Divne spravanie....

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Divne spravanie....

Príspevok od používateľa Barry »

Caute, dufam ze uz s tym nebudem otravny, ale musim sa vyzalovat. Urcite ste zachytili ze som kupoval uplne nove auto. Mam uz 3500 km a stale castejsie sa prejavuje zvlastne spravanie motora. Raz ide super... ticho, ma vykon a spotreba vyborna. Myslim okamzitu spotrebu. Priklad... uplna rovina, 4 prevodovy stupen, rychlost 60 km/h a okamzita spotreba 5 litrov plus minus. Pridam plyn a potiahne. Situacia cislo 2: tie iste podmienky ale zrazu ma motor iny zvuk.. taky rapotavejsi, netaha dobre a okamzita spotreba 10 litrov. Pridam plyn a potiahne horsie, a okamzita spotreba skace na 30 litrov.... Po x km to zrazu prepne do povodneho stavu. Mam pocit ze sa tam prepina nejaky rezim motora, ale nesvieti ziadna kontrolka. V servise mi povedali ze sa asi cisti odlucovac pevnych castic... ale niekolko krat za den ???. Este som zabudol povedat, ze pocas toho divneho rezimu ide s pod kapoty aj taky zapach akoby sa palila guma. Predviest to v servise je velmi tazke, auto si to vzdy rozmysli a prave vtedy funguje normalne. Co sa tyka toho lapaca pevnych castic, tak som si precital v manuali ze sa pocas jeho cinnosti zvysi spotreba paliva a je citit vyfukove splodiny, ale nie je pisane o kolko sa ta spotreba zvysi, ako casto sa to deje a hlavne je tam napisane ze cinnost je indikovana blikanim kontrolky zhavenia. To mi nerobi, preto si myslim ze to bude nieco ine. Viete mi niekto poradit ?

Dakujem
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Jedna otazocka nesvieti pri tom kontrolka na vyhrievanie zad. okna? Ten jav sa nazyva regeneracia filtra pevnych castic (PDF) Je potrebne ak zacne vozidlo (motor) prevadzat tuto regeneraciu pokracovoat v jazde urcitu dobu pri ustalenej rychlosti resp. zatazi (blizsie ifo. urcite vycitas v prirucke k vozidlu). Ak sa regeneracia prerusi viacej krat po sebe je mozne ,ze sa filter PDF upcha a to je uz potom horsi problem.V servise sa vykonava tzv. staticka regeneracia na volnom priestranstve ,kedze pri tomto ukone vznikaju velke teploty cca 700-800 stupnov ( topi sa aj asfalt pod autom) .
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Ved som pisal... nic pri tom nesvieti, to sa ma pytali aj v servise. A pred 3 dnami ked to zacalo robit, tak som zamerne pokracoval v jazde... asi po 15 minutach to prestalo.. ale vcera aj dnes to urobilo 2 razy. A pocas jednej jazdy !!! A v knizke pisu ze ak je v cinnosti to cistenie, tak blika kontrolka zhavenia... Nic mi neblika ani nesvieti.. len ma to serie, lebo to robi stale castejsie a moja priemerna spotreba namiesto toho aby zabehanim auta klesala , tak stupa...
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ono zalezi ci jazdis viacej v meste ,alebo mimo mesta od toho potom zavisia aj tie regeneracie resp. ich opakovanie :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Sakra.... ale to ma aky vyznam ked filter lapa sadze a potom to zozerie kopu paliva na to aby to tie sadze spalilo a vyfluslo naraz von ??? To sa takto robi ze ma auto super nizke emisie, ale ono to vlastne len zbiera a potom to obcas naraz vysvacne niekde na ulicu ? :O)) A cital som na zahranicnom fore, ze ked sa cisti ten filter pevnych castic.. tak to dost dymi. Vsetci tvrdia ze z auta ide biely dym. Mne nic nedymilo.... A jazdim aj v meste aj mimo...
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Veru tak to su emisie, ale tuto blbost maju skoro vsetky svetove znacky.Este som nepostrehol ,ze by z auta isiel dajaky biely dym aj ked ide pocas regeneracie do filtra asi nafty neurekom, aby bolo vlastne mozne vyhorenie tych sadzi (alebo ako to vlastne nazvat)
Mám Opel
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Pokial mam spravne ifo. v Nemecku ma kazdy novsi diesel od Oplu ci uz 1.3 ,1.7 alebo 1.9 PDF filter. Na slovensku prevazne vozidla Vectra C combi,Astra H combi,Zafira B 1.9 a pcul som aj o dajakych Combach 1.7 co maju v Slovnafte.
Mám Opel
janes126

Príspevok od používateľa janes126 »

Nazdar, ironicky, ale aj ma tesi, ze nie som s tymto problemom sam, ale poznam tvoje starosti. Mne tiez v Opli nevevedeli vela toho povedat, chceli len vsekto hned menit. Najviac ma stve to, ze mi nikto v servise nepodal ziadnu informaciu, ako sa to regeneruje... Ja najazdim 900km mesacne, len mesto, ale zial nevedel som, ze tieto dieslove verzie sa vyrabaju len pre "mimo mesto" :evil: Jazdil som doteraz len Fiaty, bezproblemove, ale rozhodol som sa kupit pekne kombicko a dieslove, tak som sa sam rozdohol pre Opel, kedze aj moj otec ma sam Kadeta so 480000km :D No, bol som neprijemne prekvapeny. Vcera som mal auto v servise, s tym istym problemom a spravili mi tu staticku regeneraciu. Teraz idem skusit aspon raz denne vytocit auto na cca 3000otacok a rozmyslam aj nad aditivom na spalovanie sadzi. Skoda, ze to nemam automat, lebo tie si to robia automaticky, tym, ze preraduju neskor do vyssich stupnov, cize vytacaju motor. A ako si momentalne na tom ty? Uz to mas vyriesene, alebo ti to robi este stale?
PS: Neviem, preco mam 150 konovu verziu, ked jazdim len mesto :twisted:
MIRO LONDON
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa MIRO LONDON »

Ja som mal tiež podobné starosti,keď som kúpil novú žirafku,prvé 2 týždne som s tým jazdil len mesto a ako v,,rukavičkách,,a tiež mi začala svietiť kontrolka žhavenia.
Nabehol som do servisu,vedúci dielne sa išiel previesť na ňom na 15 min mimo mesto,pre istotu s napichnutou diagnostikou,jak sa vrátil tak už všetko v poriadku,a veľmi podrobne mi vysvetlil a zaučil ma okolo toho filtra.
Povedal presne do bodky to,čo všetko spomínal vyššie Signum,a odvtedy sa riadim tymito radami a ani neviem,že mám ten filter,respektíve starosti s ním :wink:
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH - 110 kw/150k- 2008 ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

janes126 napísal:Nazdar, ironicky, ale aj ma tesi, ze nie som s tymto problemom sam, ale poznam tvoje starosti. Mne tiez v Opli nevevedeli vela toho povedat, chceli len vsekto hned menit. Najviac ma stve to, ze mi nikto v servise nepodal ziadnu informaciu, ako sa to regeneruje...
uzivatelsku prirucku si cital ?
janes126

Príspevok od používateľa janes126 »

Pravdaze som cital, ale akurat tak tie casti o navigacnom a klime, lebo to som do teraz nemal :D . Ale o regeneracii som nic necital, lebo som netusil, ze sa take nieco deje u tichto dieslov. P.S. co by sa stalo keby som si dal vyhodit ten filter pevnych castic. A bolo by po problemoch :twisted: :twisted: :twisted: !!!
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

janes126 napísal:Pravdaze som cital, ale akurat tak tie casti o navigacnom a klime, lebo to som do teraz nemal :D . Ale o regeneracii som nic necital, lebo som netusil, ze sa take nieco deje u tichto dieslov. P.S. co by sa stalo keby som si dal vyhodit ten filter pevnych castic. A bolo by po problemoch :twisted: :twisted: :twisted: !!!
FA aufmerksam a potom "gesiebtes Luft atmen"

podla mna sa to auto da pouzivat aj v meste, len treba akceptovat tie specifika
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

clovece? to su mi vyrazy
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"