predajcovia moc nepocuvaj..oni chcu hlavne potom zarobit co najvecsie prachy na servisoch....
Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Máj 2010, 07:09
Taky tak...
Ahoj, Števo!
Tiež mám novú Astričku a zabehávam, takže mám za sebou prvých 1 500 kilometrov. Dávam jej čas a priestor, aby si zvykla na slovenskú realitu a spôsob mojej jazdy.... A popritom rozmýšľam, kedy meniť olej. Predajca mi ohľadom intervalu nepovedal nič okrem toho, že o rok dovidenia na servisnej prehliadke. Tipoval by som, že je moja Karkulka aj nejako nastavená na zabehnutie. Lebo inak by mi pri sekvenčnom radení a dosiahnutí cca 3 500 otáčok nedávala tak výrazne kontrolkou najavo, že mám zaradiť vyšší stupeň... Hoci má do limitov poriadne ďaleko.
Zatiaľ mám v pláne vymeniť prvý olej po zhruba 5 000 km. Je ďaleko pred predpísaným termínom, ale za ten dobrý pocit mi to stojí. Prvý olej je ako prvý sex - tiež sú tam prvotné problémy, ktoré pri druhom zmiznú. A čím skôr je ten druhý, tým lepšie. No nie?
Tiež mám novú Astričku a zabehávam, takže mám za sebou prvých 1 500 kilometrov. Dávam jej čas a priestor, aby si zvykla na slovenskú realitu a spôsob mojej jazdy.... A popritom rozmýšľam, kedy meniť olej. Predajca mi ohľadom intervalu nepovedal nič okrem toho, že o rok dovidenia na servisnej prehliadke. Tipoval by som, že je moja Karkulka aj nejako nastavená na zabehnutie. Lebo inak by mi pri sekvenčnom radení a dosiahnutí cca 3 500 otáčok nedávala tak výrazne kontrolkou najavo, že mám zaradiť vyšší stupeň... Hoci má do limitov poriadne ďaleko.
Zatiaľ mám v pláne vymeniť prvý olej po zhruba 5 000 km. Je ďaleko pred predpísaným termínom, ale za ten dobrý pocit mi to stojí. Prvý olej je ako prvý sex - tiež sú tam prvotné problémy, ktoré pri druhom zmiznú. A čím skôr je ten druhý, tým lepšie. No nie?
Opel Astra J, 1.6i Cosmo, 85kW, 6 st. automat
VW Polo 1.4i, 55kW, automat
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Nezničiteľné Leninove sane - Moskvič 2140
VW Polo 1.4i, 55kW, automat
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Nezničiteľné Leninove sane - Moskvič 2140